Надявам се сред многобройните членове на клуба ,да има и запознати с перални или със сайтове с ел.схеми на перални машини,които да ми помогнат в намиране на схема за пералня Candy Alise 61.
Дадоха ми една пералня+сушилня Candy Alise 61 да се опитам да си я оправя.
Проблема е ,че няма центофугиране,разглобих програматора и намерих залепнал контакт ,който разединих и почистих,но въпреки това няма центрофугиране.За програмите на пране и сушилня мотора си върти,но всички проби са правени без да включвам към водопровода.
На клемата на мотора има пет кабела,един е общ ,други два са за мотора за пране и другите два за мотора за центрофуга ,навсякъде има показания за съпротивление,което би трябвало да е ,че намотките са здрави.
Търсих на много места ел.схема и инструкции,но като за нея не намерих,имаше за 065,610 и др.
Моля ,ако някой е намирал да ми ги прати тук или на л.с.
Ако не съм подходил правилно към пробата ,очаквам и подсказване.
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Tърся ел.схема за пералня Candy Alise 61
С механичен програматор ли е(залепнал контакт)?Без да я напълниш пробата няма да стане!В Руските форуми търсил ли си?http://monitor.net.ru/forum/index.php?sid=5f5ac7902be8bc97a975c78ff97fdcb8
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
Re: Tърся ел.схема за пералня Candy Alise 61
Търсих и в този сайт и в 5-6 други руски ,но няма.
Контактът беше залепнал и го разкачих и почистих с финна пиличка много внимателно.
Без вода върти за пране,за центрофуга не върти,но мисля ,че за нея водата не е нужна,ако имам мокри дрехи прани на ръка и искам да ги центрофугирам ,ги слагам в пералня/друга,не тази/и пускам и те се въртят,вода въобще не се пуска на тази програма.
В следващите дни пак ще я разглеждам и ще пусна захранване направо на елмотора,за да видя дали ще върти.
Контактът беше залепнал и го разкачих и почистих с финна пиличка много внимателно.
Без вода върти за пране,за центрофуга не върти,но мисля ,че за нея водата не е нужна,ако имам мокри дрехи прани на ръка и искам да ги центрофугирам ,ги слагам в пералня/друга,не тази/и пускам и те се въртят,вода въобще не се пуска на тази програма.
В следващите дни пак ще я разглеждам и ще пусна захранване направо на елмотора,за да видя дали ще върти.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”