проблем с компютър - РЕШЕН
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
проблем с компютър - РЕШЕН
Става дума за следното. Компа е 2.2 процесор, 512 РАМ и като поработи малко и се изключва сам и после ако реша да го включа това не става от първия път, а в повечето случаи чакам около половин час и тогава зацепва. Отворих го и мисля че от хард-диска се чува звук наподобяващ скърцане. Та възможно ли харда да е заминал или другаде да е проблема ?
п.с Компа е 5 годишен и забравих да спомена че засича доста пък наскоро беше преинсталиран
п.с Компа е 5 годишен и забравих да спомена че засича доста пък наскоро беше преинсталиран
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: проблем с компютър
Пробвай с друго захранване .
Обясни по-подробно какво имаш пред вид под "не тръгва" : чуват се вентилатори или не ? , на монитора излиза някакъв надпис или не ? , чува се спикърчето на компа ли не ? ....
Обясни по-подробно какво имаш пред вид под "не тръгва" : чуват се вентилатори или не ? , на монитора излиза някакъв надпис или не ? , чува се спикърчето на компа ли не ? ....
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
Сложи си някоя програма за HW monitoring и виж как са температурите след 1-2 часа работа на компютъра.
Провери и логовете дали не изписва някаква грешка там
Провери и логовете дали не изписва някаква грешка там

- barezifranko
Вентилатора на процесора си работи. Компа е в стая където има печка на дърва. Възможно ли е вентилатора да не смогва да охлажда и да има някой датчик като стигне определена температура да изключва и съответно после да не иска да включи
- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
barezifranko написа:Вентилатора на процесора си работи. Компа е в стая където има печка на дърва. Възможно ли е вентилатора да не смогва да охлажда и да има някой датчик като стигне определена температура да изключва и съответно после да не иска да включи
Определено това е възможно
Влез в BIOS-a и виж каква температура ти поддържат различните компоненти
- Sofiqneca
- Автомобил:
- Двигател:
Не пипай БИОС
. Още по-малко ако не разбираш. Инсталирай си Everest и там погледни температурите. Възможно е също ако си добавил нов хардуер - видео карта например захранването да ти е слабичко...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Биоса ако го отвориш не пипаи нищо по него! Но от там са най-точни темперетурите. Ако ти прегрява нещо ще се изключи от защитата(ако е пусната). Или ще се рестартира! Пробваи с друг хард и някои по-лек Уиндоус по възможност Сервизен пакет 2!
Edit:Забравих да кажа.. Ако трудно се въртят вентилаторите смъкни ги и ги почисти хубаво и отзаде има 1 лепенка разлепяш я и има тапичка махаш я след това се вижда 1 дупка и има една шпула махаш я внимателно и вадиш перката малко масло ама малко!И после по обратен ред връщаш перката слагаш шпуличката тапата и залепяш нещо над нея.
За по-сигурно! 
Edit:Забравих да кажа.. Ако трудно се въртят вентилаторите смъкни ги и ги почисти хубаво и отзаде има 1 лепенка разлепяш я и има тапичка махаш я след това се вижда 1 дупка и има една шпула махаш я внимателно и вадиш перката малко масло ама малко!И после по обратен ред връщаш перката слагаш шпуличката тапата и залепяш нещо над нея.

май ми намирисва на ново захранване , щом се изключва сам. то ако изобщо не работи значе или дъното или процесора са за смяна , но това е захранване 100% съм сигурен.
взимай някакво хубаво до 30-50 лева ги има и работят на 160 волта дори. гледай да е над 400 вата
и аз бях така и взех да влизам в някви филми за вируси , но кат смених захранването до сега копчето за рестартиране съм го забравил.
взимай някакво хубаво до 30-50 лева ги има и работят на 160 волта дори. гледай да е над 400 вата

и аз бях така и взех да влизам в някви филми за вируси , но кат смених захранването до сега копчето за рестартиране съм го забравил.
Последна промяна от nikson85 на Вто 28 дек 2010 15:15, променено общо 2 пъти.
- barezifranko
nikson85 написа:май ми намирисва на ново захранване , щом се изключва сам. то ако изобщо не работи значе или дъното или процесора са за смяна , но това е захранване 100% съм сигурен.
И аз съм се съмнявам че захранването прави проблем обаче не съм сигурен пък и нямам под ръка друго, пък варианта да купя ново и да се окаже че не е това проблема пак е неудачен. Иначе компа го изчистих идеално, със ХП СП2 е но проблема си остава. Вечерта ще погледна и БИОС-а за тези температури.
- barezifranko
Проблема се оказа температурата. Махнах му страничните капаци и досега не е правил проблеми, но пак си е един вид по-тромав отпреди.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами сваляне на радиатора на процесора, хубаво почистване и слагане на нова термопаста. Сложи една програма и виж каква температура държи системата. Еверест/Аида64 мерят освен на процесора и на хард диска и на дъното. Така ще се ориентираш
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Speedfan също. 

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Колеги, моля не давайте съвети на колегата сам да си смени вентилаторчетата.
Особено при процесора може да си го съсипе.
Това трябва да го прави човек, който знае какво прави.
Колега, като свалиш капаците на кутията само влошаваш положението, защото така ще влиза още повече прах във вентилаторите и радиаторите.
Занеси го в някой сервиз да го почистят ХУБАВО и затваряй капаците!
Особено при процесора може да си го съсипе.
Това трябва да го прави човек, който знае какво прави.
Колега, като свалиш капаците на кутията само влошаваш положението, защото така ще влиза още повече прах във вентилаторите и радиаторите.
Занеси го в някой сервиз да го почистят ХУБАВО и затваряй капаците!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”