Помощ за избор на нов климатик 18-ка

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Помощ за избор на нов климатик 18-ка

Мнениеот stoi4o.d » Пон 03 яну 2011 11:28

Климатикът в хола спря да духа топло снощи,давам го на фулпауър на топло и духа студено :screwy
Някой да знае какво може да му има :beer

Някой да знае къде в Пловдив има добър сервиз за климатици?Климатикът е 10г. Панасоник,ако е от значение ще погледна и модела,трябва да го имам някъде записан.

В гугъла търсих,намерих 2-3 сервиза,но искат по 40лв. само да дойдат и да го погледнат и да напиш оферта колко щял да бъде ремонта,питам що толкова скъпо,викат ми 40лв. пари ли са бе майна,а са на 2-3км. от нас :screwy

Последна промяна от stoi4o.d на Сря 05 яну 2011 15:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Re: Сервиз за климатици в Пловдив

Мнениеот sasho_mf » Пон 03 яну 2011 11:46

Колега в магазина ми имам два климатика и доста хладилни уреди,за които се грижи един симпатяга на който това му специалност.Един вид ми е сервизна поддръжка.Ако решиш ми пиши да ти дам номера му ,за да дойде да го погледне.Пари за това няма да ти вземе.Поне на мен до сега не ми е взимал.Даже да не може той да ти реши проблема ще те насочи към човек.Нищо не ти пречи да го попиташ.Човека е доста точен и не е скъпар.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 03 яну 2011 14:59

[quote="godfadar"]Климатикът в хола спря да духа топло снощи,давам го на фулпауър на топло и духа студено :screwy
Някой да знае какво може да му има :beer

Останал с малко фреон,тръбен датчик /външен или вътрешен/изплякал кондензатор.С последните и ти можеш да се справиш но с първото......Върти ли вентилатора на външното тяло.Дава ли някъква грешка.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 03 яну 2011 20:35

Не дава никаква грешка,вънка перката си върти нормално,но на опция да отоплява само духа студен въздух вътре,а на опция да охлажда работи без проблем :idea:

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пон 03 яну 2011 20:53

Фирма М&J на Рогошко шосе в Пловдив се намира след моста на Адата, поставят управят климатици за вкъщи и колата. Тел 944 720. Аз там си оправям нещата и съм супер доволен.

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пон 03 яну 2011 22:17

donMaranzano написа:Фирма М&J на Рогошко шосе в Пловдив се намира след моста на Адата, поставят управят климатици за вкъщи и колата. Тел 944 720. Аз там си оправям нещата и съм супер доволен.

Ауууууууу точно от тея бегай далеч.
Пример.Преди две години имах проблем с едното моторче което управлява климатроника.Климатроника на Пасата ми не беше фабричен а някакъв допълнително вграждан.След като ги посетих ми казаха ,че такова моторче е Невъзможно да се намери и ми предложижа да си махна климатроника,да си купя от някоя морга панела за климатик и те ще ми го вържат. :horror:
След като им обърнах гръб на подобна малоумна оферта /300 лв за работата/ ,посетих друг сервиз за климатици по препоръка на мой приятел.Момчето след като чу преживяванията ми в първия сервиз грозно се исмя.Два дни по късно моторчето беше доставено на цена от 40 лв и бе монтирано за още 20 лв.
Втори пример.Година преди това дистанционото на другата ми кола за алармата спира да работи.Нося го при тях и те срещу скромна сума от 10 лв ми смениха батерийката. :не:

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 04 яну 2011 19:42

godfadar написа:Не дава никаква грешка,вънка перката си върти нормално,но на опция да отоплява само духа студен въздух вътре,а на опция да охлажда работи без проблем :idea:
Най вероятно изплякъл датчик

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 13:23

sasho_mf написа:Колега в магазина ми имам два климатика и доста хладилни уреди,за които се грижи един симпатяга на който това му специалност.Един вид ми е сервизна поддръжка.Ако решиш ми пиши да ти дам номера му ,за да дойде да го погледне.Пари за това няма да ти вземе.Поне на мен до сега не ми е взимал.Даже да не може той да ти реши проблема ще те насочи към човек.Нищо не ти пречи да го попиташ.Човека е доста точен и не е скъпар.

Колега викнах твоя човек,много точен е,мерси,че го препоръча :beer

Колкото до климатика,през тези 10г. понеже е 12-ца и е работил на свръх натоварване в помещение за 18-ца и компресорът е заминал,намотките му се прецакали и давал на късо,нямало смисъл от нов компресор понеже бил към 700лв. mhihi

Ще трябва да търся нов климатик :banghead:

П.П. Понеже го питах за колко лв. мога да го продам ми каза 50лв.,което е доста малко,все пак е PANASONIC CS-G123KE поне едно сто и петдесет лв. мисля,че си заслужава.

Последна промяна от stoi4o.d на Сря 05 яну 2011 21:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 15:00

Да не пускам нова тема,препоръчайте ми 18-ка за 1500лв.,гледам Дайкин и Фуджицу са класни,някой по-конкретен модел!
Кажете и някой добър магазин за климатици в Пловдив,че тия от Техно нещо ме съмняват!

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: Помощ за избор на нов климатик 18-ка

Мнениеот barezifranko » Сря 05 яну 2011 16:22

И аз преди време бях пред тази дилема. И случайно на един обект слагахме контакти и в същото време едни пичове монтираха климатици. Питам ги: Какъв да си взема ? А те ми отговориха: Взимай Фуджицо иначе може да ти дойдем на гости някой ден :lol:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 16:33

Гледах Дайкин FXT50G\RX50G от Атаро клима за 1480лв.,пиша го в Гугъл и всички сайтове са на български,нито в сайта на Дайкин,нито в някой друг англоезичен сайт не успях да намеря инфо и мнения за модела,защо така :screwy

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 05 яну 2011 17:15

godfadar написа:препоръчайте ми 18-ка за 1500лв.,гледам Дайкин и Фуджицу са класни,някой по-конкретен модел

FUJI electric,Fujitcu,FUJITSU GENERAL e едно и също..В един завод се правят-Китай! :)
Аз се отоплявам с 2 инвертора 12-ки Fuji electric - http://www.fujielectricbg.com/articlede ... 8&prod=241
Като цяло съм доволен от машините(първа зима им е),обаче имат една недомислица която ми създаде доста ядове:
Изображение
Заради тоя ъгъл(дори не е прав ъгъла) замръзваха дори при 0,-1градуса.....изкубах ги тея пишки и сега бачкат на пушка дори и при -16градуса...
Има модел 18-ка ама е над 2 бона,но иначе като машини са добри,сранени със други марки от тоя клас особенно LG....
Иначве за Даикин само хубави работи съм чул,ако е японски..ама и цената си му е доста хубава...

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Сря 05 яну 2011 17:31

kristianatanasov написа:FUJI electric,Fujitcu,FUJITSU GENERAL e едно и също..В един завод се правят-Китай! :)

С това не съм напълно съгласен. На моя си пише MADE IN MALAYSIA

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 05 яну 2011 17:44

FUJITSU е японска фирма с заводи в Япония, Тайланд, Китай и др. Завода в Китай(Шанхай) FUJITSU GENERAL (SHANGHAI) CO., LTD е огромен, с най нови машини и е доста по-нов от този в Тайланд FUJITSU GENERAL (THAILAND) CO. LTD. Не може да се каже с сигурност кой модел къде е произведен защото има дистрибуторски центрове из цяла Европа .

Климатиците с марки Fuji Electric, Fujitsu и General изклизат от едни и същи конвейри в предприятия на една и съща фирм, състоят се от еднакви възли и елемнти и изпълняват еднакви функции. Единствени малки разлики има по дизайна и надписите на вътрешните тела и дистанционните управления.

Основната причина да съществуват три различни марки климатици е преодоляването на антимонополни ограничения в законодателствата на различни държави. Освен това се има по-голям обхват на потребители чрез използване на по-голям брой дистрибутори в различните райони.

Гледах Дайкин FXT50G\RX50G от Атаро клима за 1480лв.,пиша го в Гугъл и всички сайтове са на български,нито в сайта на Дайкин,нито в някой друг англоезичен сайт не успях да намеря инфо и мнения за модела,защо така??? :screwy

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Сря 05 яну 2011 17:55

godfadar написа:
FUJITSU е японска фирма с заводи в Япония, Тайланд, Китай и др. Завода в Китай(Шанхай) FUJITSU GENERAL (SHANGHAI) CO., LTD е огромен, с най нови машини и е доста по-нов от този в Тайланд FUJITSU GENERAL (THAILAND) CO. LTD. Не може да се каже с сигурност кой модел къде е произведен защото има дистрибуторски центрове из цяла Европа .

Климатиците с марки Fuji Electric, Fujitsu и General изклизат от едни и същи конвейри в предприятия на една и съща фирм, състоят се от еднакви възли и елемнти и изпълняват еднакви функции. Единствени малки разлики има по дизайна и надписите на вътрешните тела и дистанционните управления.

Основната причина да съществуват три различни марки климатици е преодоляването на антимонополни ограничения в законодателствата на различни държави. Освен това се има по-голям обхват на потребители чрез използване на по-голям брой дистрибутори в различните райони.

Гледах Дайкин FXT50G\RX50G от Атаро клима за 1480лв.,пиша го в Гугъл и всички сайтове са на български,нито в сайта на Дайкин,нито в някой друг англоезичен сайт не успях да намеря инфо и мнения за модела,защо така??? :screwy

а тук проверили http://www.kiemclima.com/bg/catalog/pro ... 0GV/RX50GV

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”