Трябва ми помощ при настройка на MS Word XP
Трябва ми помощ при настройка на MS Word XP
Някой може ли да ми каже как да направя настройка на MS Word , при която когато се зареди програмата на листа да се появи контур ( под формата на пунктир ), който да показва до къде може да се пише, като при разпечатване на страницата да не се появява?

Re: Трябва ми помощ при настройка на MS Word XP
Аз едва ли ще помогна, но що ти е пък да се показва пунктир отстрани
Като щракнеш един път на празна страница, то се вижда до къде може да се пише. Отгоре на страницата на линийката има едни маркери, като ги мърдаш си определяш до къде може да се пише на страни. Същото го има и за посока нагоре/надолу само че е от лявата страна на документа.

Като щракнеш един път на празна страница, то се вижда до къде може да се пише. Отгоре на страницата на линийката има едни маркери, като ги мърдаш си определяш до къде може да се пише на страни. Същото го има и за посока нагоре/надолу само че е от лявата страна на документа.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
Това май го има на OpenOffice-а, но за Word-а не съм сигурен изобщо дали може!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Таблиза и рамки. Това е само рамка или нещо такова.
Принципно може да го направиш като влезеш в Format/ Borders and Shading. Там може да бъзикаш линията на ограждението, да си избираш какъв модел да е 

-
- Автомобил:
- Двигател:
1. Определяне на размер и ориентация на листа - използваме командата File, Page SetUp. От Margins се определят съответно горно, долно, ляво и дясно поле, което може да стане и ръчно от скалата на листа, освен ако не са ни нужни конкретни настройки за работата. Gutter е отстъп, който се оставя симетрично на листите, така че да са готови след печат за подвързване като книга. В Orientation, както и картинката показва, се избира съответно портретна или пейзажна ориентация на листа, взависимост от конкретния документ. В секцията Paper може да се зададе размер на листа, различен от А4 (стандартен машинописен лист). Настройките са в сантиметри или инчове (1”=2.56см.)
2. Ръчна настройка на полетата - поле е онази част от листа, в която не се пише и огражда текста като странична рамка. В скалата, когато маркерът на мишката придобие показаната форма, със задържан ляв бутон можем да преместим съответно лявото или дясното поле в определена посока, като така да го намалим или увеличим.
3. Отстъп и настъп – двете триъгълничета в ляво на скалата се използват за определяне големината на:
- отстъп – това е разстоянието, с колкото навътре ще започва всеки нов абзац. Така потребителят няма да има грижата за Tab след Enter, а ще остави системата автоматично да го прави и то еднакво за всички абзаци (може и да се нагласи на размер, различен от този на табулацията). В абзаца на т.3 също има отстъп.
- настъп – това е позицията, от която ще започват всички следващи редове след първия в даден абзац. Текущият е пример за това, как настъпът е много по-навътре и така първият ред “виси”. Тези параметри се определят като се премести съответно долното или горно триъгълниче в исканата от нас посока със задържане на ляв клавиш. Те могат да се движат и заедно, ако се захване с мишката правоъгълничето, което е под тях. Един пример за подходящо ползване на едновременен отстъп и настъп е писането на молба, при която данните са изписани от определена позиция навътре в листа. Можем да напишем текста в ляво, да го маркираме и с правоъгълничето да изместим границата на листа навътре, както е показано в примера по-долу.
Благодаря за отговорите Ви.
Проблема го разреших от инструменти -> опции... -> изглед -> граници на текста ( с отметка )
Проблема го разреших от инструменти -> опции... -> изглед -> граници на текста ( с отметка )
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”