ето снимки
Свързване на кабелчета: usb и car charger ?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Свързване на кабелчета: usb и car charger ?
В опита си да пригодя едно зарядно за кола за SE към моя samsung galaxy 5 трябваше да срежа кабела на зарядното и този на data cable micro usb и да ги свържа...в дата кабела обаче са 4 кабелчета и не знаех кои да вържа за захранването, вързах едноцветните от двата кабела..обаче телефона не зарежда. Има ли някакъв стандарт при цветовете на дата усб кабелите, интересуват ме тези за захранването ?
ето снимки

ето снимки
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Свързване на кабелчета: usb и car charger ?
Премери с един уред напрежението, което отива към телефона.
Стандарт не знам, но цветовете масово са както при теб.
Нищо не ти помагам, гадая, но заряда се командва или от апарата, или от зарядното.
Във втория случай апарата ползва и кабелите за "дата". Тоест не става какво да е зарядно.
Купи си аксесоара, не си съсипвай телефона.

Стандарт не знам, но цветовете масово са както при теб.
Нищо не ти помагам, гадая, но заряда се командва или от апарата, или от зарядното.
Във втория случай апарата ползва и кабелите за "дата". Тоест не става какво да е зарядно.
Купи си аксесоара, не си съсипвай телефона.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Напрежението на зарядното за самсунга и това за СЕ еднакво ли е огледай внимателно щото ще ти замине телефона като се подпали батерията.Ако са еднакви вземаш зарядното от самсунга и мериш със мултицета къде излиза напрежение на буксата,вероятно ще ти трябва 2 игли и втори човек да държи че микро юсб буксата си е малка.След като намериш къде излиза напрежение вземаш отрязаното парче от дата кабела и мериш на тея места в буксата които ти трябват кои от 4 те кабела отговарят.Запомняш ги и мериш с мултицета от кои кабели идва напрежение от зарядното на СЕ.След като установиш това свързваш 2 та кабела като гледаш да вържеш + със + и - със -,това е много важно да не го объркаш.В общи линие е това.
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
bobocamaro написа:Купи си аксесоара, не си съсипвай телефона.![]()

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Sony Ericsson BST-36 литиево-полимерна батерия 3.7V, 750mAh..това е батерията за SE 750i за който е зарядното.
Original Samsung AB474350BU battery - 1200 mAh - Li-Ion - 3,7V. Това е за моя.
това са батериите на телефоните, моята е по яка, това не е ли успокоително ?
-----------------
...хм, преди бях пробвал зарядното при свален акумулатор, сега при монтиран в колата зарядното си зарежда (поне за момента) явно не съм давал на контакт добре предния път
Вече остава само риска да не прецакам телефона с неподходящ ток
-----------------
...хм, преди бях пробвал зарядното при свален акумулатор, сега при монтиран в колата зарядното си зарежда (поне за момента) явно не съм давал на контакт добре предния път

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
дзвера написа:bobocamaro написа:Купи си аксесоара, не си съсипвай телефона.![]()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ivailo написа:дзвера написа:bobocamaro написа:Купи си аксесоара, не си съсипвай телефона.![]()
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Нищо лично към колегите с негативно мнение,но я се замислете че по някога е поо добре сам да си сглобиш зарядното за кола от колкото да го купуваш,причините са няколко,имаш излишни зарядни от предишните телефони(относно тоците 99% си е стандарт 3.7 волта,амперите са различни

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Колега, нямаш ли USB на музиката в колата, при мен без проблем там си зареждам два телефона и една навигация, единственото условие е музиката да е пусната 

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Няма как това от СЕ к750 да го преправиш за твоя самсунг, защото това на СЕ има само 2 кабела за + и -, докато самсунга освен + и - , се нуждае от дата + и дата - за да тръгне усб зареждането.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Не знам дали това е така, но ето четиво - хората окъсяват Data+ и Data-. На твой риск! Иначе червеното и черното са си така.
What this does is create zero resistance across the data+ and data- USB pins, which emulates what the stock Samsung wall charger does.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
tisho_tch написа:Sony Ericsson BST-36 литиево-полимерна батерия 3.7V, 750mAh..това е батерията за SE 750i за който е зарядното.
-----------------
Тока зарядния си е за притеснение. Свързваш една крушка с нажежаема жичка последователно на един от кабелите и ще ограничиш зарядния ток по този начин. В самия корпус ако успееш да я монтираш най-добре.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
BeckoTDI написа:Няма как това от СЕ к750 да го преправиш за твоя самсунг, защото това на СЕ има само 2 кабела за + и -, докато самсунга освен + и - , се нуждае от дата + и дата - за да тръгне усб зареждането.
Хмм а като го зарежда със дата кабела от компа ква дата му идва от там че да тръгне

- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:BeckoTDI написа:Няма как това от СЕ к750 да го преправиш за твоя самсунг, защото това на СЕ има само 2 кабела за + и -, докато самсунга освен + и - , се нуждае от дата + и дата - за да тръгне усб зареждането.
Хмм а като го зарежда със дата кабела от компа ква дата му идва от там че да тръгне![]()
Точно там е ''датата'' а иначе казано така се прехвърля информацията между двете устройства,дали ще е музика,филми,файлове и т.н.Иначе не съм чувал че трябва и за зареждане да има и ''дата'' зарядното,то тогава и цената няма да е евтина

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
В момента е свързан както на снимката и се зарежда ( пробвано за 15 мин.) ...без дата кабелите. Друг е въпроса за евентуалните последствия.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
tisho_tch написа:В момента е свързан както на снимката и се зарежда ( пробвано за 15 мин.) ...без дата кабелите. Друг е въпроса за евентуалните последствия.
Няма да има други последствия колега,щом зарядното е що годе читаво и не е сглобено в час по трудово от неизвестен китаец

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”