Климатик за в къщи
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Климатик за в къщи
Колеги професията ми е такава,че работя от 5:00 сутрин до 18:00 и ми е доста неудобно отоплението на дърва.Започнах да се замислям за климатик и въпроса ми е към тези които се отопляват с климатик.Какъв да избера и най- вече консумацията му ме интересува.Помещението,което ще отоплявам е 35 квадрата като през пролетта ще му слагам изолация защото има нужда.
Re: Климатик за в къщи
За това помещение най-добре 14-ка да сложиш,но може и 12-ка.Марка зависи според цената,кажи ценови клас за по-лесно,понеже има Нипон за по 500лв. и Дайкин\Фуджицу за по 1500лв.
Вчера ми поставиха Дайкин 18-ка,по каталог консумацията му е ниска,правен е в Чехия,но е доста по-тих от Малайзийския Панасоник 12-ка на който му изпляка компресора

Вчера ми поставиха Дайкин 18-ка,по каталог консумацията му е ниска,правен е в Чехия,но е доста по-тих от Малайзийския Панасоник 12-ка на който му изпляка компресора

- mafiota_a4
Марка зависи според цената,кажи ценови клас за по-лесно
Цена до към 800 лева например
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
кажи какви са размерите на стаята
- mafiota_a4
tdi fen написа:кажи какви са размерите на стаята
Казал съм.7х5х3 м.
mafiota_a4 написа:tdi fen написа:кажи какви са размерите на стаята
Казал съм.7х5х3 м.
Ами кажи и ценови клас за да започнат предложенията

- mafiota_a4
godfadar написа:mafiota_a4 написа:tdi fen написа:кажи какви са размерите на стаята
Казал съм.7х5х3 м.
Ами кажи и ценови клас за да започнат предложенията
И това съм казал.От 0 до 800.
Колега не видях,че ти си автора на това мнение,понеже не си ме цетирал и го сметнах за мнение на друг колега
За тези пари в Техномаркет могат да ти предложат няклко модела на Samsung и Hitachi
От LG бягай,за Midea и Nippon чувам,че са добри за парите си,но заедно с Хитачи са Китайски,може би по-добър избор е Корея в лицето на Самсунг

mafiota_a4 написа:Марка зависи според цената,кажи ценови клас за по-лесно
За тези пари в Техномаркет могат да ти предложат няклко модела на Samsung и Hitachi

От LG бягай,за Midea и Nippon чувам,че са добри за парите си,но заедно с Хитачи са Китайски,може би по-добър избор е Корея в лицето на Самсунг

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
за тези пари само Midea(китайски са) фирмата има свестни модели но и големи боклуци доста голям процент дават фира
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
до 800 лева можеш да вземеш някой от ниския клас климатици .мисля ще ти трябва поне 14-ка защото стаята ти е доста висока , дори е добре да се презапасиш като вземеш по голям от 14-ка .но за тези пари - трудна работа. не че няма да ти върши работа ако намериш просто няма да е толкова качествен колкото някоя машина от 1500-2000 лева и нагоре колкото са цените на дайкин . аз също препоръчвам тях защото шанса да се развали е в пъти по малък от колкото другите марки ( това от скромния ми опит като монтажник на климатици го казвам ) . нищо конкретно немога да ти препоръчам но за предпочитане е да е инверторен . ако намериш подходяща машина за тези пари ти препоръчвам да не го спираш цяла зима - така се получава по голяма икономия от колкото да го пускаш когато се прибереш и спреш когато лягаш или излизаш за работа . най добре събери още толкова пари и си потърси някоя качествена машинка за да нямаш проблеми зимата и да те топли като хората. успех
- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
За тези пари взимай това:
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=594
За тази квадратура и височина на стаята ти трябва сериозен климатик.
От ниския ценови клас на климатиците се говори, че само "Мидеа" вече са що-годе читави и топлят.
Помисли за топлоизолация и дограми ако нямаш.
Също вариант е и намаляване на височината на помещението с окачен таван до към 2,50-2,60м. По този начин ще намалиш значително отопляемия обем.
Прочети тук: http://forum.setcombg.com/index.php/board,60.0.html има доста обсъждано по темата и хора, които разбират.
ПС. Ако линковете се счетат за реклама изтрийте ги.
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=594
За тази квадратура и височина на стаята ти трябва сериозен климатик.
От ниския ценови клас на климатиците се говори, че само "Мидеа" вече са що-годе читави и топлят.
Помисли за топлоизолация и дограми ако нямаш.
Също вариант е и намаляване на височината на помещението с окачен таван до към 2,50-2,60м. По този начин ще намалиш значително отопляемия обем.
Прочети тук: http://forum.setcombg.com/index.php/board,60.0.html има доста обсъждано по темата и хора, които разбират.
ПС. Ако линковете се счетат за реклама изтрийте ги.
- mafiota_a4
А какво е конвенционален и инверторен?
- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
Инверторния е по добрия вариант. Регулира мощността си чрез промяна оборотите на компресора - най общо казано. Конвенционалните са на принципа - "on"-"off".
Имай предвид че за тези пари и това помещение читав инвертор няма!!!
Имай предвид че за тези пари и това помещение читав инвертор няма!!!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”