Nokia 6120 classic - заслужава ли си ?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
Nokia 6120 classic - заслужава ли си ?
Колеги мисля да купувам въпросния тел. втора употреба( ползван 1 год.) за около 130лв дали си заслужава?? Чувал съм за слабата му батерия - толкова ли е зле? Някой има ли впечатления ??
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
значи конкретни наблюдения върху точно този модел нямам, но ползвам от 3 години симбиани-те на нокия и сега го гледам, много прилича на мойта н73.батериите на тея нокии ако говориш по 15-20 мин на ден без много бъзикане кара 4-5 дена, поне мойта(по-силна е, но все пак).тоя дисплей харчи ток, 2.4 инча е.ако телефона е запазен и ти харесва го взимай
- quattro^^
ами неоригинална е към 20-25 лева, оригинална бях гледал в 2би кам 50 лева ако не се лъжа, да те питам защо мислиш, че е смяна батерията, аз моя го взех от колега от форума и тела е на година и половина, а батерията още не е сдала багажа, за справка един приятел има същата като мойта, взе си нова батерия за 25 лева и кара колкото мен...Ако го вземеш ми пиши да ти кажа някои трикове как да пестиш батерия, които при мен действат и държи с 1 ден повече 

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
quattro^^ написа:ами неоригинална е към 20-25 лева, оригинална бях гледал в 2би кам 50 лева ако не се лъжа, да те питам защо мислиш, че е смяна батерията, аз моя го взех от колега от форума и тела е на година и половина, а батерията още не е сдала багажа, за справка един приятел има същата като мойта, взе си нова батерия за 25 лева и кара колкото мен...Ако го вземеш ми пиши да ти кажа някои трикове как да пестиш батерия, които при мен действат и държи с 1 ден повече
ОК, а някой трикове да проверя в какво състояние е, колко е ползван. Ще го получавам по Еконт и трябва за кратко време да го тествам ?? досега НОКИА не съм имал

- quattro^^
ами виж тук http://99clips.net/n73/viewtopic.php?t=81 важат за всички нокии, говори се, че с този *#7370# и този *#7780# код след него се проверява дали тела е фред, като ги въведеш те пита за код за заключване пишеш 12345 това е по дефолт и никъде не ти трябва после
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм с такъв - доста държалив телефон с доста екстри.Ако се говори интензивно със стандартната му батерия изкарва около 2 дни.Ако се говори по-рядко при мен се е случвало да изкара и седмица без зареждане.
Много държалив телефон и аз лично съм много доволен...няколко колеги имат същия - също много доволни.Аз си го купих чисто нов за около 350лв преди около 5-6 месеца и досега нямам никакви забележки от телефона.
Как да го тестваш - като всеки нормален телефон - наблюдавай го дали се рестартира сам от време на време,дали губи мрежа,набирай и нека и теб те набират и така.Виж дали му работи USB-то,дали всички пиксели на дисплея му светят (като го пускаш целия екран светва бяло за известно време и ако някой пиксел не работи се вижда като черна точица още тогава).Сложи му някаква карта (microSD) ако няма и виж дали я разпознава и дали му работи слота.ако всичко това е в ред няма да имаш проблеми понеже и да се омаже симбиан-а не е проблем да се преинсталира и не е някаква бесна цифра услугата.
Успех!
Много държалив телефон и аз лично съм много доволен...няколко колеги имат същия - също много доволни.Аз си го купих чисто нов за около 350лв преди около 5-6 месеца и досега нямам никакви забележки от телефона.
Как да го тестваш - като всеки нормален телефон - наблюдавай го дали се рестартира сам от време на време,дали губи мрежа,набирай и нека и теб те набират и така.Виж дали му работи USB-то,дали всички пиксели на дисплея му светят (като го пускаш целия екран светва бяло за известно време и ако някой пиксел не работи се вижда като черна точица още тогава).Сложи му някаква карта (microSD) ако няма и виж дали я разпознава и дали му работи слота.ако всичко това е в ред няма да имаш проблеми понеже и да се омаже симбиан-а не е проблем да се преинсталира и не е някаква бесна цифра услугата.
Успех!
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
quattro^^ написа:zfa159 смяна на фирмуеър става много лесно само кабел и нет трябва да имаш, аз редовно си правя ъпдейти.версията на фирмуеър-а може да се сменя, но версията на самия симбиан неима разлика.
абе пийене и пички нема ли та за телефони прикааме цяла вечер бе
Еми....то нали телефон трябва,че да им звъннеш на пичките да дойдат с пиенето

Та за телефона - по принцип firmware-a ясно ама аз съм имал случай с моя стария при който просто изгасна и като запали пишеше System Error и си изгасваше (Nokia 6260)...тогава вече трябваше сервиз и първия път беше гаранционно (смотал се симбиан-а) и безплатно.Втория път ми струваше 30лв и след 2 часа тел-а беше готов (вирусче този път).
Весели празници!
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
От 1 година имам такъв. На ден навъртам между 30 и 60 минути разговори и батерията държи 2 денонощия. Добър, лек, елегантен, удобен апарат. Камерата му е горе - долу, за светкавицата имам негативно мнение - слаба е. Има много шукарийки, стига да си падаш по такива (аз не ги ползвам). Като цяло съм доволен от него.
- Scirocco GT II
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”