Как ни мамят с гаранцията - просто предупреждение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Как ни мамят с гаранцията - просто предупреждение

Мнениеот Aneto » Чет 20 яну 2011 14:30

Та бях писала някъде в една тема, имах проблем с лаптопа, по-точно със зарядното - не иска да зарежда. Купен от техномаркета, в гаранция, с един куп сервизи изписани на гаранционната карта.
Та обаждам се аз - и О, УЖАС!!! :banghead: - отговора беше че гаранцията е само за лаптопа, но не и за зарядното.
Наум им споменах родителите по права линия ...... и какво да се прави.... :deal

Но, случайно мой познат има същата марка лаптол - MSI - и ми каза, че е ходил на друг сервиз, който е посочен в сайта на фирмата.
Намирам сайта, звъня - и О, Шок!!! :shock - гаранцията, давана от фирмата покривала и зарядното и батерията /само не запомних май за батерията е по-малък срока/. За около седмица получих ново зарядно.

Просто за предупреждение - не се доверявайте като мен на сервизите в БГ - търсете сайта на производителя и оторизиран от него сервиз. Това е моят опит.
Дано да не ви се налага де....

Потребителски аватар
mimo MS
Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
Двигател: AVF 2002 RP 1991

Re: Как ни мамят с гаранцията - просто предупреждение

Мнениеот mimo MS » Чет 20 яну 2011 14:36

така е и за телефоните се отнася гаранцията не важи за батерията и зарядното

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 20 яну 2011 14:39

Важи колега, важи ....
само че в "точния сервиз"

За това и съм написала темата....

нямаше даже да се сетя да видя сайта на производителя и кой сервиз е посочен там..... като нормален човек си търся правата от тези, дето ми ги пише в гаранционната карта.

След като производителя дава гаранция на зарядното - и факт е че вече съм с ново такова - защо тогава това не важи за всички сервизи? Или сервизите посочени в гаранцията на Техномаркета си имат свои правила????

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 20 яну 2011 16:47

Aneto написа: Купен от техномаркета, в гаранция, с един куп сервизи изписани на гаранционната карта.

При проблем в гаранция, би трябвало да се обърнеш към продавача, а не към сервиза. Такъв е закона, нататък какво ще правят тебе не те интересува. Просто да си го вземеш изправен :beer

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 20 яну 2011 16:53

Четете закона за защита на потребителите и при проблеми сезирайте незабавно Комисията - работят хората добре !

в закона много ясно е разписано какво и как се процедира при предявяване на гаранция - при търговеца !
не сервиза - сервиза е за следгаранционно обслужване!

Можеш да поискаш от продавача незабвана замяна на дефектиралата стока с нова или дори да ти върнат парите !!! четете или питайте комисията за защита на потребителите ако не можете да тълвкувате закона !
http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... nt_id=118#

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 20 яну 2011 16:59

Скоро един колега си купува хладилник от Техномаркет, включва го у тях, йок студ, и ония му викат носи го в сервиза, пробва да се разберат с добро, не стана, последвал лют скандал, и веднага му го сменили! Така че при нашите търговци направо с рогата напред и толкова!

п.п. Вече два пъти и аз съм брал ядове с Техномаркет и просто ги заобикалям!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”