Преди около месец подписах 18 месечен договор с BLIZOO 80 цифрови програми за 20лв, като имам включен и втори телевизор с 60 аналогови програми. Като ме включиха останах много доволен от качеството. Но се оказа, че имам много съседи, които гледат незаконно аналогова и непрекъснато ровят из кутиите. След това качеството винаги се влошава. След последните им намеси ми изчезна цифровата, а аналоговота е с лошо качество. Ако знаех, че е такава ситуацията. Като викна техниците да оправят проблема те виждат, че съседите са се вързали незаконно и ги откачат. И така приказка без край...
После съседите ме гледат сърдити, че си плащам. Влизам им в положението, някои от тях наистина нямат възможност да плащат, а и кой съм аз да съдя - всеки отговаря сам за постъпките си.
Но още 17 месеца в това положение не ми се седи и ще мъча да намеря начин да разваля договора - по-добре да си остана на ефирните телевизии.

Търся съвет за разваляне договор с BLIZOO
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Търся съвет за разваляне договор с BLIZOO
mickoff написа:После съседите ме гледат сърдити, че си плащам. Влизам им в положението, някои от тях наистина нямат възможност да плащат, а и кой съм аз да съдя - всеки отговаря сам за постъпките си.
Какво да кажа за тази логика

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Оказа се, че доста от проблемите са от незаконни включвния. В нашия вход имахме един дето правеше мизерии докато един път техниците не дойдоха с полиция. От тогава проблеми нямам
, А това че те гледат лошо какво те притеснява. Факта, че те ползват услугата безплатно и незаконно, а ти си плащаш означева, че те те смята за балама. В случая ти имаш пълното право да ги гледаш лошо.
Е вярно, едан цифрова от чиния ще ти реши проблемите, но тогава оставяш Бай Ганьо да вирее на свобода, а той трябва да се тъпче до край. Докато спомена за Бай Ганьовщината не остане само в книгите.
На жена ми родителите нямат възможност да плащат за кабелна/цифрова телевизия и си гледат ефирната. В очите на твоите съседи сигурно и те са балами.

Е вярно, едан цифрова от чиния ще ти реши проблемите, но тогава оставяш Бай Ганьо да вирее на свобода, а той трябва да се тъпче до край. Докато спомена за Бай Ганьовщината не остане само в книгите.
На жена ми родителите нямат възможност да плащат за кабелна/цифрова телевизия и си гледат ефирната. В очите на твоите съседи сигурно и те са балами.
- mickoff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mickoff написа:
После съседите ме гледат сърдити, че си плащам. Влизам им в положението, някои от тях наистина нямат възможност да плащат, а и кой съм аз да съдя - всеки отговаря сам за постъпките си.
Какво да кажа за тази логика,само мога да се поуча
![]()
![]()
Как да ти кажа, живея там вече 10 години, с някои хора сме стигали и до бой, като не става с добро - едно разбрах - никой няма да успея да променя, а и вече не се и опитвам. Не сме научени да живеем заедно и на търписмост, всеки трябва да направи компромис за да продължим да се развиваме. Затова си пестя нервите вече и не хабя енергия да критикувам другите и аз не съм безгрешен

А пък и да слизам на нивото на такива хора, значи да заприличам на тях - неизбежно е, затова го правя в краен случай

Е вярно, едан цифрова от чиния ще ти реши проблемите, но тогава оставяш Бай Ганьо да вирее на свобода, а той трябва да се тъпче до край.
Нямам подходящ изглед за чиния на булсатком и виваком - трябва да я качвам на покрива, а там се съмнявам да оцелее дълго и пак ядове!
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Викай си техниците всеки път като ти се влоши сигнала.
Като станат 5-6 пъти вече ще дойдат с полиция предполагам

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ISRalien написа:.
хахаха,това е мираж за близууу

Пускай си оплаквания по телефона.Разходи се и до офиса им,писмено да им кажеш,ако горното няма файда

Накрая,сам ще се разделиш с тях

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
LILO&STICH написа:ISRalien написа:.
хахаха,това е мираж за близууу![]()
Чети какво съм писал малко по-горе. Наистина дойдоха с полиция и не знам какво са го правили ама проблемите спряха.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj написа:LILO&STICH написа:ISRalien написа:.
хахаха,това е мираж за близууу![]()
Чети какво съм писал малко по-горе. Наистина дойдоха с полиция и не знам какво са го правили ама проблемите спряха.
ама ти видя ли ги полицаите

Иначе,няма лошо.Така треа се процедира с авантаджиите.
Едно време като симаше много кабеларки,и кабелите минаваха по покривите на блоковете,нямаше кабеларака,към която да не бях вързан

Нелегално разбира се.
Пусти години деа.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В работата си като техник на БлизОО съм се натъквал постоянно на пирати по мрежата
Някои доста нагло се включват оставяйки цял вход или дори и два входа без добър сигнал. Бил съм свидетел на такива пиратски изпълнения, че просто
Виждал съм как един фен си беше закачил силови кабели (такива за мрежа 220В)на щранга и горе един абонат се оплакваше от липса на телефон. Както са описали по-горе изрязваме им кабелите и ги оставяме. В кабелната си имаме неписано правило като отрежеш пиратски кабел да го накълцаш на малки парченца и да му ги оставиш пред вратата
Иначе имаме и човек, който се занимава с пирати-рецидивисти. Един нагляр беше орязал едни оптични кабели и после ходи да пише в полицията, та оттогава проблеми няма. И доста други случаи има с разни пиратчета обикновено повечето не повтарят или ако повторят е след половин-една година. Бих посъветвал колегата, който има проблем с такива комшии да не се притеснява, най-малкото щото си плаща и е (бил) доволен преди те да се включат незаконно. Просто отиди до близък офис на фирмата и обясни най-учтиво ситуацията, поискай да говориш с някой по-висшестоящ, ние тук имаме такъв отдел, в София също би следвало да има.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Преди време се бях закачил към местния Видеосат горе от сплитера на нашия вход до смених от 3ка на 4 ка и кабела през отдушника на тоалетната към двата ми телевизора.Това трябваше да бъде временно докато събера пари за включване към Булсат,а човека който ми го предложи това ми даде един безценен съвет-да вържа кабела здраво след като влезе у дома.И един ден след като се бях "откачил" поради проверка на съседния вход после проявих престъпна небрежност при завиването на едната гайка на сплитера и от мързел да я развия и завия наново я оставих така.След 2 дена кабела срязан и видях ползата от безценния съвет заради неписаното правило на наще техници-кат набарат авантажия да дърпат кабела докато изкарат всички телевизори през отдушника
.Да ама баща им да ней глупав кабела на моряшки възел около водомера ше дърпаш ама целия язовир Йовковци треа издърпаш
.Е минах после на Булсата де 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”