Съвет за лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Съвет за лаптоп

Мнениеот evgenyh » Чет 06 яну 2011 14:27

Здравейте колеги,

понеже трябва да взема един лаптоп за мой близки, моля някой ако има впечатление да помага :wink:
Бюджета ми е 1000лв.
Спрял съм се на това - lenovo ideapad g550g 59035054
http://www.technomarket.bg/products/090 ... g-59035054
Т'ва което малко ме притеснява е, че е останал само мострата :?

Иначе другите ми варианти са тези:

http://www.technomarket.bg/products/090 ... sq-vy527ea
http://www.technomarket.bg/products/090 ... g-654g50mn
http://www.technomarket.bg/products/090 ... g-442g50mn
http://www.technomarket.bg/products/090 ... e-c650-17u
Ще го взема от техномаркет защото имам отстъпка там.
Благодаря предварително :wink:

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Re: Съвет за лаптоп

Мнениеот VencokO » Чет 06 яну 2011 14:40

Добро е лаптопчето, което си избрал за парите си. От другите посочени втория. Довечера ще се включа по-подробно, че сега нямам много време. Уточни за какво ще се ползва. Може да се обърнеш към колегата @vwfena за помощ. Успех !
Погледни и в тази тема за справка viewtopic.php?f=67&t=220909

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 06 яну 2011 14:51

Ето ти едно предложение, което ми идва на ум веднага тъй като го обсъждахме онзи ден. Ако кажеш за какво ще се ползва можем да сме и по-конкретни.

Извинявай не видях за отстъпката в техномаркета, ако е около 10% или по голяма си заслужава да го вземеш от там иначе не. След малко ще мога да поразгледам повече че сега пиша от тел. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 06 яну 2011 15:22

Аз бих си взел третото предложение от тези, но с най-добър процесор е четвъртото предложение - Тошибата но няма външна видео карта. Ако решиш да гледаш Full HD видео може да имаш проблеми. Моя съвет е вземи си Интелски процесор, с 4 GB РАМ DDR3, външно видео поне 512 MB, и хард диск с 7200 оборота, че другия с 5400 може да е бавен.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 06 яну 2011 15:27

Колега,ако искаш да не стъпваш в сервиз и да имаш надеждна и здрава машина LENOVO IDEAPAD G550G е твоя избор :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 06 яну 2011 16:00

vwfena написа:Ето ти едно предложение, което ми идва на ум веднага...

На първо четене този ProBook е едни гърди пред всички останали изброени до момента.

Последна промяна от radi_nrj на Чет 06 яну 2011 16:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Чет 06 яну 2011 16:00

Ще се ползва почти само за нет, и чат-пат за някой филм, ама едва ли блу рей, по скоро дивХ :wink:

Иначе и аз имам Леново R61 и вече 3-та година няма никви грижи, работи всеки ден :wink:
Ако някой се сеща за нещо конкретно може да предложи 8)
Като за тия пари ми се ще да е със следните параметри:
- поне 15-ка
- двуядрен CPU
- RAM 4, но може и 3
- HDD-то не е лошо да е 500, но може и по малък, за скоростта не се бях замислял :oops:
- Ако има windowls OK, ако не ще сложим
- не е лошо да има камера и блутут, ама не е толкова важно
...и да не забравя, поне 2г. гаранция :twisted:

Потребителски аватар
vwfena
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 06 яну 2011 16:29

evgenyh написа:....

Аз ти предложих НР-то, защото това е някаква нова генерация на АМД и според хората от фирмата не грее толкова, колкото старите процесори на АМД. Не се подлъгвай с Идеапад серията на Леново, тя не е на нивото на Р61. Също модела на НР-то е една от най-високите серии на фирмата. Относно бързината на диска не оказва кой знае какво голямо влияние за нещата за които ще се ползва. 512МБ за видео е достатъчно и за блурей дори и да го гледаш на ТВ-тествано mhihi. За гаранцията е добре да е по дълга, съгласен съм, може би срещу доплащане ще ти предложат да се удължи. Моделите, които гледаш в Техномаркета са със старото поколение процесори, не че има нещо лошо, но според мен трябва да гледаме напред и ако можем да вземе нещо по-ново да го направим. А и обърни внимание на батерията все пак на НР-то му дават 5 часа. Но ако искаш мога да поразгледам и да ти предложа и други модел.

Последна промяна от vwfena на Чет 06 яну 2011 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 06 яну 2011 16:42

vwfena написа:Аз ти предложих НР-то, защото това е някаква нова генерация на АМД и според хората от фирмата не грее толкова, колкото старите процесори на АМД.

Това мога да го потвърдя. Новите служебни са Pro Book 6555b и са с Феномчета или по-точно с двуядрения N620. До сега ми прави впечатление, че се държат добре.

Потребителски аватар
vwfena
Контакти:

Мнениеот vwfena » Чет 06 яну 2011 16:47

radi_nrj написа:
vwfena написа:
evgenyh написа:....

Аз ти предложих НР-то, защото това е някаква нова генерация на АМД и според хората от фирмата не грее толкова, колкото старите процесори на АМД.

Това мога да го потвърдя. Новите служебни са Pro Book 6555b и са с Феномчета или по-точно с двъядрения N620. До сега ми прави впечатление, че се държат добре.

:офф Вземете ме и мен да работя при вас :oops: :oops: :oops:
и да не съм офф ето още един

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Чет 06 яну 2011 17:43

Ето и от мен един вариант, въпреки, че предполага си с резерви към Ацер, единствено този модел е с малко повече кеш на процесора, иначе колегата @vwfena, както винаги изкочи с чудесни предложения, няма по добро за тия пари наистина и ако може от техномаркет да ти го доствят за по-малко пари е супер. по принцип в техните магазини ниокога не съм попадал на подходящ модел.

http://laptop.bg/laptops-acer-Aspire_55 ... _PUS0C_005

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Пет 07 яну 2011 0:10

Благодаря колеги :wink:
Тия НР-тата са страхотни, особено тоя 3-ядрения направо е трепач, само дето гаранцията му е само 1г. :( а за повече сигурно ще се доплаща здраво.
Ако лаптопа беше за мен нямаше да се замисля, но понеже е за мой близки, т'ва за което ще се ползва е да си седи на кабела, да браузи в нета, някое филмче, скайп и това е. Също така евентуално ще му се качи някакъв счетоводен софтуер ама нямам идея тоя тип софтуер дали има нужда от сериозен ресурс :?:
Ако се сещате за нещо друго предлагайте :wink:
Ще ходя да гледам може би уикенда.

Потребителски аватар
vwfena
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 07 яну 2011 8:23

evgenyh написа:.....Също така евентуално ще му се качи някакъв счетоводен софтуер ама нямам идея тоя тип софтуер дали има нужда от сериозен ресурс :?:
Ако се сещате за нещо друго предлагайте :wink:
Ще ходя да гледам може би уикенда.

Еми този тип софтове или поне тези, с които аз съм се сблъсквал товарят горе доло колкото Офис пакет, така че не ти трявба някакъв сериозен ресурс за това. Относно доплащането за удължаване на гаранцията мисля че някъде го гледах около 70-80 лв беше за 1 година удължаване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 07 яну 2011 9:00

embi4a написа:Аз бих си взел третото предложение от тези, но с най-добър процесор е четвъртото предложение - Тошибата но няма външна видео карта. Ако решиш да гледаш Full HD видео може да имаш проблеми. Моя съвет е вземи си Интелски процесор, с 4 GB РАМ DDR3, външно видео поне 512 MB, и хард диск с 7200 оборота, че другия с 5400 може да е бавен.

Защо да има проблем с ХД филмите? Нали има ето това: VIDEO INTEL GMA HD. Скоро взех на баджанака евтин лаптоп. Избрахме HP ето този модел:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/p ... 0%BF%D0%B8
Пределно ми е ясно, че е Селерон и, че не е като Пентиум, но пак си е двуядрен процесор макар и с по-малко кеш. Но машинката работи повече от добре. За мое учудване хАш Пе имат поддръжка на Уин ХП, Виста, 7 за тоя модел. Не е скъп като цена, с прилични параметри е. Тествах и ХД - работи си идеално, не сече, затова си мисля и, че тая посочената Тошиба няма да има проблем с ХД-филмите :да: Имах таван около 800 лева и затова не взехме модел с Пентиум. За приложенията,които е описал колегата всеки един лаптоп би му вършил работа, дори и с едноядрен процесор mhihi

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Пет 07 яну 2011 13:19

Благодаря :wink:
Явно ако е Lenovo трябва да е Thinkpad а не Ideapad.
Ще ходя да видя HP-то с 3-ядрения, че като параметри е най-добър от всички.
Наистина моделите в Техномаркет са предимно комерсиални, тоя сайт дето са НР-тата има много добри неща и то предимно от високите серии.
Ще рискувам с гаранцията :?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”