Проблем с Лаптопа
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AJM
Проблем с Лаптопа
Здравейте купих си лаптоп Asus PRO5DIJ-series Вчера му сложих Windows XP - след 1-вия път като го сложих не искаше да работи touchpad-а преинсталирах го втори път със същия windows оправи се но като му дам да се рестартира или изключи не иска да се изключва нито рестартира. Изписва Windows се изключва но няма нищо стои си така. Има ли някаква възможност да се оправи този проблем? Благодаря предварително не съм сигурен дали темата е за тук.. ако не е за тук моля да бъде преместена
Последна промяна от Pichaga на Нед 20 фев 2011 21:47, променено общо 1 път.
Причина: тук теми не се трият
Причина: тук теми не се трият
- dobo05
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Лаптопа
Попринцип някой по нови модели лаптопи имат защита не им "допада" много ХР_то. Мен ми се е случвало това влизаш BIOS се прави една настройка SATA Operation > ATA и така става всичко както си му е реда....за да нея правиш тая операция изчаткай една седмица или виста сичко си върви на 6 

със сигурност не е за този раздел темата ти
това със биоса го зарежи, ако имаше проблем със AHCI/SATA/IDE режимите изобщо нямашше да можеш да инсталираш ХР.
просто си свали един уиндоус7 от замундата, активирай го и си свиркай
http://www.zamunda.net/details.php?id=250602&hit=1
даже драйвери няма да ти трябват
писах ти на скайпа, мога да помогна ако тази вечер решиш да действаш - имам свободно време
това със биоса го зарежи, ако имаше проблем със AHCI/SATA/IDE режимите изобщо нямашше да можеш да инсталираш ХР.
просто си свали един уиндоус7 от замундата, активирай го и си свиркай

http://www.zamunda.net/details.php?id=250602&hit=1
даже драйвери няма да ти трябват

писах ти на скайпа, мога да помогна ако тази вечер решиш да действаш - имам свободно време
Последна промяна от anulare на Нед 20 фев 2011 17:37, променено общо 2 пъти.
- gelmi
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: 1.6 i
- Контакти:
Колегата е прав. УИН 7 и си свиркаш.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
Здравей,
Win7 е почти сигурно решение (бягай от Vista), но ако все пак не го искаш, ето някои неща, които може да провериш:
1. Windows-ът свестен ли е? Пробвал ли си го другаде? Има разни версии, правени от незнайно кой, които са пълни с проблеми.
2. Виж в Control panel > System > Device manager дали имаш неразпознати устройства (с жълти икони). Ако имаш такива, намери им драйвърите и ги инсталирай. Windows в повечето случаи работи нестабилно ако не е разпознал всичките устройства.
3. В краен случай и ако знаеш как, пробвай с някой Linux LiveCD дали той ще се изключва нормално, понеже може самия лаптоп да има проблем.
Успех!
Win7 е почти сигурно решение (бягай от Vista), но ако все пак не го искаш, ето някои неща, които може да провериш:
1. Windows-ът свестен ли е? Пробвал ли си го другаде? Има разни версии, правени от незнайно кой, които са пълни с проблеми.
2. Виж в Control panel > System > Device manager дали имаш неразпознати устройства (с жълти икони). Ако имаш такива, намери им драйвърите и ги инсталирай. Windows в повечето случаи работи нестабилно ако не е разпознал всичките устройства.
3. В краен случай и ако знаеш как, пробвай с някой Linux LiveCD дали той ще се изключва нормално, понеже може самия лаптоп да има проблем.
Успех!
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”