Технополис - никога вече!
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
Технополис - никога вече!
Колеги закъсах го яко!
Преди година и половина от Технополис в МОЛ-България купих микровълнова печка Зануси и започнаха кошмарите.
Изкара има няма 6 месеца и се повреди - сервиз - бракуване - замяна с нова в магазина.
Новата - повреда - ремонт - повреда.
Какво да направя?
Всичко това е време, гориво, нерви в момента отново съм без печка.
Последното за което се сещам е да занеса печката в магазина и да си поискам парите, при условие, че ме пратят в сервиза, да я засила към витрината и да забравя за 120лв. пък ако искат да ме съдят и ....
Дайте съвет.
Преди година и половина от Технополис в МОЛ-България купих микровълнова печка Зануси и започнаха кошмарите.
Изкара има няма 6 месеца и се повреди - сервиз - бракуване - замяна с нова в магазина.
Новата - повреда - ремонт - повреда.
Какво да направя?
Всичко това е време, гориво, нерви в момента отново съм без печка.
Последното за което се сещам е да занеса печката в магазина и да си поискам парите, при условие, че ме пратят в сервиза, да я засила към витрината и да забравя за 120лв. пък ако искат да ме съдят и ....
Дайте съвет.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: Технополис - никога вече!
Технополис не са виновни, темата е за марката печка която явно е доста калпава, може да не те оправя това но имаме 3 Самсунга от 120 до 135 лв купувани и вече 6 години никакви проблеми. / Три микровълнови визирам/
Успех!
Успех!
- balantai
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Имал съм проблеми със съдомиялня Зануси но от друг магазин..Относно стоките в МОЛовете ,там се пращат или изпитателните или браковете,това секи служител от мола го знае и го крие иначе няма как там цените да са с по 10 или 20лева по-ниски.За микровълнова аз съм с даееоо за 130лв черната серия повече от перфектна е и има много екстри заслужаваси.Иначе успех колега и дано ти върнат парите,то е ясно,че нервите и изгубеното време са безценни

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Съгласен с колегата StS, Технополис са дилър не производител, от тях съм купувал пълно кухненско обзавеждане Electrolux + кафе машина Philips вече две години всичко си работи без никакъв проблем
Попаднал си на калпава печка ...

Попаднал си на калпава печка ...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Щом са сменили печката и не се правят на ощипани,според мен не мисля че са виновни.
Ако питаш мен им я върни и се ориентирай към друга марка.Аз съм със Самсунг от бая време и до сега не е имало проблеми с печката.
Ако питаш мен им я върни и се ориентирай към друга марка.Аз съм със Самсунг от бая време и до сега не е имало проблеми с печката.

- Marto_cafeto
- Автомобил: Peugeot 307
- Двигател:
Тва,че техниката е кур и си си купил еФтина печка не е проблем на магазина.СТОКАТА Е ГАДНА,дай с още 50 кинта отгоре и си вземи нещо качествено 

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
Нашата е НЕО и вече сигурно 5 години безпроблемна работа. И аз мисля, че Технополис нямат вина. Направили са всичко каквото трябва, сменят, ремонтират...
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
Те хубаво са сменили, но и сменената два пъти я нося в сервиза и днес КУР, детето пак яде охладена супа.
Добре, дилари са, това е ясно но и аз парите ни ги намирам на улицата.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
И аз съм на това мнение. Дефектна стока може да купиш навсякъде. Важното е какво се случва когато дойде време да предявиш дефекта пред търговеца. При положение, че съдействат защо се оплакваш?Bai Sando написа:Щом са сменили печката и не се правят на ощипани,според мен не мисля че са виновни
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Вкъщи сме с зануси вече сигурно 10-та година и не си е и помисляла да се развали,явно новите вече ги правят калпави нещо 

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
За това си пазарувам само от магазина им в Младост 4 до БП и нямам никви ядове от Технополис аз съм доволен 

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
не виждам драма, коректно отношение
и аз пазарувам техника само от там, а вече техниката си е на късмет

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Volksrod написа:Те хубаво са сменили, но и сменената два пъти я нося в сервиза и днес КУР, детето пак яде охладена супа.
След толкова много повреди имаш право да поискаш да ти върнат парите или да си вземеш друг продукт - друга печка от друга марка или изобщо нещо различно.
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В интерес на истината, нищо не може да накара търговеца да подмени стоката или да възстанови сумата за покупката. Уреда може да ходи на ремонт безброй пъти. Единственото задължение по закон е, в едномесечен срок "да се приведе в съответствие с договора за покупко-продажба" (в общия случай - да се ремонтира). Подмяната или връщането на пари става само:
1. по закон - ако изтече едномесечния срок;
2. ако оторизирания сервиз издаде протокол за подмяна (уреда е ремонто-непригоден или ремонта е нерентабилен);
3. Въз основа на добра воля от страна на търговеца
Работи се по редакция на ЗЗП, според която при три ремонта, независимо от това дали са еднакви, стоката задължително да се подменя, но това все още е на много ранен етап, тъй като се търси и механизъм за защита от недобросъвестни потребители.
P.S. Ще помоля автора на темата да промени заглавието, тъй като ТП нямат вина в случая и няма нужда от гръмкото заглавие!
1. по закон - ако изтече едномесечния срок;
2. ако оторизирания сервиз издаде протокол за подмяна (уреда е ремонто-непригоден или ремонта е нерентабилен);
3. Въз основа на добра воля от страна на търговеца
Работи се по редакция на ЗЗП, според която при три ремонта, независимо от това дали са еднакви, стоката задължително да се подменя, но това все още е на много ранен етап, тъй като се търси и механизъм за защита от недобросъвестни потребители.
P.S. Ще помоля автора на темата да промени заглавието, тъй като ТП нямат вина в случая и няма нужда от гръмкото заглавие!
- Volksrod
- Автомобил:
- Двигател:
Ок, благодаря за информацията.
Пределно ясно ми е, че Технополис не произвеждат техниката, която продават. Но все пак не е зле да си проверяват какво купуват и го предлагат на нас клиентите.
Ясно е, че е по-лесно да продадеш нещо и после оправяйте се - сервизи, тичане, нерви и ....
ОК, трийте или заключете темата, но аз следващият път много ще помисля дали да закупя каквото и да е от ТЕХНОПОЛИС
Пределно ясно ми е, че Технополис не произвеждат техниката, която продават. Но все пак не е зле да си проверяват какво купуват и го предлагат на нас клиентите.
Ясно е, че е по-лесно да продадеш нещо и после оправяйте се - сервизи, тичане, нерви и ....
ОК, трийте или заключете темата, но аз следващият път много ще помисля дали да закупя каквото и да е от ТЕХНОПОЛИС

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”