Факс по интернет

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Факс по интернет

Мнениеот mely » Сря 09 мар 2011 12:35

Начин или пробван сайт за изпращане и получавене на факсове по интернет.
Пак казвам ИЗПРАЩАНЕ и ПОЛУЧАВАНЕ за България.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Факс по интернет

Мнениеот pit » Сря 09 мар 2011 14:40

През скайп, но е платено. Това е добавка която дава възможност за изпращане на факсове през интернет, плаща се по 0.07 евро на изпратена страница, а ако искаш да получаващ, си купуваш номер за факс в България например има Варна, Пловдив или София, номера ти може да е в един от трите по избор срещу 7 евро на месец.
https://extras.skype.com/2187/view
http://www.pamfax.biz

-----------
или срещу 23 лева на месец, собствен факс номер в София, за изпращане и получаване нафаксове.
http://fax.officebg.com/

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 09 мар 2011 14:57

Безплатен обяд няма. По-евтино ще излезе с телефонна линия и факс/модем на РС-то.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 09 мар 2011 15:01

Нещо друго...безплатно ако има.Гледам има такива сайтове....
За телефония знам ...имам си и модем на лаптопите.Искам нещо друго понеже ползвам и мобилен интернет.Виваком дали имат /дават факс номер.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 09 мар 2011 15:05

mely написа:Виваком дали имат /дават факс номер.

Ами звънни им на безплатния номер и ги питай, вместо да пишеш тук, по-бързо ще научиш.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 09 мар 2011 15:05

по - добре го сканирай и по email

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Сря 09 мар 2011 18:13

Ljubon написа:
mely написа:Виваком дали имат /дават факс номер.

Ами звънни им на безплатния номер и ги питай, вместо да пишеш тук, по-бързо ще научиш.

Нямам телефон - нещо против. :evil: Никакъв.Звънни им ти и ми пиши .Като те гледам за 1 година само с такива отговори си направил толкова мнения.Как мислиш дали някое от двете ми беше полезно.Май те сърбят пръстите /че и нещо друго/.Ти или не можеш да четеш или ми се правиш на интересен.Как на другите колеги им стана ясно на теб не - най добре било с телефония...ами слагай на гърба макарата и хуквай след мен.Аман scare scare scare scare

vw_golf_4_tdi написа:по - добре го сканирай и по email

Реално повече ме интересува получаването.А ония дето ще го изпращат не работят с такава"космически"технологии.Държавана работа...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Сря 09 мар 2011 18:26

можеш да се абонираш за ip телефон и да го ползваш само за получаване на факс. самата технология позволява факса да се запазва като email, също така да ти записва voicemail като mp3 и т.н.
потърси voip доставчик в бг и го питай за факс

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 10 мар 2011 0:59

mely написа: Нямам телефон - нещо против. :evil: Никакъв.Звънни им ти и ми пиши .Като те гледам за 1 година само с такива отговори си направил толкова мнения.Как мислиш дали някое от двете ми беше полезно.Май те сърбят пръстите /че и нещо друго/.Ти или не можеш да четеш или ми се правиш на интересен.Как на другите колеги им стана ясно на теб не - най добре било с телефония...ами слагай на гърба макарата и хуквай след мен.Аман ...

Виждам, че хем търсиш помощ и съдействие, а в същото време проявяваш неуважение към хората, които отделят от времето си, за да ти четат писанията и да ти отговорят. Безплатно няма как да стане, факсът вече е остарял начин за комуникация, както и телекса, има по-модерни и безплатни начини за предаване на документи по нета, ама ти не искаш да проумееш. Затова си ъпвай темата и се надявай друг да проверява вместо теб, а аз спирам да пиша.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 10 мар 2011 8:01

И с горе-долу качествен фотоапарат на ярка светлина става :D Така миналата година изпратих документи до данъчното, просто нямах друго под ръка в момента, а времето беше ограничено. Стига обаче и отсрещната страна да разполага с фотоапарат и малко желание :) Принтираш и си в джаза :да:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 10 мар 2011 8:49

Ljubon написа:
mely написа: Нямам телефон - нещо против. :evil: Никакъв.Звънни им ти и ми пиши .Като те гледам за 1 година само с такива отговори си направил толкова мнения.Как мислиш дали някое от двете ми беше полезно.Май те сърбят пръстите /че и нещо друго/.Ти или не можеш да четеш или ми се правиш на интересен.Как на другите колеги им стана ясно на теб не - най добре било с телефония...ами слагай на гърба макарата и хуквай след мен.Аман ...

Виждам, че хем търсиш помощ и съдействие, а в същото време проявяваш неуважение към хората, които отделят от времето си, за да ти четат писанията и да ти отговорят. Безплатно няма как да стане, факсът вече е остарял начин за комуникация, както и телекса, има по-модерни и безплатни начини за предаване на документи по нета, ама ти не искаш да проумееш. Затова си ъпвай темата и се надявай друг да проверява вместо теб, а аз спирам да пиша.

Всичко е ок ,ама ти май не четеш.
Искам да ми кажеш , когато някоя държавна институция ти каже ,че ще ти изпраща документите по факс и че по никакъв друг начин немогат/неискат/ти какво ше направиш.Ще тръгнеш да им обясняваш как са назад от модерните технологии и че факса е стар метос за изпращане на документи.
Мога да твърдя че съм доста напред откъм технологии и точно затова се чудя как да се върна назад във времето.Затова питам тук - може и някой друг да си е блъскал главата.
По принцип с никой не обичам да се заяждам но ти ме провокира.Обичам всичко да е точно и ясно - когато незнаешнещо по темата посто не пишеш ,а доста хора вече взеха да са на всяко гърне мерудия.
Е те затова не се сдържах .И да знаеш аз темите си не ъпвам,който може да помогне -може ....Това е
За сега скайп остава алтернатива.Ако някой друг предложи нещо-благодаря.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 10 мар 2011 10:38

mely написа:
Ljubon написа:
mely написа: Искам да ми кажеш , когато някоя държавна институция ти каже ,че ще ти изпраща документите по факс и че по никакъв друг начин немогат/неискат/ти какво ше направиш.Затова питам тук - може и някой друг да си е блъскал главата.
Ако някой друг предложи нещо-благодаря.

Aко не е за постоянно , а само епизодично мога да ти дам моя номер за получване , после ти го сканирам документа и ти го пращам на е-майла. Или ти , ако изпращаш - пращаш ми на е-майла , аз разпечатвам и пращам на факс номера.
Няма оправия с държавни институции :banghead:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 10 мар 2011 10:44

mely написа:Всичко е ок ,ама ти май не четеш.

Прочел съм ти внимателно поста и ти предложих телефонна линия, но ти искаш да е без пари.
mely написа:Искам да ми кажеш , когато някоя държавна институция ти каже ,че ще ти изпраща документите по факс и че по никакъв друг начин немогат/неискат/ти какво ше направиш.

Бях ти казал, че вече няма да пиша тука, ама задаваш въпрос и трябва да ти отговоря. Какво ще направя ли - ами аз отдавна съм го направил. Поддържам телефонна линия и приличен факс апарат, закачен на нея и при нужда, макар вече и по-рядко, не се чудя какво да правя ами го използвам и си върша работата. Поради същата причина /държавни институции и пр./ на два компютъра държа и флопидискови устройства за дискети. Пробвал съм и интернетски телефон със закачен механичен факс към него, но не проработи факса. Няма как, не може само да печелиш, без да правиш и разходи.
mely написа:... когато незнаешнещо по темата посто не пишеш ,а доста хора вече взеха да са на всяко гърне мерудия.

С изпращане на кореспонденция по телекси и факсове активно се занимавам от 1987г. и исках да помогна, но ... явно ти знаеш повече и акъл не искаш. Даже правиш и квалификации на хора, които не познаваш.
Хайде, дерзай!

Последна промяна от Sunny на Чет 10 мар 2011 12:04, променено общо 1 път.
Причина: Смекчете тона и се придържайте към темата! Предупреждението е и към двамата.

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Чет 10 мар 2011 19:12

mely написа:Искам да ми кажеш , когато някоя държавна институция ти каже ,че ще ти изпраща документите по факс и че по никакъв друг начин немогат/неискат/ти какво ше направиш.Ще тръгнеш да им обясняваш как са назад от модерните технологии и че факса е стар метос за изпращане на документи.
Мога да твърдя че съм доста напред откъм технологии и точно затова се чудя как да се върна назад във времето.Затова питам тук - може и някой друг да си е блъскал главата.
.

Колега, пощите са една от тези остарели институции - и все още всеки почти пощенски клон предлага услугата получаване или пращане на факс - срещу смешната сума от около 20 -30ст ако не се лъжа.

Толкова ли е трудно да ходиш, па дори и всеки ден до пощата? Само не ми казвай че близо до вас няма...

ПП. Мислех си дали след нелюбезния тон на колегата mely да се включа, ама айде, от мен да мине...

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 10 мар 2011 19:35

Съжалявам за тона, но как колегата pit ме разбра и написа предложение точно такова каквото търся.kris11 също ми отправи предложение/за което благодаря/.
Трябва ли да се обяснявам,защо нямам стационарен телефон,защо не си прекарам такъв,защо искам да печеля без да влагам,защо не ходя до пощата /тук ще ти отговоря...няма как да ходя да чакам нещо което в рамките на 3 месеца трябва да изпратят когато те решат/ и на подобни предложения.
Смятам че бях повече от конкретен "Факс по интернет" и ще помоля ако някой пише да е конкретен.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”