Wirless се дискънектва постоянно

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Wirless се дискънектва постоянно

Мнениеот Matematiks » Съб 09 апр 2011 11:57

Здравейте Колеги,
Имам Lenovo ThinkPad X100e който оригинално е с Windows XP и всичко си вървеше ок,обаче му качих Windows 7 след това обаче Wireless-а почна да прави много дразнещи проблеми и то не винаги,да кажем през ден през два :shock

Първо е доста бавна връзката,само на 1 чертичка при положение че съм на 7-8 метра от рутера,и най дразнещото :evil: непрекъснато се дискънектва и ти казва-Limited Axcess и излиза една удивителна на иконката с чертичките на обхват :beat_butt2 и трябва да го дискънектна и да го кънектна аз ръчно пак :evil: страшно много ме дразни scare моля помогнете

Драйверите са оригиналните на Lenovo точно за този модел и за тая операционна система :evil:

Благодаря на всички :beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Wirless се дискънектва постоянно

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 09 апр 2011 12:11

Опитай от рутера да настроиш безжичната мрежа да е само G-only или N зависи от стандарта на мрежовите ти карти. Става въпрос да не е примерно b+g или BGN mixed. Поне при мен е помагало в такива случаи.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 09 апр 2011 13:22

Няма Такава настройка scare
Само B стандарт е,ако не бъркам

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 09 апр 2011 19:22

Има ли инсталирано някакво IBM-ско приложение за безжичната мрежа или караш на това от самата 7-ца? Ако има го разкарай и ползвай Windows zero configuration.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 09 апр 2011 19:35

DundyTheCroc написа:Има ли инсталирано някакво IBM-ско приложение за безжичната мрежа или караш на това от самата 7-ца? Ако има го разкарай и ползвай Windows zero configuration.

:да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 10 апр 2011 1:31

Ми,Уиндоуския софт си ползвам :? на 7-та :banghead:

Най готиното е ,че не го прави винаги :banghead: ето сега е ок примерно и е на 3 черти в бара,а иначе е на 1 :beat_butt2 а Вчера ми скъса нервичките през 5-6 мин- Limited Access :banghead:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 10 апр 2011 3:02

Ако не го разнасяш много по различни мрежи, опитай да му зададеш на адаптера да ползва ръчно ИП което да е в диапазона на рутера. Примерно ако неговото ИП е 192.168.1.1 ти задай на картата да ползва 192.168.1.5 с маска 255.255.255.0

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 10 апр 2011 12:46

Ода нося го всеки ден на различни мрежи
Пак проблеми :banghead: днес ми скъса нервите-ще го ударя в земята в най скоро време

Няма да си купя никога повече Леново :beat_butt2 само проблеми откакто смених Уйндоуса :059: :037:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 10 апр 2011 17:40

Брех да му се не види :( Не знам какво да те посъветвам, освен преинсталация на драйвер, слагане примерно на драйвер за виста или за ХР в компатибъл моуд. В крайна сметка ако е mini PCI express адаптера да ти пратя една карта броадком за проба.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 11 апр 2011 9:33

От картата е!!!
Зачетох се снощи - So, the Realtek card that comes by default with the X100e kinda sucks. It sucks a little bit in Windows 7, and it sucks a lot in Linuxи

Има само една,която не е в блек листа на БИОС-а .БИОС-а не може да се ъпдейтне защото дава грешка mhihi Така че поръчах http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 3625wt_948

Ето и цялата тема от леново форума mhihi http://forum.lenovo.com/t5/X-Series-Thi ... d-p/228372

Въпрос-да ходя ли да се раправям при вносителя,защото лапа е гаранционен :mrgreen: ма всъщност аз незнам какво и да искам от тях-Лапа е в гаранция,картата си работи,обаче!На място къдвето другият ми малък лап хваща на 4 черти,този лови на една и постояно отива във Лимитед Аксес и трябва да се рестатира връзката :shock което го прави когато си поиска.От друга страна лапа идва с УинХР и там нямаше проблеми

Май е най добре да отида с картата и големия чук-и да я "оправя" най демонстративно в офиса им mhihi

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 11 апр 2011 10:43

Оф, тия риълтеци... Наскоро си поръчах едно USB такова. Аз имам подобен проблем, ама само под Linux. Windows 7 си работи нормално (на 150mbps тествано). Ама не съм пробвал повече от 3-4 часа непрекъсната работа. Драйвърът си беше от CD-то на картата... А и mini-PCIExpress сигурно е малко по-различен чипсет от USB версията. Предполагам си пробвал с драйвъри от сайта на Realtek и от на Lenovo...

А относно гаранцията, много се съмнявам да ти го признаят, защото "то си работи". А и това с XP-то... Все пак в сайта на Lenovo си има драйвъри за 7, така че би трябвало да се поддържа. Доста е спорен моментът, ама може да се пробваш ако ти се занимава :)

Успех!

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 11 апр 2011 10:49

Огледай си кутиите на рутера и леново-то, дали има стикер Windows 7 ready/compatible/whatever...
Ако няма си с вързани ръце, най-вече за гаранцията...
При мен така се измъкнаха jar преди време с един access point, викат щом не пише значи не е съвместимо mhihi
Да, тъпо е, ама си им е вратичка...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 11 апр 2011 10:55

Беги за 20 долара нема се занимавам,ама е яко шит- Комплименти Леново :mrgreen: "спечелиха" ме като клиент :No

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 11 апр 2011 11:47

Странно, защото по принцип правят доста стабилни лаптопи... Незнайно защо са избрали бъгав риълтек за, доколкото знам, "бизнес" лаптоп.
Офф-топик: Ако знаеш другите марки, особено по-евтините, какви проблеми имат, с 20 долара пак тънко минаваш;) Аз не бих се отказал от Lenovo, проблемът е по-скоро в Realtek, те отдавна си правят бъгави драйвъри, ама това е... друга тема. Всичко е на късмет, за съжаление. При Lenovo, Sony (може би, нямам лични наблюдения), Acer, Asus, факторът "късмет" е доста малко като процент. Другите, дори и с читави драйвъри, все нещо не им е наред, било то охлаждане, недобра сглобка и други недомислици.

Успех с новото вифи!

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 11 апр 2011 11:55

Имал съм ядове, след като сменях МАС- адрес- а на настолното ПЦ да е същия като на лаптопа и след това го върнах в изходна позиция(един шибан доставчик с ТТЛ=1, а се налагаше понякога да закачаме и втората машина към нета). Често при пускане на настолната машина дисконектваше и даваше лимитед аксес и при проверка се виждаше, че даваше конфликт в мрежата, незнайно защо опитвайки се да вземе предишния МАС адрес.
Както се получаваше, така и се оправи- тайнствено mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”