Отзиви от домашни кина.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Отзиви от домашни кина.

Мнениеот Xmaster » Вто 12 апр 2011 14:05

Разглеждам новите модели домашни кина и се чудя какво да избера. Бих искал да споделите пряко мнение от някой модел ако го притежавате. Интересуват ме марките Сони и Самсунг. Ранасоник и ЛГ не искам да се коментират изобщо в темата! Разглеждайки в търговската мрежа и по магазините, не мога да разбера каква е съществената разлика м/у модел за 300лв и модел за 800лв.
Моите преки впечатления са, че всичко е пълен ташак. Гледам евтин модел на Сони, да кажим ДЗ30. ОК не е кой знае какво но и цената не е голяма варира 250-300лв. Избирам следващото, не ме задоволява, давам нататъка и така стигаме до по-сериозна сума, да кажим 600-700лв. Разликата би трябвало да е голяма. Да ама не. Разликата в полученото е минимална, а в цената двойна, тройна. В общи линии сони наблягат на чист звук от сателитите, самсунг на мощен бас. Ако имате точна база за сравнение, някой да кажи слушал съм еди кой си модел поставен пред еди кой и избройте за всеки недостатъците ще е отличен отговор. Преимно ще го ползвам за музика, тук таме някой филм.
Преди години когато купувах, слушайки 3 часа всичко в магазина се спрях на Самсунг, модел за 370лв при който звука като сила и качество беше г/д равен но с осезаемо доста по-як бас от всичко което беше в бъджет до 800лв на каквато и да било марка. При това общата мощността от 500 вата РМС която беше посочена определено беше вярна. Сега при новите модели не знам как стоят нещата. Относно моща няма смисъл да се коментира, имам си понятие от електоника и колкто да не звучи реално, на тези две марки при повечето модели е верно посоченото (като усилватлена част). Звучи по-слабо поради ниската чуствитленост на колони и гадното им КПД. Отделно това дали се слуша в магазин или в стая е несравнимо.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Отзиви от домашни кина.

Мнениеот Matematiks » Вто 12 апр 2011 17:00

Пич купи си един усилвател само по добре с 4 колони и вържи СУБ и 2 ХУБАВИ колони!!!
Ще имаш качество и за филмнми и за музика
ако земеш домашно кино като слушаш музика и сукс яко!!!!!Повярвай ми скоро си купих усилвател от 85 година имам домашно кино на ДЕНОН!!! от към 4 години.Колоните са ми профессйионални изчислени перфектни правени!!!
И аз досега съм си мислел че слушам музика :screwy Мани тия домашни кина-съкс яко

Усилвателя го слушам точно на СУБ и 2 прекрасни колони :beer КЪРТИ МИВКИ :bowdown

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 12 апр 2011 18:13

Преди 3 години дадохме с жената 380 лв за домашно кино на Самсунг.
Бия си го в главата от момента, в който го монтирах в хола. Не става за нищо! Поне за звук не става!
В пъти по-добър вариант беше да си купя за около 100~150 лв повече мини система с 3 колони (1 бас), която чете и DVD. Имаше тогава такива. С дървени колони и със звук n-пъти по-добър.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 12 апр 2011 18:13

E, и аз бих (съм) направил така, ама ако всички бе'еме на тоя акъл - кой щеше да ги купува тия чикимайски "домашни лай... кина"? mhihi
Ресийвър и колони по отделно.
Това, ако искаш да чуваш и СЛУШАШ нещо качествено, де. А ако искаш просто "ДА ДЪНИ"... :roll:
Толкоз по въпроса! :041:

Извинявам се, че не можах да помогна с конкретно мнение за конкретните "системи"...

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Вто 12 апр 2011 18:16

Ако твърдо си решил да си вземеш пласмасатия, поне избери най-евтината.Не си заслужават парите и след време ще съжаляваш за набитите 600+ леФа.За качествен звук само компоненти.Едно денонче с 2 колони за начало и ще си в пъти по-доволен.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Вто 12 апр 2011 18:33

Ако ще се ползва предимно за музика, ти препоръчвам да се откажеш от домашното кино. Вземи си хубав усилвател, може и 2ра ръка и 2 свестни озвучителни тела. Домашно кино за под 1000-1500лв., каквото и да вземеш почти няма да има разлика...
Разгледай тоя сайт: http://www.ljclub.net/ има доста интересни оферти понякога.
Поздрави

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 12 апр 2011 19:09

Само да поправя Джимката- НЕ РИСИВЪР!!!!
УСИЛВАТЕЛ
Имам приятел с усилвател втора употреба 12 кила тежи scare за 4 канала хаби 380W а денона домашно кино за 7 канала 120W :shock за % на изкривяване няма да говоря- 0,0007 :wink:

илядо леффа за домашно кино-ти изпрегна бе момче

http://cgi.ebay.co.uk/Technics-Stereo-I ... 500wt_1156

слага в малкия джЕб сите домашни кина-примерно mhihi

и малко калсика http://cgi.ebay.co.uk/technics-SE-A900- ... 500wt_1156 :shock :shock :shock

шго видим тва класическото колко пара ще стигне,може и да го оженя че откога дебна такова 8)

http://usilvateli.com/ad/view/Pioneer-VSA-E07-228 Изходна мощност на 8 ома - 5 х 100 вата :shock :shock :shock също кат6о тея шитове дето ги продават по магазините mhihi

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Вто 12 апр 2011 23:01

Занимавам се повече от 17г с електоника и може би над 12 сериозно с звук. Имам дълбока представа от всякакъв вид аудио техника. Хай-фай изделията които не съм отварял и слушал са малко. 95% от домашните усилватели/ресивъри и изобшо хай-фая, били нови или стари свирят точно като дърво! Ако ще искам наистина реално и мощно звучене далеч не са те решението. Това е друга тема... нека сега да не я засягаме. Искам да се коментира само това което питам :)
Домашна аудио система (уредба), също е варянт но предлаганото в момента у нас е хептен шит. По добре кино. Определно искам да има сила но съшо така нека не забравяме и качеството. Държа поне да е нещо приемливо като звук.. Не гоня върха!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 12 апр 2011 23:58

Ти нищо не каза,заклевам се scare mhihi
Бая си се позанимавал,щом казваш че един усилвател може да свири по зле от едно домашно кино :screwy

Никъде не го казвай това,защото много ще ти се смеят mhihi и ти бая усилватели си видял :063:

Бас ловя,че няма домашно кино,което да извади звук като тоя Техникс с хардвуеърните индикатори на предусилвателя :да:

Последна промяна от Matematiks на Сря 13 апр 2011 0:09, променено общо 2 пъти.

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Сря 13 апр 2011 0:02

Matematiks написа:Ти нищо не каза,заклевам се scare mhihi
Бая си се позанимавал,щом казваш че един усилвател може да свири по зле от едно домашно кино :screwy

Би ли едитнал където съм написал това ?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 13 апр 2011 0:03

Веднага за теб
ЦИТИРАМ
Хай-фай изделията които не съм отварял и слушал са малко. 95% от домашните усилватели/ресивъри и изобшо хай-фая, били нови или стари свирят точно като дърво
:screwy

По твоята логика,щом свирят като дърво и ти търсиш по добро от дърво-сиреч домашно кино....аз какво да си мисля
Каза някаква глупост,или аз не съм те разбрал :обичам ви

Според мен ти никога не си чувал как звучи един истински усилвател с ИСТИНКИ колони за него!!!

А това за 500 лева от българския сайт дето е втора употреба,отнася ВСЯКО домашно кино като измръзнАл циганин-половер mhihi

Тоест може би домапното кино на BOSE или Bang&Olufsen е на нивото му,ама там цената е колкото голф 3 запазен много :banana

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Сря 13 апр 2011 0:12

Първо ще отгоря на въпроса ти а после ще задам моя.
Качествените услватели са точно такъв процент какъвто казах. Аз търся да купя изделите което да се ползва за обша употреба а не да гоня върха с него. Това мсиля, че го бях написал?!

Сега да задам и моя въпрос. Според теб кой усилвател е истински и кои колони? Дай ми точни модел на това което си слушал и смяташ за истински. С какво те трогнаха?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 13 апр 2011 0:15

Много неща ме трогват!
Колоните трябва да са за усилвателя
Със сигурност тия пласмасарки от 5+1 няма сми да ги коментираме!!!Не си заслужава дори хабене на въздуха според мен-лично мнение

Иначе са ти казали,отнасяй,което ти е най на сърце и си ти

Истинският усилвател съвсем не се мери по ватове!Има изкривяване,разпръскване на звъка,честоти и тнт 8)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 13 апр 2011 0:19

Мислта ми-моята и на колегите бе,че за същите пари ще вземеш усилвател и колони и пак ще е по качествено....това исках аз да кажа :обичам ви

Xmaster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xmaster » Сря 13 апр 2011 0:42

За процента техника който свири вярно съм мнго прав. Ако трябва да съм точен марките които имат наистина добро и вярно звучни ампове са Луксман, Ротел, Онкйо и някой друго изключение.
Ако наистина искаш да чуеш нещо което да ти хареса, след като си направиш един услвател изцяло вкаран в клас - А, да не говорим за правотокова версия, пускайки му сигнал от плеър с висококачествен дак, на едни ръчно изработени тонколони с не толкова скъпи високоговорители, мога да ти гарантирам, че след прослушване на някой от люимите ти тракове на тях, ще забравиш за всякакъв вид аудиотехника от старата школа струвала тя в момнета няколко хилки. Всичката тази техника която ми даде като съвет да купя е сътворена на базата на крайно работещо в най-добрия случай в клас АБ ако не някой хибрид, придрожено с някакъв адски омазан пред.
Сега мисля че е време да си промениш представите си към моите познания и да спреме с кавгите. :)
Пуснах темата за да кажи кой какво притежава и да сподели отзиви.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”