Усилвател на gsm сигнал
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Усилвател на gsm сигнал
Помещението където работя няма добър сигнал на гсм мтел. Отвън има вътре не. Моля препоръчайте какво трябва за да се усили сигнала вътре - репитер или усилвател? Моля препоръчайте и конкретен модел и марка.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Усилвател на gsm сигнал
Колега, това е темата по въпроса, ако вече не си я изчел.
http://www.offroad-bulgaria.com/showthr ... 2b979e4e96
Относно инсталирането на такъв тип устройство: не купувай нищо подобно, без консултация с техн. отдел на оператора.
А от тях отговора е следния: къде е мястото? Наш екип ще дойде да замери нивото на сигнала. Въз основа броя "ощетени" абонати ще вземем решение за инсталиране на репитер. Той си е техен, съобразен и настроен. Сам разбираш, че работата става бог високо/цар далеко. Някакви други алтернативи? От описаните в офроудската тема?
http://www.offroad-bulgaria.com/showthr ... 2b979e4e96
Относно инсталирането на такъв тип устройство: не купувай нищо подобно, без консултация с техн. отдел на оператора.
А от тях отговора е следния: къде е мястото? Наш екип ще дойде да замери нивото на сигнала. Въз основа броя "ощетени" абонати ще вземем решение за инсталиране на репитер. Той си е техен, съобразен и настроен. Сам разбираш, че работата става бог високо/цар далеко. Някакви други алтернативи? От описаните в офроудската тема?

-
- Контакти:
Абе четох четох докато стигнах до това да си сложа телефона в центъра на сателитна чиния и спрях.
Споменах ли че става въпрос за центъра на София /почти/ а не за село, щот те повечето за село го искат а при мен вътре в дъното на помещението няма обхват хубав /еле пък с айфона/ а пък отвън няма проблем. А се говори доста и не е приятно да се тича за повечето разговори навън. Не мога нито да си сменя оператора нито телефона. Прав си че ако се обадя на оператора май нищо няма да излезе. Но пък и 400 лева не ми се дават.
Сега си мисля за клон на гсм картата и една яка нокия и така. Мисля че имаше такава услуга

Споменах ли че става въпрос за центъра на София /почти/ а не за село, щот те повечето за село го искат а при мен вътре в дъното на помещението няма обхват хубав /еле пък с айфона/ а пък отвън няма проблем. А се говори доста и не е приятно да се тича за повечето разговори навън. Не мога нито да си сменя оператора нито телефона. Прав си че ако се обадя на оператора май нищо няма да излезе. Но пък и 400 лева не ми се дават.
Сега си мисля за клон на гсм картата и една яка нокия и така. Мисля че имаше такава услуга
- bobocamaro
- R.I.P
В абсолютно същото мазе бачкам и аз. Телефоните ми вечно стоят на стъпалата на избата..При мен инсталираха някаква тъпотия, дори не знам дали е Мтел домашен телефон, или Mtel Box. Черна кутия с антена и sim карта, тя стои на горното ниво, а по кабел праща сигнал долу до dect phone. Има два номера: да го търсиш като GSM, или като дом. телефон. Утре мога да ти го снимам, да се ориентираш за какво дрънкам. 

- bobocamaro
- R.I.P
Така, това чудо било Мтел домашен телефон 
Като го инсталираш то се регва към най-близката клетка, обаждаш се и го активират да може да се дрънка с него.
Доколкото разбрах не може да го влачиш насам/натам, бачка само там където е видяло майка си , един вид
Има някакви мигащи лампи, да горят. По-важното е, че от него тръгва телефонен кабел и можеш да пратиш телефона в другото село, по тоя начин.
Сега за картите, можеш да клонираш твоята срещу още около 4 лева такса на месец. И клонинга да го забучиш в кутията. Сметката е към картата "майка", каквото изговориш и през двата сима. Ми това е май, което не съм сигурен е дали даваш пари за устройството. По-скоро не, така и така ще си го платиш три пъти по натам

Като го инсталираш то се регва към най-близката клетка, обаждаш се и го активират да може да се дрънка с него.
Доколкото разбрах не може да го влачиш насам/натам, бачка само там където е видяло майка си , един вид

Има някакви мигащи лампи, да горят. По-важното е, че от него тръгва телефонен кабел и можеш да пратиш телефона в другото село, по тоя начин.
Сега за картите, можеш да клонираш твоята срещу още около 4 лева такса на месец. И клонинга да го забучиш в кутията. Сметката е към картата "майка", каквото изговориш и през двата сима. Ми това е май, което не съм сигурен е дали даваш пари за устройството. По-скоро не, така и така ще си го платиш три пъти по натам

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Колега, да не бачкаш случайно в бизнес сградите на мола на цариградско? Там всичко живо се оплаква от същия проблем с мтел
В нашия офис даже идваха някакви юначета да мерят да струват... На финала едно голямо нищо но пък от сърце
Май обещаха клетка в скоро време ама така и не се е случило до сега

В нашия офис даже идваха някакви юначета да мерят да струват... На финала едно голямо нищо но пък от сърце

Май обещаха клетка в скоро време ама така и не се е случило до сега

-
- Контакти:
Не, кв. Лагера срещу шкода. Само в дъното на помещението (където съм по цял ден) няма обхват. Вече се отказах да се разправям, то с оператора явно няма как да стане. Понякога може да се говори, понякога си ме изхвърля от мрежата. И така
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Смени оператора!Цялата фирма го направихме и съм Супер доволен!
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Да се възползвам от темата да попитам нещо, ако някой е имал същия проблем. Има ли по-евтин вариант на този к-т:
Усилвател за GSM сигнал - 260 лв.
[url=http://spy.bg/usilvateli-na-gsm-signal/508/Вътрешна антена - 60 лв.[/url]
Проблема е следния, в 90% от местоположението ми в апартамента или прекъсва като говоря, губи сигнал или дава, че телефона ми е изключен. Само и единствено до прозореца, почти винаги е наред сигнала и могат да се осъществяват разговори. Как се вика, сутрин в кенефа ако не ползвам Wi-Fi, не мога да си проверя мейла дори (кой си проверява мейла в кенефа е друг въпрос). Не знам този блок, хем ново строителство като бомбоубежище ли е строен, но този недостиг на сигнал е от сигурно 10 години и на всичките оператори, сменил съм и куп телефони, все тая.
Поздрави,
Усилвател за GSM сигнал - 260 лв.
[url=http://spy.bg/usilvateli-na-gsm-signal/508/Вътрешна антена - 60 лв.[/url]
Проблема е следния, в 90% от местоположението ми в апартамента или прекъсва като говоря, губи сигнал или дава, че телефона ми е изключен. Само и единствено до прозореца, почти винаги е наред сигнала и могат да се осъществяват разговори. Как се вика, сутрин в кенефа ако не ползвам Wi-Fi, не мога да си проверя мейла дори (кой си проверява мейла в кенефа е друг въпрос). Не знам този блок, хем ново строителство като бомбоубежище ли е строен, но този недостиг на сигнал е от сигурно 10 години и на всичките оператори, сменил съм и куп телефони, все тая.
Поздрави,
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
А дали нямаш заглушители на сигнала наоколо, м?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Божа работа, какво заглушават 10 години... В момента в който съм пред входа обхвата е налице...
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Абе колеги за кой оператор говорите? Мтел? Струва ми се, че има някакъв „официален“ проблем с тях. Аз живея в Карнобат и всички мои познати са на Мтел. Е, свързването помежду ни е ужасно-дава, че телефоните са изключени, откача се от мрежата и т.н.. Виваком проблем няма. Чудех се дали да не се обърна към Мтелците.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Аз съм същия .На пъпа на Стара Загора сигнал няма.Излизам като луд на улицата и така годиниии но преди 6-7 месеца вече и наулицата нямах обхват.Не издържах и ги напуснах ..Мтел .Сега съм на Вивакомците и кахър нямам.Говоря си от офиса.За 16 години техен абонат нищо не се променя .Какво да разправям ....колегите от една от най високите сгради в СтЗ/Дома на строителя/ на доста висок етаж нямат обхват .Мтел им сложиха неща приличащо на тонколона...усилвател.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Не, знам, но определено Мтел имат някакъв проблем.
Преди няколко месеца говорих с тях, че в селото, където живее майка ми няма обхват и т.н.. Пусках молби и разни други. Правиха проверки, измервания и според тях проблем няма да има. Е проблем си има, защото нищо не се е променило от тогава и от 5 опита за обаждане поне 3 са неуспешни от първия път. Смяната на оператора поне за сега не е вариант.
Преди няколко месеца говорих с тях, че в селото, където живее майка ми няма обхват и т.н.. Пусках молби и разни други. Правиха проверки, измервания и според тях проблем няма да има. Е проблем си има, защото нищо не се е променило от тогава и от 5 опита за обаждане поне 3 са неуспешни от първия път. Смяната на оператора поне за сега не е вариант.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”