Възстановяване информация при преинсталиран "Уиндоус"?!?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Възстановяване информация при преинсталиран "Уиндоус"?!?

Мнениеот Дашо » Съб 07 май 2011 13:35

Преди известно време имах проблем с компа и ми преинсталираха Уиндоус-а. Естествено ми се загуби цялата информация, която имах на него.
Преди няколко дни чух, че е възможно да се възстанови тая информация, но нищо конкретно.
Та да ви питам има ли програма, която да възстановява старата информация, след преинсталиране. При мен е минало и доста време (около година и половина)???

Ако някой ми помогне, ще бъда безкрайно благодарен. :bowdown

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: Възстановяване информация при преинсталиран "Уиндоус"?!?

Мнениеот Дашо » Съб 07 май 2011 14:20

http://windowsinstalirane.com/%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

Възможно ли е? Още повече, възможно ли е вкъщи да се справя, сам???

http://download.idg.bg/vazstanovyavane_na_danni/8007_easeus_data_recovery_wizard/

Тази програма, би ли ми свършила работа???

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 07 май 2011 14:25

Един път пробвах някакво програмче. Да ти кажа честно съм доста скептичен към безплатен софт, който да го направи. Беше ми възстановил файлове, но бяха с други имена. Някои пък не можеха да се отворят щото бяха строшени частично явно и т.н. Според мен ако не ти е много важна информацията не си губи времето.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 07 май 2011 14:52

stefan4o написа:Един път пробвах някакво програмче. Да ти кажа честно съм доста скептичен към безплатен софт, който да го направи. Беше ми възстановил файлове, но бяха с други имена. Някои пък не можеха да се отворят щото бяха строшени частично явно и т.н. Според мен ако не ти е много важна информацията не си губи времето.

Абе честно да ти кажа, най-вероятно ще се опитам, защото имах много и музика и снимки, които сега няма как да намеря.
Само се притеснявам, да не прецакам компа, с някоя кофти програма.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 07 май 2011 15:06

Е, няма как да прецакаш хардуер с някакво си програмче. Щом са ти ценни и имаш време - тествай, опитай се, няма лошо :beer
А не биваше ли преди да ти форматират харда да те питат, аджеба, имаш ли ценни работи, да ги прехвърлят ли на друг носител и т.н.?

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Съб 07 май 2011 15:07

При преинсталация винаги се форматира системният дял ( в повечето случаи буквата му е C:\).
Просто не се е досетил човека. А и кой да знае, че My Pictures, My Documents и My Music са точно на системния дял.

Иначе това е програмата с която би трябвало да успееш да си възстановиш нещата ;)
http://zamunda.net/details.php?id=209189&hit=1

Обаче на дял от който възстановяваш не трябва да пишеш. Най-добре ако имаш приятел с външен хард диск, и на него да си запишеш възстановените данни ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 07 май 2011 15:14

Aimbotfan написа:...

Обаче на дял от който възстановяваш не трябва да пишеш. Най-добре ако имаш приятел с външен хард диск, и на него да си запишеш възстановените данни ;)

В смисъл, това което се възстанови да си го кача на някакъв външен носител и да го махна от компа ли?

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Съб 07 май 2011 16:01

Да си го качиш на външен носител докато трае възстановяването, или на друг дял. После можеш пак да си го сложил на дяла на който е било преди изтриването му ;)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 07 май 2011 16:02

Aimbotfan написа:Да си го качиш на външен носител докато трае възстановяването, или на друг дял. После можеш пак да си го сложил на дяла на който е било преди изтриването му ;)

Благодаря!!! :bowdown :beer

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 07 май 2011 17:29

Преди време и на мен ми се наложи формат на целия хард и намерих една платена програма която въстановява 1Гб безплатно и после трябва да си я купиш.Свърши си работата перфектно снимките ми бяха таман 1 Гб,проблема е че не мога да се сетя как се казваше програмата.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 07 май 2011 18:34

Абе не сте ли чували за Акронис труе имидж и Хортон Гост ?? След прясна инсталация на Вина и на необходимите програми си направете 1 имидж на дял Ц и шапка на тояга. Няма нужда после да се мъчиш с инсталация на Вин -а направо се възстановява работещата система.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 07 май 2011 19:15

Имай предвид, че за възстановяване на снимки си има специални програми, стандартните не вършат работа. Направи копие и тогава пробвай дадена програма, иначе рискуваш да досъсипеш малкото, което евентуално е останало. :012:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 07 май 2011 19:47

Ако е минало много време или е доста записвано по харда ще е почти невъзможно

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 07 май 2011 22:39

kris11 написа:Абе не сте ли чували за Акронис труе имидж и Хортон Гост ?? След прясна инсталация на Вина и на необходимите програми си направете 1 имидж на дял Ц и шапка на тояга. Няма нужда после да се мъчиш с инсталация на Вин -а направо се възстановява работещата система.

Да ама тва е да спасиш вина от загуба не всичко останало,като един пример давам преди време за преинстал компа на "едни майстори",вземам го после пускам го цъкам на моя компютър после на Д и бял прозорец.Те животинките вместо само Ц форматирали всичко е тогава нямаше спасение с тея програми дето намерих.А за имиджа и друго има-заради предишни проблеми си взех резервен хард и направих копие със нортон чост и хоп след време компа умря-цъкам на нортона и нищо цъкам нов преинстал и пак нищо резервния хард си стои и нищо не мой се направи,и гледаш като катерицата от ледена епоха mhihi

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 09 май 2011 20:14

Е, то преинсталацията не е за индианци, въреки че в тези времена всеки втори който има фейсбук е хакер mhihi . Има програми които уж възстановяват. Ползвал съм някои от тях преди време донякъде вършат работа и възстановяват по-голяма или част от информацията, както казаха, ако не е писано много след това или не са му направили 18 Low level формата или не са му прилагали някакви други техники за разрушаване на информация.

Напиши в гугъл hdd date recovery и все ще попаднеш на софтуер за възстановяване :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”