Съвместимост на захранване
Съвместимост на захранване
Значи има ли значение колко е ампеража на захранването,ако е повече от огириналното ? Старото ми е 19V -3.42A ,ако взема 19V- 3.9A ще е проблем ли ? Става дума за лаптоп.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвместимост на захранване
Колкото повече, толкова по-добре, по-малко ще грее!
Взимай смело!
Виж само да няма проблем с буксата и да трябва да преправяш.

Взимай смело!

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ljubon написа:Колкото повече, толкова по-добре, по-малко ще грее!![]()
Взимай смело!![]()

- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да бе, взимай смело - нема що!
Не се научихте как се задава въпрос за техника, а и болшинството от отговорите са в същия тон.
Какъв е модела на лаптопа, какво е точното означение на оригиналното захранване, какво точно е захранването, което имеш намерение да купиш? Като хвърлих боба ми показа, че сигурно искаш да вземеш някое китайско нонейм, което 99% не отговаря на заявената по етикет мощност, да не говорим, че не се знае дали ще съвпадне по полярност и вид на захранващия куплунг. И после ще има нова тема - примерно защо лаптопа ми тръгна, ама не ще да зарежда батерията.
Не се научихте как се задава въпрос за техника, а и болшинството от отговорите са в същия тон.
Какъв е модела на лаптопа, какво е точното означение на оригиналното захранване, какво точно е захранването, което имеш намерение да купиш? Като хвърлих боба ми показа, че сигурно искаш да вземеш някое китайско нонейм, което 99% не отговаря на заявената по етикет мощност, да не говорим, че не се знае дали ще съвпадне по полярност и вид на захранващия куплунг. И после ще има нова тема - примерно защо лаптопа ми тръгна, ама не ще да зарежда батерията.

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Miki написа:.... Като хвърлих боба ми показа, че сигурно искаш да вземеш някое китайско ....
То , освен китайски други няма , но си прав все пак

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Miki написа: Като хвърлих боба ми показа, че сигурно искаш да вземеш някое китайско нонейм, което 99% не отговаря на заявената по етикет мощност...
Колега, свалям ти шапка за компетентното мнение.

Бях изключил възможността да е китайско захранването, защото почти не се срещат такива от там.

Аман от разбирачи, дето не казват нищо, само хвърлят боб.
Към автора - на опаковката на новото захранване, ако е универсално, пише за кои марки и модели лаптопи става, както и има набор от няколко жака за избор според модела. Полярността на напрежението на жака е отбелязана на кутията на захранването.

Само да допълня, че при някои лаптопи като DELL например, адаторът си има ID и замяната му с обикновен универсален е невъзможна. Лаптопът в случая ще работи с обикновен адаптор, но няма да зарежда батерията.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”