Здравейте колеги, днес се сдобих с Einhell BG EC 2240, електричекси верижен трион за домашни цели.Въпросът ми е макар, че е вече малко късно има ли някой от форума с такъв трион и дали е доволен от него, нещо което да спазвам при самата употреба освен да не я натискам с работа, в инструкцията пише че 100 грама от това масло са достатъчни за 15 минутна работа и най-вече какво масло да му наливам за смазване на веригата.От магазина от който го взех купих и един литър растително шведско масло но 10 лева за литър не мисля да купувам повече такова на тази цена, та ако някой може да ме посъветва каква по-евтина алтернатива да ползвам примерно наливно М10Д става ли?Естествено варианта "горяно" или т.нар. отработено масло отпада.Хидравлично масло би ли свършило работа?Мерси предварително.
P.S:Самия трион има ли някаква защита от прегряване/претоварване, защото нито продавачът знаеше нито в инструкцията го пише, на аналозите Спарки съм чувал че ако се натисне с повече работа се късал някакъв щифт, който именно го предпазвал от претоварване но тук дали е така?