niks76 написа:терена е горедолу равен и са два декара и малко.такава с корда имам а тия четиритактовите се регулират минимум с 5нива различна височина.преди малко гледах косачка на хонда,а според моите разбирания за това чудо е най важен двигателя или се бъркам

Имам култиватор с Брикс двигател МТБ5 карловски 1992г - /като МТЛБ е

/
[b]Но е под голям въпрос дали сегашните Бриксове са такива или са китайци ???? не давам съвет за да не се окаже, че са еднодневни двигатели вече.
За 2 дка спокойно може да вземеш 1 самарна косачка .Никакво затруднение няма с нея физическо. /Ако от това се опасяваш. Кося 3 дка с Хуксварна с модифицирано закрепване на "кормилото" от Щил.
Физическа уморя няма, но ме мори горещината и слънцето мен лично.Машинарията си работи , като се изморя давам и почивка за 1 бира.
Може да косиш висока трева над метър , но се иска тогава физ. усилие за замах и отхвърляне на откоса. за трева 25-30 см височина никакъв проблем. Високат и дебела трева с метален диск / цена 30 тина лв. , Ако има подбитости се изправят с чук и на подложена желязна плоскост. После лек шлайф с ъглошлаф без задръжане за да не се зачервява / нагрява диска/. 1 диск искарва 4-5г поне, освен, ако не се спука.
С кордата, като се зададе ъгъл към земята се бръсне земята и тревата. 15 м корда 2,4 мм звезда = 12,60 лв.Стига за 2 заежданяи на макарата . Има и макари с 40-50м дължина -там е по-изгодно. Корда ф 2мм 15м - 6,30-6,40 лв . С корда не се натоварва двигателя и привода. И както писах по-горе има китайки за 160 лв в Метро / имаше и в Алати/ Вземаш използваш 2-3г хвърляш 160 лв не са пари.
2 дка са много за електрическа, само помисли колко кабел трябва
ОФФ Хуксварната има бутон за подкачване и след 10 напомпвания пали от раз. Попаднах
на Щил без подкачване.