Помощ за избор на 40-42'' LCD телевизор
- kole7o
- Автомобил: VW PASSAT B6
- Двигател: BKP
Помощ за избор на 40-42'' LCD телевизор
Здравейте колеги, скоро ми предстои закупуването на 2 телевизора единият ще е 19-22'', а другият ще е около 40''.Засега след малко обикаляне по техно- магазините съм си харесал 2 телевизора които са : ето този Самсунг http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-plasma-televizori-c3164/samsung/le40c530-p41454090/ и ето този Тошиба http://www.technomarket.bg/products/09073304/toshiba-40xv733g. Бюджета ми е е около 1200-1300лв само за големия, който ще е на изплащане.Малкия трябва да е около 350-400лв като засега съм си харесал един Самсунг 19'', който е бял(по желание на приятелката ми в тон със спалнята
) и един Финлукс 22'', но избора на малък засега не е на дневен ред, така че първо да изберем големия.Самсунга го намерих в Зора за 1059лв на промоция, което ме устройва перфектно, но пък Тошибата е 100hz и е 1300лв.Ако можете да ми препоръчате нещо друго или да изкажете мнение за това което съм харесал, ще съм ви много благодарен.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помощ за избор на 40'' LCD телевизор
Аз бих бих взел "тошибата" заради двата тунера.Но всъщност имам "LG"и съм доволен не харесвам "самсунг"лично мнение.
- kole7o
Ами аз за първи път ще си взимам такъв телевизор и незнам какви характеристики да гледам, а пък и то на хартия е едно а в действителност е друго.Тошибата ми харесва с това, че е 100hz, Сасмсунга, че е 1059лв

- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Колега, от какво растояние ще гледаш 40" ? Питам защото и аз съм пред делемата 40" или 37" , като втория чакам да излезе на промоция
http://www.technomarket.bg/products/090 ... -le-37c650

- kole7o
Ами то при мен е голяма схема, защото го купувам с перспектива.Засега ще се гледа от 3м, след някоя дуга година се надявам да се гледа от по-голямо разстояние.Замислям се честно казано дали не е малко голям ама пък нали по-голям-по-добре.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Не е точно така, защото като цолажа ти идва в повече, губи се качество на картината, аз ще гледам от 410см , пък след преоформяне на стая ще гледам някъде от 270см, за това си мисля че 40" ще ми бъди голям. Ама ти си знаеш 

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
то ако ще го гледаш от 3 метра си търси 46" или 50"
и не се стряскайте тия така малеят за около седмица
има си и калкулатори за тая работа
и не се стряскайте тия така малеят за около седмица
има си и калкулатори за тая работа
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Относно инчеовете когато избирах моя се ръководих от тази таблица която намерих в нета и съм доволен. Таблицата е за екрани с резулиция 1920х1080

- kole7o
Да бе, то според тези калкулатори трябва 40'' да ги гледам от 1,6-2м.Те очите ми ще изкапят от толкова малко разстояние.Като характеристики кой от двата телевизора е по-добър и може ли за тези пари да се намери нещо добро или по-добро?
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
А какво ще стане, ако гледа 40" от 3 метра?
Ужасно се влошава качеството на картината, няма да види нищо, ще му изтекат очите, няма да разбере нищо от филма?
Глупости на куб!
С тия отделени пари, мислите ли, че е маниАк, та му пробутвате тея идеалистични шаблони... ?
Отиваш и гледаш. Тая работа с гледане на място става.
Набелязваш няколко модела.
Връщаш се вкъщи и четеш тук.
После пак отиваш да гледаш моделите в твоя ценови диапазон.
P.S. Търсачкаааааа...
Ужасно се влошава качеството на картината, няма да види нищо, ще му изтекат очите, няма да разбере нищо от филма?
Глупости на куб!

С тия отделени пари, мислите ли, че е маниАк, та му пробутвате тея идеалистични шаблони... ?

Отиваш и гледаш. Тая работа с гледане на място става.
Набелязваш няколко модела.
Връщаш се вкъщи и четеш тук.
После пак отиваш да гледаш моделите в твоя ценови диапазон.

P.S. Търсачкаааааа...
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
Привърженик съм на Самсунг.
От двата ти избора никой не ме грябва напълно, но като цяло повече клоня към тошибата.
Дават по-малко дефекти.
От друга страна пък Самсунг са номер 1 в иновативно отношение, сами си произвеждат матриците са телевизорите.
100 хупця ня тошибата са предимство, което се усеща но само при определени условия - гледане на спорт или някви динамични сцени.
Защо не се поозърташ и за някаква плазма - до 1000лв ще вземеш страхотен телевизор.
Особенно плазмите на панасоник ме впечатляват с уникалните си и реални цветове.
Поздрави.
От двата ти избора никой не ме грябва напълно, но като цяло повече клоня към тошибата.
Дават по-малко дефекти.
От друга страна пък Самсунг са номер 1 в иновативно отношение, сами си произвеждат матриците са телевизорите.
100 хупця ня тошибата са предимство, което се усеща но само при определени условия - гледане на спорт или някви динамични сцени.
Защо не се поозърташ и за някаква плазма - до 1000лв ще вземеш страхотен телевизор.
Особенно плазмите на панасоник ме впечатляват с уникалните си и реални цветове.
Поздрави.
- kole7o
izvinqvam se za latinicata purvo, no pi6a ot telefona.Za plazmite ne sam 4uval mnogo dobri otzivi no puk bili izvestni s realisti4nata si kartina ama mn tok uj har4eli.Za momenta nz kakuv da vzema ama sam se sprql na tezi dvata, koeto ne ozna4ava 4e nqma da poobikolq o6te malko.Po princip mai klonq kum samsung za momenta.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
kole7o написа: ama mn tok uj har4eli.
Ще те посъветвам следващия път преди да напишеш нещо което има потенциал да излезе глупост да отвориш сайта на производителя и да видиш кое колко харчи. В случая информацията ти е вярна, но стара т.е. вече не е актуална

Този е най-евтиния убав http://www.technomarket.bg/products/09055053/panasonic-tx-p42u10e
- kole7o
blagodaria za zabelejkata i saveta kolega
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
сложи си кирилица на телефона
аман от тая маймуница