Конвертиране на AVCHD

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Конвертиране на AVCHD

Мнениеот filipov » Съб 02 юли 2011 22:16

Купих си камера която снима в AVCHD формат. Намерих и програми с който да конвертирам записания файл в .avi, .wmv и други. Проблемът ми е, че полученият резултат /файл/ е голям. Ако го конвертирам в малък файл ще е с лошо качество. Накой може ли да ме светне как да го направя така както се правят рипнатите филми BRRip или BDRip. Хем да запазя качеството и хем да е малък размера на файла. Най-добрият резултат до момента ми е 9мин. на 422МВ при 1920х1080

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Конвертиране на AVCHD

Мнениеот milmar » Съб 02 юли 2011 22:31

Аз не конвертирам , гледам си директно . Какъв е проблема , защо правиш тази излишна според мен гимнастика ?

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Съб 02 юли 2011 23:04

Мястото на харда е ограничено, а и едно е през скайп -а да пуснеш 200МВ друго е да чакаш 2GB

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 04 юли 2011 13:50

Ще го преживееш колега това с големите файлове. Мога да ти дам поне дузина програми, но истината е че си купил Full HD камера и си дал камара пари, за да си ги направиш във avi :не: . Качеството при голямо компресиране пада толкова драстично, че ще се откажеш точно на втория клип. Минах преди половин година по твоя път и се отказах. Снимаш с добра камера , а искаш да гледаш клипове с качество на камера за 200 лева. Това се опитваш да направиш. Единствения компромисен вариант ако например искаш да гледаш на обикновен ТВ през ДВД плеър е компресията в mpeg2. Клипа с мпег2 става наполовина по размер от този на full HD но пак ти казвам че е твърде голям компромис с качеството. С какъв битрейд ти снима камерата - пиши и моделчето. Аз хващам на моята 35 минути на 8Гигабайта карта.
Ако все пак държиш да пробваш да осереш някой филмче си намери Пинакъл Студио ХД. Не само ще рендираш но може и филм да си направиш. Много кадърна програма, но си изисква добър компютър с външно видео.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Вто 05 юли 2011 7:11

Идеята ми е когато искам да изпратя някой клип направен от мен с тази камера през скайп да мога да го "смачкам" и да се запази максимално качеството.
Трудо се прехвърлят гигабаити, особено когато интернет -а не ти е от най-добрите.
За сега само го конвертирам в wmv и горе долу става, като ми променям битрейта от 19МВ на 5МВ и горе долу се получава, но ми се иска още повече да се компресира.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Сря 06 юли 2011 7:58

При видеото е валидна същата поговорка като с парите: Каквато цената такова и качеството.
Големината на файла ще е компромис с качеството, относно свободното място дисковете почти са без пари 500 GB диск е 60-тина лева.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 11 юли 2011 12:06

Ако идеята ти е само заради размера при изпращане по Скайп и т.н. си сложи Пинакъл Студио или Сони Вегас. Има ги в маймундата и двете програми. Успех!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”