Дразнещ проблем при свързване на PC към TV

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дразнещ проблем при свързване на PC към TV

Мнениеот eos » Сря 27 юли 2011 21:11

Идеята е ясна-да гледам предавания /мачове/ на телевизора през лаптопа /Маcbook/
За целта имам всички кабели, свързвам ги, давам mirroring, на телевизора излиза картината от лаптопа
и точно тогава идва гредата-ако гледам филм, свален на харда-няма никакви проблеми-не забива, има
звук, всичко си е ок. При свързване към нета обаче-забива. Ако се опитам да отворя някой сайт или нета
става хипер бавен или изобщо не зарежда страницата, а в момента, в който извадя кабела, който свързва
лаптопа с телевизорам веднага всичко тръгва. Нещо дребно е, но много дразни. Който се е сблъсквал с
тая мизерия да помага :обичам ви

Потребителски аватар
Танков
Автомобил: Golf MK1
Двигател:

Re: Дразнещ проблем при свързване на PC към TV

Мнениеот Танков » Чет 28 юли 2011 10:02

какъв модел ти е бакбука и към какъв телевизор го свързваш и с какъв кабел :) дай малко повече инфо... от скоро и аз съм с макбук и с 27 инчов телевизор самсунг вързан към макбука с miniDisplay to VGA кабел и нямам проблеми... сподели и ще намерим къде е проблема

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 29 юли 2011 8:35

Понеже лаптопа няма hdmi, купих един боклук, уж оригинален преходник:
Изображение
И отделно обикновени кабели за аудиото. И пак казвам, че проблема се появява при online streaming!!Ако си пусна филм от харддиска няма никакви проблеми-звук,картина, всичко е ОК.
Но дори при свързани компютър и телевизор изобщо не ми влиза в сайтовете или ги зарежда супер бавно, а като извадя кабела и страниците веднага ми се зареждат :screwy

Потребителски аватар
Танков
Двигател:

Мнениеот Танков » Пет 29 юли 2011 8:44

писах ти и на лични, аз имам подобен проблем.. изполвам firefox и той много товари процесора и рама... четох по чужди форуми но все не ми остава време да пробвам с друг браузър... не знам на какво точно се дължи но ако имаш възможност пробвай друг браузър най лесно сафари-то и ако не се промени пробвай с гугъл хром.. ако няма разлика ще го умуваме пак :)

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Пет 29 юли 2011 8:56

Опитайте с различни интерфейси! VGA ако имате... например.
Аз съм със MSI Ex630x и 32" LG Когато си гледам филми и играя игри с HDMI няма ядове, но както при колегата, в live strem дава ядове, които при мен се изразяваха в неприятни черти и разминаване на образа.
Временно си гледах с VGA кабела, но реших проблема с смяна на драйверите на видео картата, нов DirectX и Мозилата също поиска да си ъпдейтне приставките за флаш и WMP , след това нямах ядове, но точно кое го оправи - незнам :) :beer

Потребителски аватар
Танков
Двигател:

Мнениеот Танков » Пет 29 юли 2011 9:07

blaze написа:Опитайте с различни интерфейси! VGA ако имате... например.
Аз съм със MSI Ex630x и 32" LG Когато си гледам филми и играя игри с HDMI няма ядове, но както при колегата, в live strem дава ядове, които при мен се изразяваха в неприятни черти и разминаване на образа.
Временно си гледах с VGA кабела, но реших проблема с смяна на драйверите на видео картата, нов DirectX и Мозилата също поиска да си ъпдейтне приставките за флаш и WMP , след това нямах ядове, но точно кое го оправи - незнам :) :beer

аз съм с VGA и имам сходен проблем като с колегата... даже наскоро ъпдейтнах до новата версия МакОС Лъвчо и нещата не се промениха, предполагам не е от ОС... но пак казвам аз съм пробвал само файърфокс и съм го следял че много товари лаптопа...

Потребителски аватар
Танков
Двигател:

Мнениеот Танков » Пет 29 юли 2011 9:36

https://discussions.apple.com/thread/10 ... 0&tstart=0

ако някой има сходен проблем може да прочете следната дискусия и да провери дали проблема не е в това :)

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 29 юли 2011 10:59

Танков написа:https://discussions.apple.com/thread/1082039?start=0&tstart=0

ако някой има сходен проблем може да прочете следната дискусия и да провери дали проблема не е в това :)

Това звучи като най-точния проблем, за съжаление не са писали как се оправя мрежовата карта :banghead:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”