През юни се случи така,че в един слънчев ден изведнъж падна светкавица много близо до нас.Не съм бил в къщи,както и да е.Какво се случва - компа се изключил и понеже брата бил в къщи каза,че от към рутера и едно ПАП устройство(за телефония по ЛАН) замирисало на изгоряло.

Връщам се аз и започвам да гледам какво е станало.Явно някакво пренапрежение е дошло по ЛАН кабела на доставчика.Схемата е следната :входящия кабел влиза в ПАП-а,излиза от друг порт и влиза във WAN-а на рутера D-LINK DIR - 615.Оттам вече от ЛАН портовете към ПЦ-то и лаптоп.
Та ето какви бяха пораженията - изгоряло ПАП у-во,изгорял WAN порт на рутера и изгоряла ЛАН карта на ПЦ-то(външна,а не вградена в дъното - още от самото начало си сложих такава за една идея по-сигурно).
Та смених ПАП у-вото с ново,смених и ЛАН картата на компа и временно(2 месеца някъде) бях без рутер,докато се наканя да си купя.И дойде момента да си купя - TP-LINK.Всичко точно с настройки и т.н.,но ето това ,коеот забелязах:като изключа компа ,порта на рутера остава да свети.Това го прави и на двете ЛАН карти - вградената и външната.Въртях щепсели да пробвам ако има някакъв остатъчен потенциал да прехвърля от рутера към ПЦ-то или обратно,но ефект няма.Единствено като изключа нацяло захранването на компа от черното ключе отзад,тогава порта на рутера угасва.
Преди проблема го нямаше - гарантирам.Замених рутера за проба с един суич - ами порта на суич-а пак свети,мамка му

Иначе проблем с нета - никакъв,както ис компа.Просто ми е интересно ако не е пробило дъното и ако не е много скъпо даси оправя този проблем. \:D/
Ха сега да видим какво ще кажат хардуеристите във форума! smile001