Въпрос за антена и качеството на цифровата ТВ

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Въпрос за антена и качеството на цифровата ТВ

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 18:54

Направих един цялостен ремонт на всекидневната ми.Разположението ми беше такова,че както е всекидневната имам секция и тази секция разделяше с бокса.Преди 2-3 години изцяло смених кухнята,а сега реших да разкарам тая секция и да я направя на барплот.Само в моя апартамент е така,защото дядо ми е строил кооперацията и така е решил,всички други са със стена.Та,тв-то ми стоеше на тая секция напречено на стаята,а сега ще го слагам в другия край срещу прозореца.

Та,тъй като е шпакловка и не ми се кърти,а пък случайно се оказа,че има "контакт" за радио-точка където ми се откри място след като махнах секцията и има същия "контакт" където мисля да сложа новия тв.Прозвънях кабела и е той.Обаче е мостов кабел 2.5 квадрата май (никой не може да ми обясни защо е тоя кабел :screwy )

Та mhihi още малко да поразкажа освен май...Искам коаксиалния кабел,по който е сигнала на БУЛСАТКОМ да го свържа в едната кутия,да мога да използвам вече положения кабел и да го сложа направо където ще е ТВ-то.

Искам да питам,дали сигнала ще се повлияе от прехода по този кабел,защото,ако ще се развали сигнала,ще прокопая канал,ама няма да гледам кофти ТВ.

Е,ще има ли смущения ?

Последна промяна от feikot на Пон 29 авг 2011 19:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за антена

Мнениеот Golf`mafia » Нед 28 авг 2011 19:00

кой кабел искаш да удължиш тоя от приемника или този от антената...от антената 100% ще имаш проблеми доколкото за другия не съм много сигурен.Ако удължиш този след приемника как ще сменяш каналите?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 19:08

Коаксиалния,този който идва от антената и влиза в приемника.Скарт кабела е друга бира.Приемника ще го преместя до тв-то.

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Нед 28 авг 2011 19:18

Нямаш шанс с тоя стар симетричен кабел с импеданс мисля 100 ома.Дори не си играй да пробваш.Честотата на сигнала между антената и приемника достига до 1.8GHz и се повлиява изключително лесно от такива "хоум мейд" изпълнения.Затова трябва да използваш коаксиален кабел RG6,който има вълнов импеданс 75 ома и работи нормално при споменатата честота.Ако трябва да съединяваш кабела - използвай F конектори и EBU,като е добре конекторите да са компресиращи,ако връзката е изложена на атмосферни условия!

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 21:04

Благодаря ти,значи ще трябва да се покопае малко. Сега започвам да мисля как и от къде,ще пробвам как става като за начало.

А някой гледа ли на 42+ инча ТВ, булсатком ? Как е картината ?

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 28 авг 2011 21:34

Незадоволителна!

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 21:51

Решение ?

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 28 авг 2011 22:02

feikot написа:Решение ?

Първи/втори терминал на летище София...

Поне аз още не съм видял наша телевизия, която да се вижда истински добре на голямо LCD.

А в чужбина - 720p и Dolby Digital...

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 22:43

То това е и решение за излизане от кризата ама... mhihi трябва тук да се справим някак си.Нещо някой да е стигнал до някакво решение ?

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 28 авг 2011 23:52

Спектрумнет, мегалан или мтел - както искаш му викай на това изчадие, но в България по-добра телевизия предлагана на потребителите няма.Изключваме изграждане на самостоятелна система за наблюдение на поне 2 3 спътника и инвестиция от няколко хиляди лева.Никога не се занимавай с телевизия идваща по коаксиал, защото в това няма бъдеще.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 29 авг 2011 0:34

feikot написа:То това е и решение за излизане от кризата ама... mhihi трябва тук да се справим някак си.Нещо някой да е стигнал до някакво решение ?

Зависи колко си претенциозен, но примерно според мен качеството на цифрова кабелна е задоволително :) А при hd е още по добро. Не съм гледал обаче на булсатком как е :?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 29 авг 2011 1:06

Е да,прав си,ама трябва да се съобразя с настоящото състояние и БГ реалността.Тия Ментел (колкото и да не искам да се занимавам повече с тях) на какъв принцип са,някакво инфо за цени-канали,начин на действие ?

А на мен булсатчето ми е супер удобно,защото като ходя на вилата и си нося приемника от вкъщи,а там си сложих една антенка,която купих и така плащам за 2 приемника,а гледам на 3 тв-та :)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 29 авг 2011 1:15

По кабела от приемника към антената ти върви и захранването на конвертора на антената , така че не си прави "смели" експерименти :D . Друг е въпроса , че кабел , закопан в стената преди 50 години , при това симетричен , ще ти върши работа само ако си удължиш с него инсталацията за звънеца mhihi .

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 авг 2011 9:56

feikot написа:Е да,прав си,ама трябва да се съобразя с настоящото състояние и БГ реалността.Тия Ментел (колкото и да не искам да се занимавам повече с тях) на какъв принцип са,някакво инфо за цени-канали,начин на действие ?

А на мен булсатчето ми е супер удобно,защото като ходя на вилата и си нося приемника от вкъщи,а там си сложих една антенка,която купих и така плащам за 2 приемника,а гледам на 3 тв-та :)

като не ти се занимава с ментел,ползвай мегалан/спектрумнет.По убава телевизия,нема намериш.

до колегата с "HD" на "цифров" приемник!?
Колегата "пенсия" ,го обясни както трябва.Цифрофо по,няма такова нещо mhihi

Фейкоте,на мегалан и спектрума,тв-о идва по нет-а mhihi

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пон 29 авг 2011 10:55

Winner25 написа:Зависи колко си претенциозен, но примерно според мен качеството на цифрова кабелна е задоволително :) А при hd е още по добро. Не съм гледал обаче на булсатком как е :?

Еми доста :Mr Green Fun като давам пари за нещо искам да е както трябва.Половинчати работи или ей така за да го има,не обичам.

Лило,можеш ли да ми кажеш по-подробно как стоят нещата с тая ТВ,че и от БТК ми е писнало с тоя интернет,да ги разкарам и тях.10 лв. за интернет и 7 лв. за абонамент на домашен,за да имам интернет :screwy и нета ми излиза 17-18 лв. а тегля с максимум 600 Кб/сек.Бях им набрал да ги махам,ама ми мина мерака нещо по едно време.Ама ако тия мегалан,вкарат добра оферта,ще пусна и интернет и ТВ,пък булсата ще оставя с един приемник,в спалнята,за вилата само да го нося.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”