Здравейте колеги:)
Оказа се,че имам неплатена сметка към Глобул от 2001 година.....някъде там беше....взех карта на мое име на един"приятел"
Оказа се,че моя "приятел" е напраскал сметка от 215 лв. и не я е платил.
Преди няколко дни ме посети един любезен младеж и ме уведоми за това мое задължение.
През всичките тези години ...от 2001 до 2010 не съм получавал известие,че дължа пари.
Господина ми обясни,че фирмата която представлява е изкупила задълженията към Глобул и сега си ги събира.
Моя "приятел" отдавна е в Испания и сега аз трябва да платя задължението.
Въпроса ми е.....
Какво ще се случи ако НЕ ПЛАТЯ задължението.....има ли някаква вратичка да избегна плащането!?!
Задължението ми е към Глобул,а аз трябва да плащам на някаква си друга фирма.
Има ли някой запознат които може да ми отговори....законно ли е всичкото това.
Хич не ми се дават 200 лв.-както и да го погледна тва са си 200 бири или 10 пакета памперси за бебето:(
Благодаря ви!!!:)
Задължение към Глобул!!!
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Re: Задължение към Глобул!!!
Както и да го гледаш верно са си 200 бири
По - добре според мен да се платят тези пари, защото ако ония почнат да те съдят и тн. ще хвърлиш много повече време и пари за адвокат и тн.

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Debt collector...
БГ варианта сигурно не е хубав...
По добре плати :/
БГ варианта сигурно не е хубав...
9 години давност
абе тия чуждоземни компании-телефонджии,лихвари-банкери,електро монополисти съвсем ни взеха за мезе...даже да беше платил или приятеля да ти е платил сметката-как ще го докажеш-кой си пази касови бележки за телефони 10 години...има нещо гнило тук..ами ако мине номера ,може да ти кажат имаш неплатена сметка и от 99-та-как се доказва това чудо...кажи им ,че си платил и грешката е в тях -нека направят разследване,кажи им също ,че ще ги съдиш за сексулаен тормоз ,защото пича от онази втората компания е пасивен гей и ти е предлагал услугите си ...
има нещо нередно тук...

има нещо нередно тук...
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:

Плати и забрави....

- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
Да кажем,че ще ги платя.
Обаче аз имам задължение към Глобул.
Отивам в офис на Глобул и ми казват че нямам такова.
В същото време получавам честитки от въпросната фирма...СиДжи Груп.....напечатани на бел лист без да са в плик....ей така гол лист които беше прочетен сигурно от всичките ми комшии понеже беше оставен върху пощенските кутии.
Ся всички от фризьорския салон наблизо и магазина за хранителни стоки които е до нас ме коментират че съм длъжник.
Те за това ме е яд....поне да го беха запечатали в писмо....макар и без целувка:)
Плюс това аз 9 години не съм разбрал че съм длъжник.
Имам още две карти на Глобул.....
Не изключвам"приятеля" ми д аме е наредил обаче защо досега не са си потърсили парите и изведнъж некви ме заплашват че ако не платя парите в едноседмичен срок ще заведат дело срещу мене.
Питах ги няма ли некав начин....на вноски това онова.....обаче пича каза че нестава....парата КЕШ.
Обаче аз имам задължение към Глобул.
В същото време получавам честитки от въпросната фирма...СиДжи Груп.....напечатани на бел лист без да са в плик....ей така гол лист които беше прочетен сигурно от всичките ми комшии понеже беше оставен върху пощенските кутии.
Ся всички от фризьорския салон наблизо и магазина за хранителни стоки които е до нас ме коментират че съм длъжник.
Те за това ме е яд....поне да го беха запечатали в писмо....макар и без целувка:)
Плюс това аз 9 години не съм разбрал че съм длъжник.
Имам още две карти на Глобул.....
Не изключвам"приятеля" ми д аме е наредил обаче защо досега не са си потърсили парите и изведнъж некви ме заплашват че ако не платя парите в едноседмичен срок ще заведат дело срещу мене.
Питах ги няма ли некав начин....на вноски това онова.....обаче пича каза че нестава....парата КЕШ.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Ако там ти кажат че нямаш-прибираш се и забравяш за историята.
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
Събитие от преди 10години не може да бъде повдигано в съда. А за тези събирачи има толкова теми и толкова изписано. Задължението ти е към Глобул, след като те не са те информирали за него а си правят такива решения, да дават на3-то лице да го плати без да те уведоми никой нищо не може да ти каже. Ако тези те напънат там с бележки такива неофициални подай жалба за тормоз. Но не могат да те съдят. Ако плащаш само на Глобул плати не и на фирми събиращи задължения, още повече след като не са те уведомили официално, че задълженията са ти прехвърлени на 3-то лице.
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо не подписвай. Давностния срок е 5 години. След тези 5 години няма как да ти вземат парите. Единствено няма да им бъдеш клиент.
- kakyra
а даже при твоя случай закона гласи следното:
http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajd ... okove.html
http://www.lawsbg.com/lectures/74-grajd ... okove.html
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
rosy написа:Нищо не подписвай. Давностния срок е 5 години. След тези 5 години няма как да ти вземат парите. Единствено няма да им бъдеш клиент.
Ами аз съм им клиент.....имам две карти.
Може би трябва да се посъветвам и с адвокат.
Ако някой е запознат с подобни казуси нека да каже какво следва.
- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А ако Глобул прехвърлят дълга на 5тата година преди да изтече давността?
Щом идват да искат пари значи са си вързали гащите
(Според мен)
В УК са два вида.
Държавни - влизат вкъщи и взимат неща за да покрият дълга.
Частни - Нямат право да влизат, но ако има отворен прозорец имат право да влязат и да вземат каквото искат.
Родните не знам какво имат право, но нямам намерения да разбирам. Ако разбереш пиши
Щом идват да искат пари значи са си вързали гащите

В УК са два вида.
Държавни - влизат вкъщи и взимат неща за да покрият дълга.
Частни - Нямат право да влизат, но ако има отворен прозорец имат право да влязат и да вземат каквото искат.
Родните не знам какво имат право, но нямам намерения да разбирам. Ако разбереш пиши

- kakyra
Абе интернет не ползваш ли. Ще ми ходиш по адвокати да и дадеш 50 лв за нещо което можеш да го прочетеш. НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОПЪЛНОМОЩЯВА 3-ТИ ЛИЦА БЕЗ ТВОЕ ЗНАНИЕ. Нямаш известие, нямаш каквото и да е. Искат ти парите след толкова време и не си първия с тези проблеми. В нета има изписано толкова много от сходни на 99% с твоя проблем.

нема такива да ти вземат нещо, всичко в тая държава е на добра воля - ако искаш ще платиш, ако искат ще ти платят от работата, ако иска държавата ще плати на фирмите, ако искаш ще си платиш осигуровките и т.н.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”