Съвет за покупка на лаптоп - ACER Aspire AS5742ZG

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Съвет за покупка на лаптоп - ACER Aspire AS5742ZG

Мнениеот btkmobail » Нед 09 окт 2011 11:44

Колеги,
моля за мнения относно посочената машинка.
Четох доста из нет-а и като цяло пише, че си заслужава парите.
Намерил съм го за 720 лв и чудя дали да го взимам.
Лаптопа е за жена, а не за мен и няма да се ползва за игри и тежки приложения :)
Ценовият обсег е до около 800 лв.

Единственото, което ме притеснява е надежността на машина имайки предвид марката.
Благодаря на всички предварително.

http://blog.speedcomputers.biz/2011/03/ ... %B8%D1%82/

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за покупка на лаптоп - ACER Aspire AS5742ZG

Мнениеот Matematiks » Нед 09 окт 2011 11:58

ACER Aspire AS5742ZG – Пореден хит!

:063:

ACER Greatest's hits mhihi

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Нед 09 окт 2011 12:02

Щом няма да се ползва за тежки приложения и игри смятам, че данните му са повече от перфектни.
Моят модел е Acer 5738G, като имам малко по-слаби характеристики от този, който си набелязал. Върши ми перфектна работа за всичко.
Колкото до марката - ползвам лаптопа си година и половина вече и досега не ми е правил проблем. Не е спирал, не е забивал, ползвам подложка за лаптоп, когато работя с него на бюрото, а в останалата част от времето е в краката ми в леглото. Това ти го казвам с цел да видиш, че не загрява и не работи постоянно на вентилатор.

Моето мнение за Acer е положително. Според мен щом ти е изпаднал на добра цена - взимай :да:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 09 окт 2011 12:03

Ако е планирана по-дълга и интензивна употреба (над година...) - бягай от Acer. Имат и сполучливи модели, има и много потребители, които ще ти кажат, че не са имали проблеми.... но не бих разчитал на този рядък късмет при ACER.

По-добре инвестирай малко повечко в нещо, на което ще знаеш, че можеш да разчиташ или пък вземи нещо с по-слаба конфигурация, но на друг производител. Погледни например моделите на ASUS, имат ценови доста изгодни.

Относно конфигурацията на ACER-a:

1. Доста, доста остарял процесор (още една причина да се насочиш към нещо друго!)
2. Отделната видеокарта е разбира се предимство за тези, които има с какво да им е полезна, но щом е за жена, която нито ще се занимава с игри, нито с Photoshop, Video-editing, Catia и т.н. - по-добре търси нещо с интегрирано видео - така лаптопа ще е по-тих, по-студен и подложен на по-малко термични стресове! Особено при ACER наличието на още един котлон вътре автоматично значи проблеми с охлаждането по един или друг параметър.

Колко голям трябва да е лаптопа? Нетбуук не би ли и вършил работа? Има ли някакви конкретни изисквания по отношение на конфигурацията? Уточни и ще погледна да ти предложа алтернатива като модел.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 09 окт 2011 12:05

При лаптоп нов от магазина най-същественото е гаранцията му. За справка отвори ебай.цом и разгледай цени на части. Оттам насетне всичко е на късмет, каквото ти се падне. Качеството като цяло при по-скъпите марки е на ниво, но то не ти гарантира, че няма да се счупи на 366-ия ден от 365-дневната ти гаранция. Моето мнение е търси марка с 2-годишна гаранция и чак тогава гледай цени и параметри. В ниски ценови клас моят фаворит беше и все още е Асус.

Последна промяна от stefan4o на Нед 09 окт 2011 12:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 09 окт 2011 12:05

По принцип мнението ми за acer не е добро, най-много дефекти дават. Иначе като параметри не е зле :)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 09 окт 2011 12:07

STEYN написа:данните му са повече от перфектни.

Intel Pentium P6200 е процесор от преди около 3-4 години :idea: Бил е перфектен тогава, ама сега да купиш чисто нов лаптоп с такова нещо :screwy Най-малкото не и за тези пари!

По отношение на марките:

Бих предпочел Acer пред Fujitsu(-Siemens), MSI, Targa и други измислени производители.
Ако те определят "ниския ценови клас" - определено Acer е по-малкото зло.

Но все пак бих потърсил алтернатива и бих го избегнал ако е възможно.

Последна промяна от Haralampi на Нед 09 окт 2011 12:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 09 окт 2011 12:10

Щом няма да е за игри,защо му е на човек това чудо на изкуството и карта която ще пере батерията за час mhihi
За тези пари има много добри Леново Г-серията и НР-та от бюджетната серия,здрави,с добра производителност,енергоспестяващи и доволна гаранция :да:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 09 окт 2011 12:21

Пак да кажа имам IBM с процесор Т7300 с повече кеш от тоя и съм го взел за няма и 400 лв
Модела е от 2007 година- сега сме 2012 720лв :screwy
Трябва да се има и предвид е още с излизането не е бил хит тоя процесор,какво остава за 5 години по късно :beer
Ейсър грейтест хитс

mhihi

Последна промяна от Matematiks на Нед 09 окт 2011 12:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот btkmobail » Нед 09 окт 2011 12:22

Другите два, на които съм се спрял са:
dell inspiron n4030 и HP PAVILION G6-1212EU A3B38EA/A3B31EA

Потребителски аватар
STEYN

Мнениеот STEYN » Нед 09 окт 2011 12:25

Haralampi написа:

Intel Pentium P6200 е процесор от преди около 3-4 години :idea: Б

Мислиш ли, че този процесор няма да свърши перфектна работа на жената на човека? Или може би тя ще тръгне да рови сайтове за ревюта и да си блъска главата що е взела 4 годишен процесор. Не гледай от своята гледна точка, а виж хубаво за кого и за какво ще е предназначен лаптопа :screwy mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 09 окт 2011 12:27

http://crash-bg.com/laptopi.html

Забележи за около 500 лв каква машина с 6 месеца гаранция ще си вземеш - а тя няма и да ти трябва де

Аз още не съм виждал АЦЕР с 15.4" wide: WSXGA+ (1680x1050, 129DPI, 200+ nit)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Нед 09 окт 2011 12:30

STEYN написа:
Haralampi написа:

Intel Pentium P6200 е процесор от преди около 3-4 години :idea: Б

Мислиш ли, че този процесор няма да свърши перфектна работа на жената на човека? Или може би тя ще тръгне да рови сайтове за ревюта и да си блъска главата що е взела 4 годишен процесор. Не гледай от своята гледна точка, а виж хубаво за кого и за какво ще е предназначен лаптопа :screwy mhihi

Не става въпрос дали ще му свърши работа!сТАВА ВЪПРОСТ,ЧЕ ЩЕ ОСТАВИ 750 ЛЕВА ЗА ПОСРЕДСТВЕНА МАШИНА,С ПОСРЕДСТВЕНИ ЧАСТИ И ЕДИН ГОЛЯМ ЕРВЕН НАДПИС ЛЕД ДА ЛЪЖЕ ШАРАНИТЕ

Потребителски аватар
STEYN

Мнениеот STEYN » Нед 09 окт 2011 12:33

Човека пита за конкретен лаптоп за даден потребител. Като е толкова голям боклук просто му предложете друг вариант, а не се прави на правилник, че и с големи букви да пишеш. Мисля знаеш какво означава това по форумите :kissy:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 09 окт 2011 12:34

STEYN написа:Мислиш ли, че този процесор няма да свърши перфектна работа на жената на човека? Или може би тя ще тръгне да рови сайтове за ревюта и да си блъска главата що е взела 4 годишен процесор. Не гледай от своята гледна точка, а виж хубаво за кого и за какво ще е предназначен лаптопа :screwy mhihi

Възможно е на нея да и свърши работа и Celeron от преди 7 години, но когато човек прави инвестиция е хубаво да помисли дали е правилно и дали получава максималното за парите си :idea: :idea: Щото като тръгне да го препродава след време няма да може да му вземе и 50лв :idea:

Ето няколко алтернативни предложения от мен влизащи в бюджета:

Ако целта е да се вземе нещо за браузване, скайп и имейли на максимално ниска цена, надали ще намериш по-изгодно от това:
ASUS K53U-SX014D
Представлява голям настолен лаптоп с конфигурация на модерен нЕтбуук. Цената, отичтайки и марката е изключителна тънка - около 500 лв.

Ако все пак би предпочел нещо по-производително, макар и с някоя стотачка отгоре (но все още в бюджета), на твое място бих хвърлил око на:

Lenovo IBM B570
Toshiba Satellite Pro C660-233 или C660-234
ASUS P52F-SO162V

Горните 3 са с модерни i3 процесори и конфогурации, които със сигурност ще удовлетворят всяка основна нужда.

Обърни внимание и на казаното от stefan4o - гаранцията е от изключителна важност! Избери нещо с 2-годишна такава или вземи от чужбина, където всички са с мин. 2 години.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”