Въпрос за 3D телевизор и игри.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за 3D телевизор и игри.

Мнениеот Exell » Вто 12 апр 2011 14:30

Малко глупав въпрос , но да попитам , може някой от вас да си е закупил подобно нещо.

Първият ми въпрос е свързан с 3D телевизорите и по-конкретно тези с активни очила (мисля , че така ги наричат по магазините). Може ли на подобен телевизор да се гледа нормална телевизия - например Канал1.

И вторият свързан с 3D игрите. Някой да има такова чудо (3D TV + PS3 примерно). Вчера гледах клип на подобна игра и изглеждаше невероятно. Интересува ме на каква конзола играете и дали си заслужава инвестицията (визуално ми хареса много).
Благодаря предварително :beer

ППП
И да добавя , някой виждал ли е снимка направена с 3D обектив (фотоапарат). Гледам , че ги продават та ми е интересен крайният резултат.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Въпрос за 3D телевизор и игри.

Мнениеот fox_vt » Вто 12 апр 2011 17:22

Относно телевизора мисля че ако гледаш без очилата се вижда като 2Д демек нормално и само като ги сложиш тогава е 3Д.Може и допълнително копче да има за вкл на 3Д то но при всички положения няма начин само 3Д да има а да не можеш да гледаш 2Д предавания.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 12 апр 2011 18:08

Скоро спорих с един "разбирач" и според него имало телевизори , които можели да се гледат само 3D формат. Изчетох и някаква статия за телевизорите в която се споменава подобно нещо , но......

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Вто 12 апр 2011 21:47

fox_vt написа:Относно телевизора мисля че ако гледаш без очилата се вижда като 2Д демек нормално и само като ги сложиш тогава е 3Д.Може и допълнително копче да има за вкл на 3Д то но при всички положения няма начин само 3Д да има а да не можеш да гледаш 2Д предавания.

Не е Баш така
За да има три измеренпобраз телевизора прожектира последователно образи за ляво и за дясно око. Активните очила затъмняват последоватно едното и другото око синхронно с образа на екрана, така че, лявото око да вижда образа за ляво око, а дясното око да вижда образа за дясно. Така се създава триизмерността.
Телевизора предава и 2 и 3 д (естествено, иначе не е оправдано,
Тъй като няма достатъчно 3 д контент), но когато образа е 3 д без очила се вижда размазано. 3д образ има само когато съответнто съдържание е снимано с 3д камера, т.е. Няма копче с което да направиш канал 1 триизмерен.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 12 апр 2011 23:48

Очилата от 3Д кината активни ли са щото аз си мисля за тях основно.А за копчето имах предвид да изключва 3Д то като при HTC EVO 3D и LG то то е ясно че няма как обикновен канал да сане 3Д само със натискане на едно копче.В кината съм гледал без очила и филма изглежда нормален но може принципа да е различен там,както и да е де технологията тепърва навлиза.

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 13 апр 2011 9:16

В кината принципа е същия, в смисъл че се прожектират едновременно два образа, но се разделят чрез поляризация на светлината, очилата не са активни, а са поляризирани, за да може лявото да не вижда образа за дясно око и обратно. Без очила филма пак е с двоен /размазан/ образ. Не знам защо ти изглежда нормален.
И все пак някой по сведующ ако ме поправи, че не съм най знаещия по тези въпроси и може да бъркам

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Пон 17 окт 2011 11:47

Миналата седмица си купих Това гледа се нормално телевизия като на обикновен телевизор,но ако филма ти е 3D може само с очила да се гледа а самия ТВ има бутон от който се пуска и спира 3D функцията

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пон 17 окт 2011 17:46

drmilendd написа:
fox_vt написа: Няма копче с което да направиш канал 1 триизмерен.

Айде бе mhihi На сонитата си има копче и всеки канал може да го гледаш 3Д.
Друг е въпроса за качеството на канал1 в 3Д и на един филм, сниман в 3Д :wink:

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Вто 18 окт 2011 21:07

всички нови 3D телевизори имат бутон с който всеки един канал се симулира в 3д и можеш да гледаш дори канал 1 в 3D.
наистина когато е 3д филма ефекта е по добър,но и при другите се създава достатъчно обем(говорря за шарп само с него имам наблюдения).
аватар на PS3 e невероятно як на 3Д.
за фотоапаратите предполагам имаш предвид nex 5 нa sony,3д панорамата не е нещо особено(казвам го от личен опит,а не от предположения)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”