Матови крушки
Матови крушки
Намират ли се още обикновени матови крушки? Доколкото знам ги спряха официално от продажба, но не съм търсил много дали се намират тук там. Последните дни колкото обикалях установих, че масово продават енерго спестяващи - от обикновените или няма или са 25W.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Матови крушки
40, 60 има, последно гледах в Кауфл.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Матовите крушки са спрени за продажба в ЕС.
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Има , дори и 100 вата се намират тук там , но не са качествени и "вехнат" бързо.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
През декември ЕС фиксира срок за смяната на обикновените електрически крушки с лампи от ново поколение, които консумират до пет пъти по-малко електроенергия. Старите крушки ще спрат да се продават от 1 септември 2012 година. От 1 септември 2009-а от магазините в целия Евросъюз ще изчезнат 100-ватовите крушки. Година по-късно това ще се случи и със 75-ватовите, а през 2011-а ще дойде ред и на 60-ватовите. От 1 септември 2012-а крушката на Томас Едисън на практика ще спре да се продава.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
И кво,в дама на село трее да си сложа инергуспистяваща ли ? За сега има чайнийз тук таме 100 ватови и 75ици,ама няма да е вечно.Май трябва да направя като баба ми,тя има поне 40 крушки по 100 вата и 20на 75 ватови,с марка СВЕТЛИНА увити в кафява хартия...Помнят дяда Тодар... Сто про.
kris11 написа:40, 60 има, последно гледах в Кауфл.
Май са с обикновена форма, но вътре не са с жичка - поне в тукашния Кауф. Ще търся в по-изостаналите магазинчета.
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
IvanMan написа:Матовите крушки са спрени за продажба в ЕС.
Матови няма никъде вече вярно. И аз скоро търсих от 40 вата за банята ми трябваше, предложиха ми пак 40 ама прозрачна.
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
Сори за спама, но какво е матова крушка
Аз преди 1 година си купих някаква 105 ватова крушка на Philips, мяза на автомобилна крушка, пак е с нажежаема, ама е халогенна ли каква Еко клас нещо пише. От технополис беше, към десетина лева, да не търсиш нещо такова?

Аз преди 1 година си купих някаква 105 ватова крушка на Philips, мяза на автомобилна крушка, пак е с нажежаема, ама е халогенна ли каква Еко клас нещо пише. От технополис беше, към десетина лева, да не търсиш нещо такова?
LiRiX написа:Сори за спама, но какво е матова крушка :?:
Търся матова крушка вътре с най-обикновена нажежаема жичка. Като видиш цена за лампа 10лв ти става ясно, че не е "нормална" :) Причината поради, която търся матова е, че при полилеи насочени надолу жичката блести доста ярко ако гледаш срещу крушката и като цяло матовата има по-добър вид включена и изключена.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Един написа:LiRiX написа:Сори за спама, но какво е матова крушка![]()
Търся матова крушка вътре с най-обикновена нажежаема жичка. Като видиш цена за лампа 10лв ти става ясно, че не е "нормална"Причината поради, която търся матова е, че при полилеи насочени надолу жичката блести доста ярко ако гледаш срещу крушката и като цяло матовата има по-добър вид включена и изключена.
И аз търся матови 25W свещички, ама нЕма ...

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
миналата седмица купих 40 и 60 вата матова кружка на "NARVA" (мисля беше)
знам едно складче за батерии и лампички. цената за 60 беше 90 стотинки .
формата и обаче беше като на едновремешните - като гъба ако се сещате, не балон както сега
формата и обаче беше като на едновремешните - като гъба ако се сещате, не балон както сега
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
lubo007 написа:миналата седмица купих 40 и 60 вата матова кружка на "NARVA" (мисля беше)
Такива все още се намират да...
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:56, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”