помощ относно сата драйвър

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Re: помощ относно сата драйвър

Мнениеот slimmer » Вто 08 ное 2011 11:29

Пак си провери модела, защото такова Amilo точно няма... Има 3525. Ето как се прави инсталация на XP: цък. По-лесно е да си намериш Windows с вградени драйвъри за чипсета.
Ако имаш външно флопи наоколо може да ползваш "F6" при инсталация.
Ако може да му се включва IDE режим, може да го включиш по време на инсталацията, после инсталираш съответния драйвър за SATA и го връщаш пак в SATA режим.
Най-добре драйвърите си ги свали от Intel. Търси за ICH9.

Ако моделът на лаптопа е друг, уточни какъв точно. Моделът на харддиска, който ти си дал, не е от значение.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 08 ное 2011 11:48

TiL написа:вярно че е 3525 :screwy А това със изкючването на сата, инсталирането на windows и драйвър за сата и включването на сата-та дали ще сработи?
Нямам флопи :)

Правил съм го, става (така се инсталира и на Windows във VirtualBox драйвъра). Просто трябва да нацелиш точния драйвър. На мен обаче сайтът на интел нещо не ми работи както трябва в момента...
Ако още не си инсталирал Windows, пробвай с някой "релийз" с вградени SATA драйвъри.

Edit:
Може би са тези:
чипсет
видео

Успех по-натам...

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 08 ное 2011 12:00

Хард-дискът няма нищо общо! Трябва ти драйвър за контролера. Ако ти се занимава, това би трябвало да е, което да вградиш.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”