Инверторен климатик Samsung
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Инверторен климатик Samsung
Здравейте колеги. От известно време климатика който ми е в стаята не топли както трябва навън застудя и започнах да го пускам на макс ,но въздуха който изкарва вътре в помещението е хладък не е топъл. Климатика е на 3 години и след монтажа му трябваше на следващата година да дойдат за профилактика ,но нямаше проблеми с него и не съм ги викал техниците. Дали не е време да се замери налягането му ? Някакви съвети какво ще ме посъветвате ?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Инверторен климатик Samsung
Направо си ги викай това е първия симптом за изперкал фреон
виж дали са чисти питите на вътрешното и външното тяло.

- Gazaro_wow
fox_vt написа:Направо си ги викай това е първия симптом за изперкал фреонвиж дали са чисти питите на вътрешното и външното тяло.
Еми вътрешните ги чистя всеки месец, а външните не знам къде се намират. Ако трябва ще кача снимки

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
За външните имам предвид външното тяло
виж дали се върти вентилатора отвън като работи климатика.

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питата на външното тяло е от зад и от дясно обикновенно - г-образна е.Напръскай я здраво с обезмаслител и след това я изплакни с вода.
Най добре извикай техници да го замерят с манометри и да видят изобщо има ли фреон. Ако няма те трябва да установят от къде е пропуска , да го отстранят .След това да го вакумират,да му сложат фреон и си готов за зимата .Ако пък има но не е достатъчно те би трябвало да го долеят.
Задължително извикай техници , защото когато фреона е по малко от толкото трябва като хване големия студ външното тяло ще замръзне и оставаш съвсем без топло:)
Между другото фреона не намалява ей така,не се изпарява , а изтича от пропуск в системата!
Най добре извикай техници да го замерят с манометри и да видят изобщо има ли фреон. Ако няма те трябва да установят от къде е пропуска , да го отстранят .След това да го вакумират,да му сложат фреон и си готов за зимата .Ако пък има но не е достатъчно те би трябвало да го долеят.
Задължително извикай техници , защото когато фреона е по малко от толкото трябва като хване големия студ външното тяло ще замръзне и оставаш съвсем без топло:)
Между другото фреона не намалява ей така,не се изпарява , а изтича от пропуск в системата!
- Gazaro_wow
Вентилатора си работи.
П.П Колеги благодаря за съветите още утре ще мина през някой сервиз да дам заявка
П.П Колеги благодаря за съветите още утре ще мина през някой сервиз да дам заявка

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”