Инверторен климатик Samsung

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Инверторен климатик Samsung

Мнениеот Gazaro_wow » Пет 02 дек 2011 23:09

Здравейте колеги. От известно време климатика който ми е в стаята не топли както трябва навън застудя и започнах да го пускам на макс ,но въздуха който изкарва вътре в помещението е хладък не е топъл. Климатика е на 3 години и след монтажа му трябваше на следващата година да дойдат за профилактика ,но нямаше проблеми с него и не съм ги викал техниците. Дали не е време да се замери налягането му ? Някакви съвети какво ще ме посъветвате ?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Инверторен климатик Samsung

Мнениеот fox_vt » Съб 03 дек 2011 12:36

Направо си ги викай това е първия симптом за изперкал фреон :D виж дали са чисти питите на вътрешното и външното тяло.

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Съб 03 дек 2011 16:33

fox_vt написа:Направо си ги викай това е първия симптом за изперкал фреон :D виж дали са чисти питите на вътрешното и външното тяло.

Еми вътрешните ги чистя всеки месец, а външните не знам къде се намират. Ако трябва ще кача снимки :Mr Green Fun

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 04 дек 2011 12:59

За външните имам предвид външното тяло :wink: виж дали се върти вентилатора отвън като работи климатика.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Нед 04 дек 2011 13:34

Питата на външното тяло е от зад и от дясно обикновенно - г-образна е.Напръскай я здраво с обезмаслител и след това я изплакни с вода.
Най добре извикай техници да го замерят с манометри и да видят изобщо има ли фреон. Ако няма те трябва да установят от къде е пропуска , да го отстранят .След това да го вакумират,да му сложат фреон и си готов за зимата .Ако пък има но не е достатъчно те би трябвало да го долеят.
Задължително извикай техници , защото когато фреона е по малко от толкото трябва като хване големия студ външното тяло ще замръзне и оставаш съвсем без топло:)
Между другото фреона не намалява ей така,не се изпарява , а изтича от пропуск в системата!

Потребителски аватар
Gazaro_wow

Мнениеот Gazaro_wow » Нед 04 дек 2011 20:48

Вентилатора си работи.
П.П Колеги благодаря за съветите още утре ще мина през някой сервиз да дам заявка :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”