Няколко въпроса за пералня

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Няколко въпроса за пералня

Мнениеот stefarata » Чет 01 дек 2011 18:06

Сдобих се с нова придобивка- Изображение
От технополис я взех. Докарах я с Голфи щото камионът за превоз го нямаше. Та беше със задната част надолу и като я свалих имаше капчици вода по найлона.Това конденз или нещо друго е??
Другото което искам да попитам има ли някаква особеност при монтажа, защото не съм извършвал тази операция досега,пък и няма инструкция на български. Питам,зашото тръбата за мръсната вода ми идва малко височко по принцип и незнам ще има ли проблем.
И последен въпрос-вие вратите на пералните отворени ли ги оставяте когато не перете??

Последна промяна от stefarata на Чет 01 дек 2011 18:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosi17go
Автомобил:
Двигател:

Re: Няколко въпроса за пералня

Мнениеот rosi17go » Чет 01 дек 2011 18:11

Капките са от водата с която я тестват. Няма страшно. Това за тръбата с мръсната вода, гледай да не е над копчетата за управление на пералнята. Вратичката аз я оставям открехната, да не мухлясва . Давай смело, у дома аз съм монтирала пералнята и съдомиялната и мъжа ми само гледа и мърмори mhihi

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 01 дек 2011 18:16

Честито, колега!
Съвсем нормално е да изтича вода от нова пералня, защото в завода я пробват и не цялата може да се източи.
За тръбата на мръсната вода: не трябва да е много високо, защото ще тормози помпата; не трябва и да е твърде ниско, понеже водата ще изтича сама от казана.
След пране се препоръчва вратите да се оставят отворени, за да не се притискат постоянно уплътненията и да се избегне омирисването на казана. :да:

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Чет 01 дек 2011 18:29

Мерси за скоростните отговори,колеги.Черпя по едно виртуално питие :beer

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 01 дек 2011 19:11

Така, най-важното е преди да я пуснеш да извадиш закрепящите болтове на барабана, които вероятно са 4 на брой и се намират на задния панел. Пералнята трябва да е идеално нивелирана, става чрез въртене на крачетата и нивелир. Маркуча на изходящата вода трябва първо да се закрепи над нивото на барабана, после да се спусне към канала. Задължително кран на студената вода.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 01 дек 2011 19:24

DundyTheCroc написа:Така, най-важното е преди да я пуснеш да извадиш закрепящите болтове на барабана,

Някои модели са с планки; това е обозначено с картинки в листовката към пералнята. :да:

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Чет 01 дек 2011 19:26

Ljubon написа:
DundyTheCroc написа:Така, най-важното е преди да я пуснеш да извадиш закрепящите болтове на барабана,

Някои модели са с планки; това е обозначено с картинки в листовката към пералнята. :да:

Да, трябва да се погледнат картинките задължително, аз съм с подобен модел като на колегата и беше с дълги болтове и нещо като дюбели. Първото пране на мах температура и без дрехи и препарат :wink:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 01 дек 2011 20:29

тва са нарича транспортни тапи и са слгат да не са клати барабана при транспортиране
първото пране се прави без дрехи

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Пет 02 дек 2011 16:11

TiL написа:Караш пералнята до мястото и, махаш транспортните болтове, свързваш водата и мръсната вода(височината да е над пералнята, но не да тавана mhihi ) нивелираш пералнята, слагаш прах за пране(малко, че иначе ще се разпени цялата) и е пущаш да направи едно изпиране без дрехи :banana

Едит:
И колега, дай модела на пералнята и всички дружно да потърсим ръководство, че лично на мен нашата пералня ми се струва много сложна особенно като изпише някоя грешка mhihi

Indesit IWB 6103

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 02 дек 2011 16:30

TiL написа:И колега, дай модела на пералнята и всички дружно да потърсим ръководство, че лично на мен нашата пералня ми се струва много сложна особенно като изпише някоя грешка mhihi

Търговецът е задължен от закона да продава уреди и друга техника ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с упътване на български език. Преди време купувах нещо от Техномаркет и нямаше упътване на български. Цитирах изакона и им казах да намерят в момента. След кратко шикалкавене ми разпечатиха едно pdf-че 120 страници.
Затова, преди още да сте излезли от магазина, си отстоявайте правата, после ще е късно. :да:

toni62
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toni62 » Съб 03 дек 2011 10:02

желателно е като переш праха за пране да се слага вътре в барабана на пералнята.В Гугъла има много теми и е трябвало да прочетеш и питаш преди да избереш и купиш пералня.Но и сега може да прочетеш с какъв прах /гел/ да переш и друго което те вълнува , ще ти е от полза.Да ти е честита покупката и със здраве да си я ползваш безаварийно дълги години.

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Съб 03 дек 2011 22:38

Ljubon написа:
TiL написа:И колега, дай модела на пералнята и всички дружно да потърсим ръководство, че лично на мен нашата пералня ми се струва много сложна особенно като изпише някоя грешка mhihi

Търговецът е задължен от закона да продава уреди и друга техника ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с упътване на български език. Преди време купувах нещо от Техномаркет и нямаше упътване на български. Цитирах изакона и им казах да намерят в момента. След кратко шикалкавене ми разпечатиха едно pdf-че 120 страници.
Затова, преди още да сте излезли от магазина, си отстоявайте правата, после ще е късно. :да:

По същия начин, но млако след като бях закупил техника от Техномаркет отидох и им казах, че нямам ръководство на български и хората ми разпечатаха и ми дадоха. Колега ходи и ги попитай може и да ти дадът.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 03 дек 2011 22:53

Като търсите ръководство погледнете и в сайта на производителя :wink:
Ето го за въпросния модел http://www.indesit.com/_pdf/booklets/BG/IWB6103_BU.pdf

По принцип не за всички перални се намират ръководства в нета, но технополис имат в електронен вариант ръководство за предлаганите от тях продукти. Просто си поискайте и ще ви дадат :да:

Потребителски аватар
stefarata

Мнениеот stefarata » Вто 06 дек 2011 17:31

Пак благодаря на всички за съветите,и особено на Winner25 за ръководството на бг. Инсталирах перялнята ,махайки преди това всички транспортни болтове (3 на брой) и я нивелирах.Всички стереопори са премахнати. Пуснах я празна първия път на кратка програма.Работи нормално,без забележки.После пуснах 2-3 чаршафа и други дребни неща и ми направи впечатление че при центрофуга се появиха едни вибрации,които незнам доколко са нормални .В смисъл че като допра пералнята по време на центрофуга се усеща че си вибрира. Четох,че понякога се получавало така ако има чаршафи щото всички други дрехи влизат в тях и не се разпределя правилно товара. После я пуснах само цветно пране,по-дребни неща и вибрация нямаше. Мисля че съм я нивелирал дорбе,използвах гумените крачета и я нагодих добре,на ръка няма клатушкане,доста стабилно стана. Все още не съм и свикнал и не уцелвам май дозировката на прането и оттам понякога вибрира,а понякога не

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”