Проблем с Dlink DIR-300 (Решен)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Проблем с Dlink DIR-300 (Решен)

Мнениеот milmar » Пет 30 дек 2011 20:50

Имам рутъра от около 2г. Не помня кога точно установих проблема , но мисля че си го имам почти от началото . Сега обаче реших да го "разчепкам" по-подробно :

Изчезва ми нета в LAN мрежата , без значение коя букса (от 4-те) ползвам . Като отворя параметрите на връзката - всичко си има , има си IP, DNS всичко :) . Обаче Ping към рутъра нямам , т.е. към 192.168.0.1 примерно , но Ping към лаптопа (на безжичния) си имам . При рестарт на рутъра се оправя временно . От към лаптопа всичко си е нормално , и пинг и нет , всичко 6 .

Странното е , че когато преди около година ми възникна същия проблем , "забих" IP на рутера (за вътрешната мрежа) 192.168.1.1 , вместо 0 , както е по подразбиране и уж се оправи , обаче пак се почна . Отварях го и смених 1-2 електролита , макар че нямаше очевидно дефектирали , а и бяха чудесна Low ESR серия на Rubicon , няма никакъв ефект .

Сложих го на 192.168.5.1 mhihi , смешно , но пак се оправи , пробвах неколкократно да го връщам на 0 - забива си .

Има една подобна тема във форума , но не е същата :( .

Последна промяна от milmar на Пет 30 мар 2012 9:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DanZki
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Dlink DIR-300

Мнениеот DanZki » Съб 31 дек 2011 19:01

Моя се оправи след 3424320 теста с различни фирм-ове.

ftp://ftp.dlink.ru/pub/Router/DIR-300/Firmware/

Пробвай някой от тези,може и с по-стар.Мисля,че ще ти се реши проблема,а и е добре да стои на поставката,защото оставен директно на бюро прегрява и забива.Иначе като цяло уцелиш ли фирм ще си много доволен.Докато го сменя,моя имаше огромен ъптайм,а и го пържех здраво и не ми е правил парчета.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Проблем с Dlink DIR-300

Мнениеот milmar » Пет 30 мар 2012 9:43

DanZki написа:....Пробвай някой от тези .....

Преди около седмица-две все пак се реших и флашнах рутъра , смятам че вече се оправи наистина :D , не съм имал проблеми от тогава :да: .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”