Здравейте колеги,вчера ми беше откраднат телефона Samsung Nexus S
Днес писах жалби в рпу то и ми казаха, че шанса да тръгнат да го търсят е минимален,заради това, че жалбата трябвала да мине през прокуратурата, а те нямали да дадат разрешение този телефон да се издирва.
Някой скоро пускал ли е жалба и имало ли е някакво развитие с нея, да знам дали да се надявам въобще?
Благодаря !
Откраднат телефон
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Откраднат телефон
подай жалба
понякога ги намират
понякога ги намират

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
търси някой познат в полицията да се размърдат малко иначе забрави.
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
На 2-ма мой приятели им ги намериха, така че не е като да няма надежда, по имейа се проследяват 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
И при мен 2ма приятели си ги намериха.
Заслужава си опита
Заслужава си опита

- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Еми подадох жалба, остава да чакам и да се надявам .
До тогава ще си плащам лизинга на телефона да му се радва някой друг
До тогава ще си плащам лизинга на телефона да му се радва някой друг

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Лизинга не върви ли със задължителна застраховка?
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Ако е лизинг към мобилен оператор мисля че няма застраховки. Ако е стоков кредит може и да има, но не е задължително. От значение е дали е кражба или грабеж.
Преди години на един приятел му откраднаха телефона, портфейла и якето, но си беше грабеж. Бяха го ударили също. След време му намериха якето и телефона, въпреки че телефона беше някъв счупен сименс който не струваше нищо.
Преди години на един приятел му откраднаха телефона, портфейла и якето, но си беше грабеж. Бяха го ударили също. След време му намериха якето и телефона, въпреки че телефона беше някъв счупен сименс който не струваше нищо.
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Ако не е Iphone ... просто не ги търсят.Мой приятел му откраднаха Нокиа N8 и естествено отиде и си подаде жалба, от там му казаха че телефони под 1000 лв. просто не си правят труда да ги търсят.. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Проверих за застраховката и колегата е прав, само при стоков кредит и не е задължителна.
Най-тъпото в цялата ситуация, е че ако го потърсят ще го намерят за по-малко от ден стига да не е със смене IMEI вече и да е включен. Аз си свалих МcAfee, което в момента в който включиш телефона с чужда SIM карта иска код, ако не въведеш кода най-нагло почва да праща SMS-и на 5 номера

Най-тъпото в цялата ситуация, е че ако го потърсят ще го намерят за по-малко от ден стига да не е със смене IMEI вече и да е включен. Аз си свалих МcAfee, което в момента в който включиш телефона с чужда SIM карта иска код, ако не въведеш кода най-нагло почва да праща SMS-и на 5 номера

Добре си направил с жалбата колега. Понеже не съм запознат с модела - този няма ли нещо като вградено устройство за проследяване? В смисъл, преди две години един колега се напил и телефона му паднал в таксито, пусна си жалба в полицията и в оператора (тук бих те посъветвал да попиташ оператора какво да правиш) и след почти година намерих телефона - таксиджията го задържал няколко месеца с надеждата да отминат нещата, след това го оставил в някаква заложна къща. В момента на включването на сим карта го бяха разпознали и открили. После дело срещу таксиджията и той плати на колегата някъде около 1/3 от стойността на телефона като нов. Което за стока, обезценяваща се с дни все пак е нещо. Другия вариант беше да продължи делото и т.н. до получаване на пълния размер, но на колегата не му се занимаваше.
Идеята ми е да не се отказваш!
Идеята ми е да не се отказваш!
- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Ами надеждата умира последна, дано има някакво развитие с телефона, но и на мен ми казаха, че вече, понеже искали зелена светлина от прокуратура преди да го търсят, ставало тромаво и не било сигурно ,че ще дадат да се следи тоя телефон,давали само при тежки престапления ,смърт и т;нт... колко е вярно не знам, зашото точно преди 5 месеца на един мой приятел му откраднаха нокиа н97 мини и му я намериха, въпроса май е да упреш до читав полицай ,който да ти свърши работа.
Та така .. остава да си чакам да ми го намерят.
п/с да им исъхнат ръцете на такива хора, аз съм намирал телефон и то не малко скъп , веднага звъннах на последния набран номер и го върнах, но както се казва, хора всякакви... да сме живи и здрави, пари се вадят ,сиреч и телефони се купуват .

Та така .. остава да си чакам да ми го намерят.
п/с да им исъхнат ръцете на такива хора, аз съм намирал телефон и то не малко скъп , веднага звъннах на последния набран номер и го върнах, но както се казва, хора всякакви... да сме живи и здрави, пари се вадят ,сиреч и телефони се купуват .

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Когато става въпрос за грабеж /свързан с физическо насилие/ на вещи включително и телефон със сигурност телефоните ги вкарват в системата и чакат да почнат да се използват за да привикат човека да каже откъде го има тоя телефон,виж за кражба от джоба без връзки е по-трудно понеже там всеки може да се оплаче дори и когато го загуби с надеждата да му го намерят полицаите!
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
barezifranko написа:търси някой познат в полицията да се размърдат малко иначе забрави.
За съжаление "без връзки" в тая държава нищо не става
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”