Проблем с батериите на sony dsc-500
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Проблем с батериите на sony dsc-500
Въпросния фотоапарат, старичък но все още ми върши работа му се появи проблем за който не зная, може ли изобщо да се оправи та реших да питам дали си заслужава изобщо да му търся сервиз.
Проблема е че като му сложа заредени батерии, някой път не иска дори и да тръгне, а по някой път стартира и показва, че батериите свършват. Пробвах и двата комплекта батерии на друг апарат и там си ги показва пълно заредени и си правят по близо 150 снимки с комплект. Батериите съм ги купил преди около 5 месеца, но са на 2 цикъла разряд-заряд.
Проблема е че като му сложа заредени батерии, някой път не иска дори и да тръгне, а по някой път стартира и показва, че батериите свършват. Пробвах и двата комплекта батерии на друг апарат и там си ги показва пълно заредени и си правят по близо 150 снимки с комплект. Батериите съм ги купил преди около 5 месеца, но са на 2 цикъла разряд-заряд.
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Re: Проблем с батериите на sony dsc-500
Абсолютно същия проблем и при моя апарат от около 1 месец.SONY DSC-P73.
Помислих че е от батериите и купих нови презареждащи,но проблема остана.Някой път само отваря блендата и така остава.
Ще следя темата с интерес за развитие.
Помислих че е от батериите и купих нови презареждащи,но проблема остана.Някой път само отваря блендата и така остава.
Ще следя темата с интерес за развитие.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Скапани батерии. Пробвайте с незареждащи, но само проба да отвори блендата. Така имах проблем с моя Р92 и щях да го нося на ремонт. В последния момент реших да пробвам и о чудо всичко си беше точно... 

- К.Одаджийски
- VW експерт
На други апарати батериите си работят, поне на тоя самсунг дето ги пробвах на него.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Дали да не опиташ без мемори карта, как се държи ?
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
i.e.i написа:Досега с такива 1.2v работил ли е?

- К.Одаджийски
- VW експерт
bobocamaro написа:Дали да не опиташ без мемори карта, как се държи ?
Виж това не съм се сетил да опитам, утре ще пробвам какво е положението, че тая вечер съм на работа

Muncho написа:i.e.i написа:Досега с такива 1.2v работил ли е?
На 1,5 волта са батериите! И старите и новите, 2600mA
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ако са акумулаторни няма как да са 1,5V.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Грешката е вярна
на 1,2 волта са и старите и новите, мале ма съм проЗ

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
МногУ!К.Одаджийски написа:Грешката е вярнана 1,2 волта са и старите и новите, мале ма съм проЗ
Сложи му обикновени алкални батерии тип АА на 1.5V и виж дали с тях прави същия проблем.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
моа апарат е панасоник(1,5 години) и не бях ползвал батерийте от лятото и преди нова година слагам и хоп слаба батерия и се изключва,зареждах ги 4 пъти по колкото трябва и неще да тръгне и това е ,батерийте са Санио 2900мл. и държеха много.....ядосах се и изхвърлих и четирите батерии плюс още четри Кодак ....и си купих нови Сони(с които държи със заводския заряд супер много)...но като чета дали не съм изхвърлил здрави батерии на обща стоиност към 60лв. ,че ще е много жалко но и на брат ми апарата е Сони и съм му ги давал за проба и е същото изключване....според мен са мъртавци и нямаше спасение(успокоявам си се сам)
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
radi_nrj написа:Ако са акумулаторни няма как да са 1,5V.
Има и такива

По темата - пробвай както казаха колегите .
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте и ЧНГ.
Имам един такъв апарат, пак Сони и пак със същия проблем, не го ползвам вече година. До какъв извод стигнах аз - проблема му е някъде в механиката на оптиката, батериите си работят на друго устройство прекрасно, на въпросния апарат също работят ако го включа в режим да разглеждам снимки и т.н., единствено като го включа да снима и отвори блендата умират за секунди. Яд ме е че правеше добри снимки дори и на полумрак, но си мисля че ремонт на някакъв механичен проблем би бил по-скъп от апарата. Ако някои ремонтира някъде - да сподели мнение моля.
п.с. Монтоя - тези дни ще пробвам и аз с картата, само да го намеря къде е.
Имам един такъв апарат, пак Сони и пак със същия проблем, не го ползвам вече година. До какъв извод стигнах аз - проблема му е някъде в механиката на оптиката, батериите си работят на друго устройство прекрасно, на въпросния апарат също работят ако го включа в режим да разглеждам снимки и т.н., единствено като го включа да снима и отвори блендата умират за секунди. Яд ме е че правеше добри снимки дори и на полумрак, но си мисля че ремонт на някакъв механичен проблем би бил по-скъп от апарата. Ако някои ремонтира някъде - да сподели мнение моля.
п.с. Монтоя - тези дни ще пробвам и аз с картата, само да го намеря къде е.
Последна промяна от madmen на Вто 03 яну 2012 9:52, променено общо 1 път.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Малко късно пробвах, но по - добре отколкото никога. Извадих картата памет и отчете и двата комплекта батерии почти пълни. След това поставих картата в апарата и нивото на батериите остана същото, ударих и един формат с апаратчето и отново нямаше промяна в нивото на батериите. Та засега я набеждавам нея за главен виновник, но предстои да тествам още малко как се държи при повечко снимки и презареждане на батериите.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”