Имам закупена фурна BOSCH висок клас от даден търговец (то тук търговеца няма значение) с гаранция 5 години, която след 2 месеца се оказва дефекна. Дефекта се изразява в обелване на емайла от вътрешната и страна.
Това става в рамките на 2 месеца.
Обаждам се в сервиза на производителя идват и сменят фурната с становище фабричен дефект.
Като взимат проби отварят гледат тестват.
Минават се още 6 месеца и хоп същият проблем отново обелване на емайла.
Звъня отново на сервиза казват да съм се обадил на директно на производителя, че те не можели да взимат вече отношение.
Звъня много любезно ме питат колко време е минало от смяната на дефектната стока и ме уведомяват,
че ще ме посети някой от сервиз СОТИРОВ ЕН ЕООД.
Идват някакви много приличащи на пародия сервизджии въоръжени само и единствено с фотоапарат снимат без да са взимали каквито и проби нито са я отваряли нито са гледали нищо. Една снимка и чау.
Минава цял месец звъня отново на производителя да ги питам какво става.
От там най любезно ми заявяват, че рекламацията ми е отказана и за детайли ми пращат становището на сервиз СОТИРОВ ЕН ЕООД, където накратко пише гаранцията отпада защото съм търкал агресивно вътрешността на фурната.
Само, че на снимката се вижда обеленият емайл който е само над реотана където е невъзможно човек да бръкне с ръка, камо ли да търка агресивно.
След задедните ми същите въпроси от моя страна на производителя и към сервиза ме отсвириха и ми казаха, да съм си чел становището там било описано всичко.
Разбрах, че има доста такива случаи от самият производител който явно го е наблегнала сериозно кризата за да почнат да правя фурни с евтини материали.
Пускам жалба в КЗП от където пък ми отговарят, че :
Законодателят е поястнил, че всяко несъответствие на стоката или услугата появила се рамките до 6 месеца се смята за съществувало.
С една дума КЗП не може да им каже и копче нито на сервиза нито на производителя тъй като са минали 6 месеца от замяната на 2'рата фурна.
Тук затова са ме разпитвали толкова стриктно за срокове и дати с точност до дни.
Та казано накратко производителя BOSCH се позовава на този според мен парадокс. Имат уговорки с мижитурници като този себеси наричаш се сервиз СОТИРОВ ЕН ЕООД и отказват на всяка една рекламация съвсем спокойно.
Мен BOSCH ме губят като клиент завинаги, а друг който се двуоми за електроуреди BOSCH нека прочете мойто мнение за тях :
BOSCH ИЗМАМНИЦИ И МОШЕНИЦИ КАКТО И СОТИРОВ ЕН ЕООД
Дано да се индексира доста добре в гоогъла та да няма повече измамени от тия мишки.