Проблем с батерията на Sony Xperia U

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Проблем с батерията на Sony Xperia U

Мнениеот anonym0us » Нед 28 апр 2013 18:19

Колеги, обръщам се към вас, защото знам, че има кой да помогне! Проблема е следния:
Купих телефона нов, не съм го хаквал, нито нищо, но проблема с батерията е странен!
Когато го купих първата седмица батерията беше заредена на 100% и изкара 3 дни! Като не съм ползвал телефона за нищо друго освен за разговори!
Само един път го ползвах за ФейСбук, и батерията направо падна за 1 час доакто си говорих!
Изкарах батерията от телефона, сложих на наново, заредих телефона пак до дупка (100%) и батерията изкара 6 дни, без да съм ползвал нет, само разговори!
И след 2 зареждания, пак почна проблема! Изкарва 1 ден и 20часа и е на 20%
Днес заредих телефона към 12:00часа на обяд, и сега е на 73%, а съм провел само 1 разговор!
Когато отида да проверя какво точи батерията най-отгоре е "Активен режим" 34%, след него е Операционна система андроид 24% и последно дисплей 12%! Не знам какво да правя, но не ми е кеф, да изкарвам батерията на телефона на всяко зареждане, нито да зареждам телефона всеки ден :no Помагайте!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Re: Проблем с батерията на Sony Xperia U

Мнениеот radi_nrj » Нед 28 апр 2013 20:24

Хмммм, за тая аномалия бяха говорили в един канал в Youtube, който следя. Единия водещ има S4, който по същия начин почнал да прави мизерии като се стигнало до момента, в който му изписва, че натерията му е на 25% и му остават 5 мин в режим stand by :eek

Каза, че след някакъв ъпдейт телефона се оправил сам.

Последна промяна от radi_nrj на Сря 06 ное 2013 15:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 28 апр 2013 20:26

Имаш ли сложена отделна памет в него?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 28 апр 2013 20:35

Аномалията я прави от скоро, и на моменти! Ако изкарам батерията и я сложа, почва да държи доста батерията, и така до няколко зареждания и пак почва!
Нямам допълнителна памет! Телефона няма карта памет, така е от завода!
Просто чета теми, и в андроид форумите, и остава или да го ъпдейтна към 4.1 или 6.1 ! Сега съм 2.1 или 2.2 както си е стандартно! Чудя се дали да не му дам, да се върне в заводски режим, или да отида в Виваком, да ги питам какво да правя! Не, че ще ми помогнат! :cry

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 28 апр 2013 20:55

Върни го в стоков !
Лично аз,не виждам да имаш варянт да литнеш до 6.1 :mhihi
НАправи му хард/софт ресет,след което му сложи официалният 4.0 :c020
Предполагам,знаеш как да си го ъпдейтнеш

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 29 апр 2013 8:27

Значи си на виваком.Случайно да си си спирал интернета от оператор...т.е да си звънял на оператор да ти спрат GPRS.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 29 апр 2013 11:16

Имах същия проблем преди време след слагане на програма за измерване на батерията. Изключвам от зарядното на 100%, след час е на 60, след 20 мин показва 35%, и след още 5 мин телефона изгася. При слагане на зарядното включвам телефона и ми показва заряд 85%. Тогава бях с Андроид 2.7.4. Ресетнах телефона, ъпдейтнах до 4.0.3 (вече съм 4.0.4) и без инсталирана тази глупост и няма ядове.

За тази простотия става въпрос
https://play.google.com/store/apps/details?id=ch.smalltech.battery.free&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNoLnNtYWxsdGVjaC5iYXR0ZXJ5LmZyZWUiXQ..

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Пон 29 апр 2013 14:33

И аз си я имам тая простотия на табла-та, но не прави въртели от нея.
Търси проблема другаде!

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 29 апр 2013 14:38

Колега, сложи си това и може да си направиш изводи кое точно ти харчи батерия: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1179809
Само имай предвид, че ще трябва да почетеш малко, за да се ориентираш кое какво е.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 29 апр 2013 16:28

Sunny написа:Търси проблема другаде!

Не съм много в час, но след като изкарам батерията и я сложа на тел. и батерията кара по 5 до 6 дни без нет, значи проблема не е от телефона, или от батерията, явно софта се бъзика. Затова питам, защото знам, че има по-вещи и знаещи от мен!

mely написа:Значи си на виваком.Случайно да си си спирал интернета от оператор...т.е да си звънял на оператор да ти спрат GPRS.

Да колега, преди да го взема, се обадих на Виваком, да ми спрят нет-а до тел. и нямаше проблем. Спряха го!
Само дето един ден, бях седнал на кафе, и бях във фейсбук :c010 и трябваше на бързо да стана от кафето и вместо да изляза от фейсбука, аз направо спрях wI-Fi-то и от тогава почна да прави мизерии с батерията! А фейсбука, след това го спрях!

LILO&STICH написа:Предполагам,знаеш как да си го ъпдейтнеш

Ако знаех колега, нямаше да питам :redface Въобще не ми е ясно как става, и дали имам право, защото четох, в андорид форума, че гаранцията отпада! Как да разбера дали Виваком, са пуснали за моя телефон ъпдейт?? Отидох днес да ги питам, ма те колко мен знаят :banghead

Сега пак го заредих. Батерията изкара 1 ден и 20 мин. Ще видим сега колко ще изкара... ужАс!!

LILO&STICH написа:Ъпдейта се прави през сайта на сони.

Ще прозвочи малко нагло, ама няма ли кой да даде сайт на сони? Пробвах Сони.ком. Ма нанайси феродо :no

Много благодаря за отговорите, ако открия проблема ще пиша!

Последна промяна от anonym0us на Пон 29 апр 2013 16:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 апр 2013 16:31

Ъпдейта се прави през сайта на сони.Там си теглиш нужният софт,с който да ъпдейтнеш телефона,след като го закачиш

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 29 апр 2013 20:28

anonym0us написа:
mely написа:Значи си на виваком.Случайно да си си спирал интернета от оператор...т.е да си звънял на оператор да ти спрат GPRS.

Да колега, преди да го взема, се обадих на Виваком, да ми спрят нет-а до тел. и нямаше проблем. Спряха го!
Само дето един ден, бях седнал на кафе, и бях във фейсбук :c010 и трябваше на бързо да стана от кафето и вместо да изляза от фейсбука, аз направо спрях wI-Fi-то и от тогава почна да прави мизерии с батерията! А фейсбука, след това го спрях!

Щом е така ,а сега прочети това защото на щерката телефона тъкмо щях да го удрям в земята и го прочетох.От тогава на сетне телефона и държи по 4 дни.Приятно четене и дано съм познал...нищо не ти пречи да пробваш можеш да го спреш винаги.Важи за доста марки телефони с андроид.Виваком имат проблем с търсенето на GPRS и точи батерия.Нищо не ти пречи да го пуснеш от оператор а да го спреш от самия телефон тогава няма проблем.Щерката в момента е така и телефончето държи здраво.
Момчета предлагам на вашето внимание това което ще напиша.
Аз минах през тази перипетия с изразходването на батерията.Да започна от началото за да ви запозная с това през което минах докато решихме проблема.
Няма да изпадам в детайли и ще разкажа накратко.
При закупуването на телефона с фабричния заряд и много ръчкане и инсталиране на приложения и игри изкара 2 дена,викам си супер.Така стана обаче,че под ръка ми беше зарядното на телефона на съпругата и викам си нали са същите заредих го с нейното,но уви телефона падна с не дотам натоварване за 18 часа.Рекох си сигурно зарядното на жената не го зарежда хубаво и го заредих с неговото си,но уви с ползване за разговори единственно падна пак за около 16-18 часа.Така направих още 2-3 опита и го занесох във Виваком,все пак си харесах телефона освен заради характеристиките на хардуеара и заради издръжливостта на батерията на която даваха минимум 3 дни при натоварване и 27 дни на стендбай.
Както и да е след месец ми го върнаха със сменена основна платка.Ръгам си картата правя заряда и опс пак 16 часа,ужас.Реших да разменим сим картите с жената и и го връчих на нея.Шашнах се като стопих нейната експирия мини с която тя караше минимум 4-5 дни за срамните 6 часа,а хонъра с нейната карта за 24 часа падна с 3 процента,като подчертавам,че тя го ползва единственно за ало,ало.
Викам си ясно СИМ-а е прецакан отивам и си взимам нов чип(1-вата замяна е безплатна).Слагам новия и бам същата работа до 16 часа макс.От там ай пак във Виваком и пак месец без бижуто.Върнаха ми го със сменен софтуеар.Слагам картата и опа 16 часа.Ай пак във Виваком и отново месец чакане.Така вече имах телефона от 3 месеца ,а го бях ползвал общо 10-12 дни направо откачих,викам си сега като ми го върнат след 3-то пращане ще искам смяна с нов щото ми писна.Върнаха ми го с описание,че проблема описан от мен не е констатиран да проверя мемори картата и СИМ картат.Рекох си ок слагам само СИМ и пуф сутринта ставам батерия няма и телефона се е изключил.Отново в офиса и купувам нов чип срещу 12лв,че помните горе кво писах само 1-вия е безплатен.Чакам 2 часа да го активират слагам го и пуф същата работа с клизма 18 часа.Пак правя пробата с на жената сима и телефона не мръдва ,а нейния отново го съборих за 5-6 часа,викам ясно проблема не е в моя телевизор.Пак в офиса на Виваком и обяснявам къв е проблема една малка пикла взе да ми се хили и да ми обяснява,че било смартфон и по толкоз карали да съм си вземел нокия 1616,излишно е да ви обяснявам,че тая мърла в края на разговора ни вече ревеше като магаре дрислата и ми се извиняваше като 5 годишна пикла след разговора ми с управителя на офиса и онагледяване на проблема.Като казвам онагледяване в рамките на 10-на минути завъртяхме СИм картите и с очите си видяха как с на жената сима докато го ръчкаха да гледат аджеба да не работи нещо на заден фон Хонъра не мръдна с процент,а този на жената с мойта сим без да го светкаме дори падна с 20 процента.Така на управителчето му дойде на акъла,а и аз си настоявах,че нещо в услугата им не е в час и отвори двата плана които са ни абсолютно идентични и ква беше разликата.
GPRS restricted -бях казал да ми спрат ,че баткото една вечер решил да гледа CN на телефона и ми беше врътнал 170лв сметка,та се обадих на оператор да ми рестартират услугата и пакета да си стане както си е стандарт и опа АЛЕЛУЯ ХОНЪРА СЕ ВЪРНА В ИГРАТА.
Незнам аджеба кво влияние играе тоя GPRS ,от оператора ли беше проблема,но откакто си го ресетнах като услуга телефончето ми цепи мрака с умерено ровене из нета,разговори и малко слушане на музика си ме кара по 5 дни 19 часа,само за разговори около 30-40 минути дневно съм чукал 7 дни и 23 часа,с яко ръчкане из нета,игране на Асвалта и лудите пилета от хлапето и стандартните разговори минимума който съм докарвал е 2 дни и 13 часа.
Ако сте забранявали от оператора тоя пуст GPRS активирайте си го и просто си го спрете от телефона,но ако имате съмнения в това което аз съм преминал то опитайте и вие със смяна на СИМ-а с друга и вижте има ли промяна в издръжливостта на телефончето.
P.S-Да вметна,че с проблема когато имах използването на батерията пишеше СИСТЕМНО ОТ АНДРОИД -82-83 процента,в момента си ползва от 32 до 64 процента .

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 29 апр 2013 20:40

По това което разбрах от прочетенето, трябва да се обадя на Виваком, и да им кажа да ми пусна нет-а до телефона! И проблема ще се оправи! :eek
Сега погледах телефона от 16:00 часа до сега е паднала батерията с 24% а съм провел само 1 разговор и малко проверяване за индикациите на батерията!
На първо място ми е Дисплей 40%. на второ е режим на готовност 32% и на трето система андроид 23% :rolleyes

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 29 апр 2013 20:47

Ами колега,дисплея винаги бие останалите :mhihi

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Пон 29 апр 2013 20:50

Колега,точно това направи обади им се и след 1-2 часа си рестартирай телефона и го зареди докрай.После наблюдавай как телефончето ти ще държи като удавено.Почти 99 % съм сигурен, че там ти е проблема.
Многа държа после да споделиш какво е станало и да метнеш някоя виртуална поне бира :mhihi .Чакам.....и ония над мене и той има кво да научи :a015 :a015 :a015 :a015
p.s За дисплея е така.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”