Проблем с хладилник Санг
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с хладилник Санг
ЗНачи хладилника замразява камерата но не иска да охлажда там дето е самия хладилник,ня която и степен да го вратна положението си остава същото долу си замразява горе не хлади някакви идеи ? компресора е топал но не пари
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Проблем с хладилник Санг
да не е с обдухване,аз по марката не мога се ориентирам къв е.Или не ти бачка врътката дето я връткаш,или ти се е запушил някъде испаритела на хладилника/ако не е с обдухване/
-
- Автомобил:
- Двигател:
какво ще рече с обдухване? а копчето си работи защото като завъртя на 0 и спира компресора....
- Golf 3 Yahting GT
- Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
- Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996
pepstroi написа:ЗНачи хладилника замразява камерата но не иска да охлажда там дето е самия хладилник,ня която и степен да го вратна положението си остава същото долу си замразява горе не хлади някакви идеи ? компресора е топал но не пари
Здрасти Колега,
До колкото разбрах хладилника е с долена фризерна част и горна хладилна(с две врати).
Това което описваш като работа се дължи на два основни проблема:
- загубил дебит компресора - много слабо вероятно;
- разхерматизиран хладилен кръг - т.е. някъде има дупка от която е изпуснал част от хладилния агент(фреон).
Много вероятно да е второто, при условие че хладилника е само с един кръг - т.е. не е с магнет вентил или с "No-Frost".
Други симптоми са непрекъсната работа на компресора, студ само във фризерната част.
Потърси майстор да го погледне и ако може да намери от къде е пропуска.
Ремонта не трябва да е скъп, ако пропуска е външен.
Поздрави!
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за изчерпателния отговор, и наистина не съм го описал ясно че е с долна фризерна и горна хладилна част за това ти права евала, че си се зачел хубаво в съдържанието и си го установил а не като по голямата част от разбирачите тука да почнеш да се заяждаш !
И пак Мерси!
И пак Мерси!
- Iezekil
явно за мен става дума щото други нема.Това беше следващото ми предположение-недостатъчен фреон,разбрах че е долна част но се зачудих как от хладилника управляваш компресора.А това,че не ви е пълно обяснението и трябва първо да разпитваме че после да помагаме и сме заядливи-няма да го коментирам.Жив и здрав.
-
- Автомобил:
- Двигател:
в случая не става въпрос за тебе ти също беше добре отзивчив и грам не съм уловил заядлива нотка в мнението ти ,съжалявам ако съм те засегнал,имах предвид 1 слой от потребителите дето само спамят(щяха да питат Марка модел коя година е,с каф фреон е с каф компресор каф цвят и т.н
в темата няма такива как и да е ще закарам хладилника на сервиз а темата е е изчерпана и пак се извинявам ако съм те засегнал
ако искат нека заключат темата 

- Iezekil
Извини ме тогава,не съм разбрал
да помогнем и на тези с обдухването.Като спре да изстудява хладилната част просто го изключете за 24 часа.Вентилаторите отзад блокират от лед и му трябва разтапяне...успех!

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Аз имах същия проблем лятото.На моя има лек пробив и беше намалял фреона и фризера си беше ок докато хладилника обледяваше поради липса на фреон.В следствие на което компресора не изключваше изобщо.Моя е с изобутан и ремонта му струваше 50 лева 

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 Yahting GT написа:pepstroi написа:ЗНачи хладилника замразява камерата но не иска да охлажда там дето е самия хладилник,ня която и степен да го вратна положението си остава същото долу си замразява горе не хлади някакви идеи ? компресора е топал но не пари
Здрасти Колега,
До колкото разбрах хладилника е с долена фризерна част и горна хладилна(с две врати).
Това което описваш като работа се дължи на два основни проблема:
- загубил дебит компресора - много слабо вероятно;
- разхерматизиран хладилен кръг - т.е. някъде има дупка от която е изпуснал част от хладилния агент(фреон).
Много вероятно да е второто, при условие че хладилника е само с един кръг - т.е. не е с магнет вентил или с "No-Frost".
Други симптоми са непрекъсната работа на компресора, студ само във фризерната част.
Потърси майстор да го погледне и ако може да намери от къде е пропуска.
Ремонта не трябва да е скъп, ако пропуска е външен.
Поздрави!
Такива симптоми имаше и нашия Индезит /хладилна част + фризерна/ ,пълниха го веднъж но след 2 дни пак беше същото и сега си седи за паметник /купихме нов/ понеже ремонта /доколкото е възможен/ би трябвало да стане в специализиран сервиз а транспорта до там и ремонта /ако е качествен/ отиват на към половината от цената на такъв нов

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”