Re: Избор на лаптоп до 700 лв-Избран

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Re: Избор на лаптоп до 700 лв-Избран

Мнениеот vwfena » Пет 02 мар 2012 11:27

Здравейте, помогнете при избора на лаптоп. Търся лаптоп за приятел до обявения бюджет +/- 20-30 лв.За сега съм се спрял на това. Ако някой скоро е разглеждал оферти и може да предложи по-добър нека пише.Мерси предварително!

Последна промяна от vwfena на Пет 02 мар 2012 21:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на лаптоп до 700 лв.

Мнениеот stoi4o.d » Пет 02 мар 2012 11:40

Аз бих погледнал и този,доста са здрави,а като гледам производителност не се търси и не е основен фактор :beer
http://pic.bg/laptopi/laptopi/lenovo/idepad-b/ideapad-59325624
За мултимедия Леновото е отлично има HDMI ,3 USB 2.0 ports ,VGA и 6 in 1 card reader (SD/SDHC/MMC/MS/MS-pro/xD) и НР-то има само юсб,така,че аз бих взел Леново :да:

Потребителски аватар
vwfena
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 02 мар 2012 12:28

НР-то мисля че е доста по-добре като характеристики, а единственото, което няма в сравнение с Леновото е HDMI. Лошото е, че с този бюджет, няма как да се изисква много :(

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 02 мар 2012 12:31

Сигурно много колеги ще скочат, но ... лаптоп под 900 лв е компромис с качество и производителност. Аз лично (понеже вече съм го правил 2 пъти - за мен и за роднина) се метнах на втора ръка и хич не съжалявам. Та нещо от сорта на:
http://www.is20-bg.com/laptops-u.html - виж последния лаптоп Е5400, или D630-410лв, или Т60-400лв (има кофти клавиатура - финландска подредба, поне тези, които бяха изложени в тази фирма).
Това мисля, че спокойно може ако не да отвее горните два като производителност, поне да е на ниво с тях. За тези пари се взимат още 2 гб рам и батерия (ако е нужна), може и да останат. Със сигурност качеството ще е в пъти по-добро, но естествено трябва да се тества и огледа добре.
Иначе, HP-то е по-добър вариант заради процесора (може да не се търси производителност, ама все пак пари се дават...).
Но в крайна сметка трябва да се види и дали някоя екстра няма да е нужна на човека.

П.п. Горното не искам да се счита за реклама на фирмата, просто имам добри впечатления. Има и бол други такива фирми.

Последна промяна от slimmer на Пет 02 мар 2012 12:35, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пет 02 мар 2012 12:32

Колега защо не се загледаш в TOSHIBA :banana

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 02 мар 2012 12:44

Тия им са малко завишени цените,има един форумец,доста добри ИБМ\Леново продава за ~300лв.

http://forum.laptop.bg/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&mid=7073

Не е реклама де mhihi просто в отговор на горното,а за този чета добри коментари и гледам му ги купуват нон-стоп,чудна работа!

Всеки сам решава :beer
Аз ако имам 700лв. ще си взема нов,ако нямам тогава ще търся на старо за 300! :да:

Потребителски аватар
vwfena
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 02 мар 2012 13:40

Варианта за стар отпада веднага. Ще чакам нови предложения, че след работа ме кара да ходим да купуваме. :)

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 02 мар 2012 13:48

slimmer написа:Сигурно много колеги ще скочат, но ... лаптоп под 900 лв е компромис с качество и производителност.

пълна глупост :dummy: :dummy: :dummy:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 02 мар 2012 14:28

vwfena написа:Здравейте, помогнете при избора на лаптоп. Търся лаптоп за приятел до обявения бюджет +/- 20-30 лв.За сега съм се спрял на това. Ако някой скоро е разглеждал оферти и може да предложи по-добър нека пише.Мерси предварително!

Пресариото, което си избрал напълно оправдава цената си в добрия смисъл на думата. Не съм се интересувал как е поддръжката на новите Пресарио (на старите отварянето за рутинно почистване искаше поне 2 висши mhihi ), но като карантия лаптопчето е супер за парите си.

slimmer написа:Аз лично (понеже вече съм го правил 2 пъти - за мен и за роднина) се метнах на втора ръка и хич не съжалявам. Та нещо от сорта на:
http://www.is20-bg.com/laptops-u.html

Гледам предлагат HP Compaq 6510b, за който гарантирам, че е безсмъртен!!! Много лесно се обслужва и носи на ъпгрейд:

RAM до 4GB
Хард - колкото душа поиска.

Минуси:
Липса на цифрово видео - дори и през докинг станция на DVI-а нЕма никой.
Глупав чипсет - FSB800MHz, a RAM контролера позволява до 667MHz на канал.

Последна промяна от radi_nrj на Пет 02 мар 2012 14:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Пет 02 мар 2012 14:34

точно преди 10 мин ми донесоха такъв компак какъвто ти си пуснал в първия си пост
в момента му слагам уиндоус...за сега се справя доста добре...ще го видим после като е готов и ще пиша пак :)

Потребителски аватар
vwfena
Контакти:

Мнениеот vwfena » Пет 02 мар 2012 14:49

kriso_g написа:точно преди 10 мин ми донесоха такъв компак какъвто ти си пуснал в първия си пост
в момента му слагам уиндоус...за сега се справя доста добре...ще го видим после като е готов и ще пиша пак :)

Перфектно чакам инфо, че приятеля ми ми звъня преди малко кога да минел да ме вземе да ходим да го купуваме. :beer

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Пет 02 мар 2012 14:59

Ами за параметрите си се държи добре
клавиатурата обаче за мен е много гадна :banghead: толкова много място има за нея те са я събрали в малко пространство и отстрани около нея седи гола пластмаса която не се използва за нищо...дори копчетата за "нагоре" и "надолу" не са 2 отделни копчета,ами едно нормално копче разделено на 2 :roll: :|
лично аз не мога да пиша на нея и това може би е единствения му недостатък..за сега..
сега започвам да му инсталирам драйвъри,програми и т.н
пак ще пиша :)

edit
в кутията няма драйвъри...ходи търси по нета ся ...
тъч пада също не ме кефи особено...с тия малки точици ама се преживява :)

Последна промяна от kriso_g на Пет 02 мар 2012 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пет 02 мар 2012 15:14

С клавиатурата се свиква (работих около 20 мин с подобно чудо и на петата минута от ровениците в БИОС, вече нямах проблем), но все пак човекът трябва да си я види. Пустите му дизайнери... :) (Сещам се за сваровски кристалите на някои MSI-та, които ги правеха малко по-блестящи... хм... боклуци, може би е силна дума, но...).

vinixxx написа:
slimmer написа:Сигурно много колеги ще скочат, но ... лаптоп под 900 лв е компромис с качество и производителност.

пълна глупост :dummy: :dummy: :dummy:

Вместо да влизаш с рогата напред, можеше да помогнеш на колегата със смислен коментар за конкретен модел или за някой от публикуваните досега, базиран на твоите знания и опит...

Както и да е.. Успех с покупката на техниката на автора и на бъдещия притежател!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 02 мар 2012 17:52

по принцип пишеш компетентни коментари в тоя раздел,ама горното изказване е много повърхностно.
Например моя лаптоп го зех преди 2 години и нещо и са оказа мн сполучлив.Изхвърча от предната седалка на колата при рязко спиране,изпусках госчупих му крачетата на батерията и пак си работи.И като параметри задволява нормалните операции-нет музика и филми.Даже е доста по бърз от няколко лагави настолни машини.

Да ама на комшийката двойно по-скъпия делл,кво ли не прежива.Слагаха му няква поставка щото греел влиза два пъти в сервиз за дъно за бая дълги периоди и т.н.

Ама кажете ли че евтиното излизало винаги скъпо и край вече :|

Потребителски аватар
kriso_g

Мнениеот kriso_g » Пет 02 мар 2012 18:03

а бе на мен ми харесва лаптопчето
до сега му слагах програми и разни глупости
супер е като изключим клавиатурата и тъчпада... :beer
ако те интересува нещо конкретно питай :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”