Блекберито ми, 8100 умря,помогнете да си извадя контактите.

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Блекберито ми, 8100 умря,помогнете да си извадя контактите.

Мнениеот tatenceto » Вто 29 мар 2011 18:00

Моето блекбери 8100 изгасна.В момента му свети само червения диод,1-дълго ;3-къси.Ходих до сервиза на емтел,да пробвам дали не е батерията.Но казаха че не е.Пробвах да го зареждам от компа,от колата и от неговото зарядно.Но не тръгва.Преинсталирал съм му ОС-преди около месец.Тогава десктоп мениджърът си прави автоматичен бек-уп на всичко.Но тези от РИМтехнолоджи доста добре са направили софтуера.И аз сега не мога да ги открия,контактите, на компютъра.А дали са там и това не знам.Пробвах и няколко програми ,от нета ,за събуждане на телефона.Но с нито една не става,или аз не мога,което е по вероятно.Някой правил ли си е бекуп,с блекбери, да каже къде да ги търся.И дали знаете това светене на диода ,дали не си казва какво му е.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: Блекберито ми, 8100 умря,помогнете да си извадя контактите.

Мнениеот ivo_555 » Вто 29 мар 2011 18:30

Колега аз съм с Нокиа, но все пак, бекъпа, поне при мен се намира в "диск Ц" , по точно в Моите документи, в папка Ови, така се казва програмата, при теб предполагам също се прави с някаква програма, търсил ли си папка с някакво такова име?

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Вто 29 мар 2011 19:06

Мога да дам мнение само за светодиода като притежател на блекбери (имам болд 9700) . Мига в червено ако имам пропуснати повиквания или смс, също и когато батерията е на 10 % или по-малко.
Щом си правил бекъп отвори си софта от компа, предполагам си с blackberry desktop manager и виж къде и в каква форма си запазил данните. Чрез програмата сигурно ще можеш да си отвориш файла.
Правил съм бекъп на нокиа с Pc suite, като файла се четеше само с програмата, предполагам начина е подобен

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Вто 29 мар 2011 22:12

Десктоп мениджъра не открива бекуп.А и софта на блекбери запазва файловете с непознати разширения.Качих програма която уж конвертира всякакви разширения в ПДФ-формат.Но и тя ми казва че в папките няма нищо.Явно следващия ми бекуп ще е на халваджийски тефтер.За нормалните мигания на диода ,когато работи тела,ги знам.Но тези мигания,при моя случай,са с различна честота.1-дълго;3-къси.И е така когато е на зарядно,а щом го откача, след известно време спира да мига.Вадя батерията и след нейното поставяне отново почва такта с миганията.

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Сря 30 мар 2011 0:24

Не съм убеден, че ще можеш да извадиш данните си от бакъпа както при друг вид телефони. Блякберитата използват криптиране на данните си заради по-голяма сигурност на информацията. Хрумват ми 2 варианта които можеш да опиташ:
Вариант 1:
1.Изваждаш батерията, SIM картата и ако има карта-памет.
2.Изчакваш 10-15 мин. и връщаш батерията.
3.Включваш телефона без картите.

Ако това не помогне преминаваш към втория вариант

Вариант 2:
1. Изключваш телефона от компа ако е свързан.
2. Пускаш Application Loader-а както когато искаш да инсталираш нещо.
3. Когато Application Loader-а се опита да се свърже с телефона включваш USB кабела и чакаш да видиш какво ще стане.

Понякога тоя номер минава. Пиши дали има промяна. Успех !

P.S. Ако имаш възможност предварително зареди батерията на друг телефон. Ако е изтощена може и да не стане нищо.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 30 мар 2011 6:48

намираш си друга нокиа.Възстановяваш архива и си качваш контактите,примерно в жужъл! :lol:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 30 мар 2011 20:17

Jettix написа:Не съм убеден, че ще можеш да извадиш данните си от бакъпа както при друг вид телефони. Блякберитата използват криптиране на данните си заради по-голяма сигурност на информацията. Хрумват ми 2 варианта които можеш да опиташ:
Вариант 1:
1.Изваждаш батерията, SIM картата и ако има карта-памет.
2.Изчакваш 10-15 мин. и връщаш батерията.
3.Включваш телефона без картите.

Ако това не помогне преминаваш към втория вариант

Вариант 2:
1. Изключваш телефона от компа ако е свързан.
2. Пускаш Application Loader-а както когато искаш да инсталираш нещо.
3. Когато Application Loader-а се опита да се свърже с телефона включваш USB кабела и чакаш да видиш какво ще стане.

Понякога тоя номер минава. Пиши дали има промяна. Успех !

P.S. Ако имаш възможност предварително зареди батерията на друг телефон. Ако е изтощена може и да не стане нищо.

По първия вариант който ми даваш,за съжаление нищо не става.По втория също не става.Апликацион лоудера въобще не иска нищо да прави.Явно компа не вижда берито.Батерията уж на мултицет показва 3.3волта,от 3.7 възможни.А възможно ли е,ако вътрешната батерия се е скапала,да ми дава този проблем.Тя е хваната неподвижно за платката и не мога да я премеря.

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Сря 30 мар 2011 21:44

Надявах се да се получи но явно проблема е по-сложен. Направи няколко опита с втория вариант като извадиш батерията и я сложиш преди да включиш телефона към компа когато loadera започне да търси телефона. Ако loader-a успее да види телефона и го закачи трябва да се оправи. Не винаги се получава от първи опит. Вградената батерия се грижи за запазването на данни като датата и часа да речем. Така при изваждане на основната батерия после не се налага да се сверяват отново. Не би трябвало да влияе за този проблем. Ако loader-a все пак не успее да види телефона новините са лоши. Говори за проблем в операционната система. Оправя се с вкарване на нова но губиш данните. Друга причина да не успяваш да се свържеш е липсата на зареден софтуер за твоя телефон в Blackberry Desktop-а. Свали си конкретния за теб build и го зареди в Blackberry Desktop-а. После когато включиш телефона дебнеш USB връзката и когато екрана превключи на USB PIN UNKNOWN го маркираш и даваш ОК. При това положение трябва да имаш опция за обновяване на софтуера. След това то си прави проверките и поправя каквото не е наред. Накрая трябва да имаш работещ телефон но ще е празен. Имам някакви спомени за частичен ъпдейт на софтуера без да пипа данните но не съм го правил това. Все пак поиграй си с втория вариант преди да опиташ обновяване на операционната система. Само го направи с вадене на батерията преди закачането към компа. Остави USB кабела закачен към компа и го вади откъм телефона. Вадиш батерията, изчакваш малко слагаш я и като пуснеш loader-a включваш кабела в телефона. Огледай и пинчетата да няма някое изкривено от включване/изключване на кабела. Когато вече си сигурен, че втория вариант не помага премини към обновяване на ос-а и опитай да върнеш данните от бакъпа. Съжалявам, че го обяснявам толкова объркано но се надявам да разбереш горе долу какво трябва да се получи. Успех !

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 30 мар 2011 21:55

едвали ще живне :?
Намирай друга нокия ,и по описания по-горе от мен начин действай :wink:

Потребителски аватар
Jettix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jettix » Сря 30 мар 2011 23:21

LILO&STICH написа:едвали ще живне :?

BlackBerry е колега, не Nokia mhihi

И за да не съм офф - има една програмка която може да изкара данни от бакъпа.
Файла трябва да е с разширение IPD или BBB. А програмата може да се изтегли от тук
Избира се "обикновен даунлоад" а програмата е в portable вариант.
Надявам се в бакъпа да ги има контактите и да не се налага гимнастиката с поправката.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Сря 30 мар 2011 23:46

Jettix написа:Надявах се да се получи но явно проблема е по-сложен. Направи няколко опита с втория вариант като извадиш батерията и я сложиш преди да включиш телефона към компа когато loadera започне да търси телефона. Ако loader-a успее да види телефона и го закачи трябва да се оправи. Не винаги се получава от първи опит. Вградената батерия се грижи за запазването на данни като датата и часа да речем. Така при изваждане на основната батерия после не се налага да се сверяват отново. Не би трябвало да влияе за този проблем. Ако loader-a все пак не успее да види телефона новините са лоши. Говори за проблем в операционната система. Оправя се с вкарване на нова но губиш данните. Друга причина да не успяваш да се свържеш е липсата на зареден софтуер за твоя телефон в Blackberry Desktop-а. Свали си конкретния за теб build и го зареди в Blackberry Desktop-а. После когато включиш телефона дебнеш USB връзката и когато екрана превключи на USB PIN UNKNOWN го маркираш и даваш ОК. При това положение трябва да имаш опция за обновяване на софтуера. След това то си прави проверките и поправя каквото не е наред. Накрая трябва да имаш работещ телефон но ще е празен. Имам някакви спомени за частичен ъпдейт на софтуера без да пипа данните но не съм го правил това. Все пак поиграй си с втория вариант преди да опиташ обновяване на операционната система. Само го направи с вадене на батерията преди закачането към компа. Остави USB кабела закачен към компа и го вади откъм телефона. Вадиш батерията, изчакваш малко слагаш я и като пуснеш loader-a включваш кабела в телефона. Огледай и пинчетата да няма някое изкривено от включване/изключване на кабела. Когато вече си сигурен, че втория вариант не помага премини към обновяване на ос-а и опитай да върнеш данните от бакъпа. Съжалявам, че го обяснявам толкова объркано но се надявам да разбереш горе долу какво трябва да се получи. Успех !

Пробвах няколко пъти по начина който казваш.Но не става.Пробвах и да обновя ОС-та,но не намира телефона.Според мен кабела работи,защото на камерата ми се връзва с компа.Или буксата на берито се е скапала ,или вътре е станало леш.Но от какво не знам.Говорих по тела,затворих и след малко нямаше телефон.Само мига диода.

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 31 мар 2011 0:21

Jettix написа:

Файла трябва да е с разширение IPD или BBB. А програмата може да се изтегли от тук
Надявам се в бакъпа да ги има контактите и да не се налага гимнастиката с поправката.

Колега не намирам файл с такова разширение.Не знам какво става.Преди около месец качвах нова ОС,и знам че правих бекуп.Стана доста късно,за днес,и ще се пробвам пак утре.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 31 мар 2011 7:38

Jettix написа:

хахаха,все същото дърво е mhihi
Заминало е вече :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 31 мар 2011 7:53

tatenceto написа:Според мен кабела работи,защото на камерата ми се връзва с компа.

Имам 4 кабелчета от стандартно към микро USB.
С всеки от тях мога да си зареждам АСУС-а, но само с един мога да се логна в него :?
Това не е странно!
Странното е, че с всеки от тях мога да се логна и да си тегля снимки от фотоапарата! :shock
Тааа... пробвай и с друго кабелче за всеки случай ;)

Ама щом Лило казва, че е умЕл... :bishop
Нещо много познава тоя :dummy:
mhihi mhihi

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 31 мар 2011 10:28

За пробата с друг кабел,ще се пробва.Но не ми се вярва да е от кабела.Защото проблема се получи след разговор по телефона.По склонен съм да си мисля че ако се е скапала,да е буксата на самото бери.Но каквото и да е,явно "Лило и Стич" ще се окаже прав.Колкото и да не ми се иска.Както се казва,ПРОБИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ.Ако мога да го излъжа да си извадя контактите.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”