Странен проблем с WIin 7
Странен проблем с WIin 7
от известно време когато стартирам Windows Explorer лаптопа забива и процесора се товари 50-60 а може и 100%
някакви идеи от какво може да се получава това ?
някой сблъсквал ли се е с този COM Surrogate Windows 7 64bit проблем ?
някакви идеи от какво може да се получава това ?
някой сблъсквал ли се е с този COM Surrogate Windows 7 64bit проблем ?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Странен проблем с WIin 7
Ами "лепнал" си нещо. Това е основен процес, в смисъл свързан е с акаунта ти, облика на виндовса...и т.н. Опитай с online scanner на kaspersky, например.
Изобщо с друг антивирус
P.S. говоря за explorer.exe от скрийна който е изял CPU-to.
Com Surrogate е стандартен процес на вина.
Изобщо с друг антивирус

P.S. говоря за explorer.exe от скрийна който е изял CPU-to.
Com Surrogate е стандартен процес на вина.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
снощи и при мен имаше дерт с един системен фаил който ми вдигаше до 100%
Казваше се : Fahcore_a4.exe
мамицата му
Казваше се : Fahcore_a4.exe
мамицата му

-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
Забил е нещо колега,пробвай с друг експлорер.
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Rootkit. Отсега ти казвам, че без пълен формат и реинстал няма да се оправи работата.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Същата работа като при nero, експлорера натоварва процесора и до там или пък си забива като в това време независимите от експлорера програми работят на 6, невярвам да беше лепнал нещо, 3 часа след като беше при мен вече имаше касперски.
Както и да е не съм се опитвал да го поправям с някакви програмки или пък с проверка за вируси, за 8 години с xp-то разбрах че най хубавия ремонт на уиндолс е нов уиндолс (преинстал).
След преинстала (не съм форматирал дял D) вече 3 седмици е наред, не се е "лепнало" отново.
Както и да е не съм се опитвал да го поправям с някакви програмки или пък с проверка за вируси, за 8 години с xp-то разбрах че най хубавия ремонт на уиндолс е нов уиндолс (преинстал).
След преинстала (не съм форматирал дял D) вече 3 седмици е наред, не се е "лепнало" отново.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Един въпрос към всички колеги с форматиране а именно:
Задължително ли трябва да се форматира и съответно защо?
Това решение ми се струва малко пресилено,по тая логика трябва да форматираме едно след друго хардовете си
И за да не стане невероятен спам ще кажа че нещата не са такива като едно време,а именно вирусите може и без формат да си заминат
Към колегата с темата та има си една програма казва се Microsoft Security Essentials и после отиваш до един торент тракер и си качваш Advanced SystemCare 5 и си свиркаш и ти дреме на
за по нататъшни проблеми 
Задължително ли трябва да се форматира и съответно защо?
Това решение ми се струва малко пресилено,по тая логика трябва да форматираме едно след друго хардовете си

И за да не стане невероятен спам ще кажа че нещата не са такива като едно време,а именно вирусите може и без формат да си заминат

Към колегата с темата та има си една програма казва се Microsoft Security Essentials и после отиваш до един торент тракер и си качваш Advanced SystemCare 5 и си свиркаш и ти дреме на

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
enigma79 написа:Задължително ли трябва да се форматира и съответно защо?
Не разбира се, не е задължително. Зависи от това какво си лепнал - вирус, троянец, малуеър, адуеър, рууткит и т.н. Някои са лесни и се махат лесно, без преинсталация, без формат. При други се правят поредица гимнастики за да махнеш гадините.
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Де бе хора, като не разбирате си замълчете!
Един не прави разлика между internet explorer и windows explorer, друг отсече, че е рууткит от един 100% процес
WTF?
Преди 1 месец моя лаптоп имаше подобно поведение, само дето не стигаше 100% (още).
Съответно температурата на процесора стигаше 72-3 градуса.
Антивирусната за едно денонощие дали беше сканирала 10% от всичко...
Хич и не се бях замислял за решението, което Жорката (escrime) ми предложи тогава - хвани прахосмукачката.
Ей, значи тва прахосмукачката е най-добрата антивирусна, що вируси, рууткитове, троянци, малуеър и адуеър изсмука НЕ Е ИСТИНА!
След тая поредица от гимнастики живота ми олекна, процесора се охлади до 37 градуса и вече мога да си играя league of legends нормално.
И преди да смените гоуфа с нов - уверете се, че акумулатора ви е наред.
Един не прави разлика между internet explorer и windows explorer, друг отсече, че е рууткит от един 100% процес

WTF?
Преди 1 месец моя лаптоп имаше подобно поведение, само дето не стигаше 100% (още).
Съответно температурата на процесора стигаше 72-3 градуса.
Антивирусната за едно денонощие дали беше сканирала 10% от всичко...
Хич и не се бях замислял за решението, което Жорката (escrime) ми предложи тогава - хвани прахосмукачката.
Ей, значи тва прахосмукачката е най-добрата антивирусна, що вируси, рууткитове, троянци, малуеър и адуеър изсмука НЕ Е ИСТИНА!
След тая поредица от гимнастики живота ми олекна, процесора се охлади до 37 градуса и вече мога да си играя league of legends нормално.
И преди да смените гоуфа с нов - уверете се, че акумулатора ви е наред.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
ISRalien написа:Де бе хора, като не разбирате си замълчете!Един не прави разлика между internet explorer и windows explorer, друг отсече, че е рууткит от един 100% процес WTF?
Присмяла се кука на крива бука!
При него е видно, че проблема идва от определен процес, а не от прахосмукачката.
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
TiL написа:dreammaker написа:Забил е нещо колега,пробвай с друг експлорер.
windows explorer не значи internet explorer(IE)!
Колега имаш някоя гадинка! Не е зле да споделиш с каква антивирусна си. Сканирай компютъра си (целия) със две-три добри антивирусни програми(не едновременно разбира се).
Моя грешка!
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
И в крайна сметка, nero, какво стана?
slimmer написа:И в крайна сметка, nero, какво стана?
проблема още си го има...
п.с. сканирах онлайн с няколко различни скенери и нищо, malwarebytes нищо не хваща, пробвах да сканирам и под сейф мод и там нищичко не хвана с каквото и да сканирам.
п.с. лаптопа се чисти редовно поради причината, че по два-три дни в седмицата работи в дискотека.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
nero написа:проблема още си го има...
Попрочетох малко из нета за подобни неща и ето ти някои причини:
1. Грешки в регистри или прецакани шорткъти.
Решение: Хващаш CCleaner и отбелязваш всичко, за да чисти наред без Wipe Free Space! (разбира се прегледай опциите да не ти изчисти нещо важно - история, пароли на браузъри). След това пусни и да изчисти и Registry. Може да инсталираш и Wise Registry Cleaner - хваща още неща, които CCleaner не може. (Това са програми, които са напълно безплатни и поне за мен работят достатъчно добре, другите подобни са до известна степен развей прах)
2. Провери си диска за грешки - Command Prompt -> "chkdsk /F C:" (D:, E:... за всeки дял от твърдия диск). Само се увери, че се пуска, че понякога след рестартирането не ще. Ако не ще, пишеш пак и пак рестартираш.
Ако след тези неща не се оправи е или вирус, или технически проблем:
1. Провери за вируси с нещо от сорта на Avast или Avira (след като ги инсталираш им обнови дефинициите) - редовно са на първите места по разни тестове за засичане на гадости, не за друго. Може и SpyBotSD, въпреки, че по лични наблюдения след Avast не остава нищо (моля, само не почвайте с това коя е най-добрата...).
2. Виж SMART характеристиките на твърдия диск от SpeedFan (има online analysis, който е полезен). Това ти го казвам, понеже е възможно да има такова поведение при опит да се прочете нещо, до което поради някаква причина няма достъп.
Успех и чакаме резултати

- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
xploda написа:Rootkit. Отсега ти казвам, че без пълен формат и реинстал няма да се оправи работата.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”