Колеги, някой да се е занимавал с такова чудо ? Като го закача към PPPoE не иска да намери IP от DHCP и въобще да се свърже.
Стои си 0.0.0.0 . Идея как да проверя дали WAN е в изправност ?
Рутер Tp-link TL- WR543G Проблем със свързване към WAN-мрежа
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Рутер Tp-link TL- WR543G Проблем със свързване към WAN-мрежа
Тегаво е, доставчика с ппое ли ти доставя нета или друг вид, май е така защото споменаваш въпросния протокол. Ако е така виж първо в настройките на ВАН дали е на ппое или е на някое друго чекнато по невнимание. DHCP в случая е сървъра който раздава ИП адреси на компютрите закачени към него и няма общо с ИП-то от доставчика.
Ако не можеш да се справиш в крайна сметка отзад на рутера има една дупчица до която пише ресет, натисни копчето вътре с нещо тънко за около 20 секунди и си направи всички настройки отначало.
Ако не можеш да се справиш в крайна сметка отзад на рутера има една дупчица до която пише ресет, натисни копчето вътре с нещо тънко за около 20 секунди и си направи всички настройки отначало.
Ясно ми е какво е работата, но за първи път слагам рутер и го настройвам на PPPoE при ръчно връзване. А за да се вържа първо трябва DHCP servera да ми даде IP,затова си смених MAC адреса с този на компа(ако не го сменя би трябвало да ми даде друго IP и съответно username и password няма да станат). Но имам само sent пакети, recieved си стой на 0 ?
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
А преди да си го вързал през рутър, към компютъра ли е бил вързан. Ако да - пробвай дали въобще връзката работи по предишния начин, и ако работи ресетвай рутъра, слагай MAC-адреса на LAN-картата, към която е бил вързан, Username и парола и белким тръгне.
Някои колеги тук се оплакват от фърмуерите на TP-Link-овете особено при PPPOE и MAC смяна. Лошото е, че за този май няма DDWRT или нещо от сорта...
Някои колеги тук се оплакват от фърмуерите на TP-Link-овете особено при PPPOE и MAC смяна. Лошото е, че за този май няма DDWRT или нещо от сорта...
Нещо не му се иска да се ресетне. Ръгам,ръгам ама настройките си остават . Не знам къде е бил вързан,сега го взех и се опитвам да пусна на стария доставчик. В понеделник ще идва новия доставчик и ми се иска да не се окаже,че рутера е гърмян заек .Иначе сегашния доставчик ползва DHCP server,който раздава IP на всеки вързал се към мрежата.Е да ама тоя рутер,явно е специален, не иска да получи IP с който и да е мак адрес.
Това е само за WAN порта,иначе LAN,WLAN работят,ако има значение мисля не работи порт1 на LAN-a.
Това е само за WAN порта,иначе LAN,WLAN работят,ако има значение мисля не работи порт1 на LAN-a.
Както ти написаха по горе,пробвай директно на компа и виж дали има \recive,ако пак няма-звъниш на доставчика. Виж ТУК за някакъв update.Иначе може да се пробва,ако имаш комп с 2 карти и шер+още един комп на lan-a на рутера.
- slimmer
Колко време го "ръгаш"? Изключи го от захранването и го натисни reset-а за около 10 секунди.
TiL: Честно, и аз не можах да разбера какво имаш предвид
TiL: Честно, и аз не можах да разбера какво имаш предвид

Аз го разбрах колегата какво има предвид, това мога и от компа да го направя.Като си пусна DHCP server (същата работа като 2ри рутер,само че е малко занимавка), а за ресет функцията пробвах с задържане и на изключен и на включен рутер,доста повече от 10секунди -файда няма.
- slimmer
А пробвал ли си с флашване. Щом един от портовете не работи, може и нещо хардуерно да си е заминало в повечко...
В настройките пробвах, няма ефект. Как се флашва ?
Всичко съм подготвил, изтеглих най-новия firmware. Сега чакам утре тея от Мега**** да дойдат да вържат към тяхната мрежа и ако не стане тогава ще го слагам. А как да разбера каква версия е firmware който ще кача ? Че моя ми се струва май по-нов 

Никаква идея, дошли са и не са направили нищо. После е дошъл по-голям "ГУРУ", който не се знае какво е направил. Но в момента не мога да влеза в настройките на рутера. Сменил е явно паролата и името. Мисля да се обадя да видим ще ли ми ги кажат 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”