HTC wildfire S или explorer

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

HTC wildfire S или explorer

Мнениеот velinsl » Нед 01 апр 2012 19:54

Харесах си този телефон, поне формата му ми допадна много
Изображение
Понеже ЩЕ ми е първи сблъсък с този род устройства искам да задам няколко въпроса, за някой може би елементарни.
След като се отказах от китаец си харесах този модел, поне като форма. Прочетох, че е с капацитивен дисплей, което било предимство.

Интересува ме има ли някой впечатления от него?
Подържа ли офис-пакет, vbox, youtube, чете ли pdf-format?
Някой има ли преки впечатления от него?

ЗАПОЧВА ДИЛЕМАТА ОТ СТР. 3

Последна промяна от velinsl на Съб 07 апр 2012 15:37, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: HTC wildfire

Мнениеот 6669 » Нед 01 апр 2012 20:32

От около година съм с такъв, голямо куче е !
Единствения недостатък който намирам е камерата - не снима като за 5мп.
Отваря си .xls, .doc, .pdf - абе с една дума всичко.
Днес за пръв път ми се наложи да му ползвам навигацията - перфектна.
Не един път съм го изпускал - проблеми никакви, единствено зимата го бях забравил на студено и на екрана ми се появи едно черно петно от ластика на калъфа, но след 2 часа в стайна температура изчезна.
Ако се сетиш нещо конкретно питай :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 20:37

Няколко месеца имах такъв на разположение - удобен, лежи добре в ръката, изглежда приемливо.... но дисплея много дразнеше! Не тъч-а, ами самия дисплей! Ниска разделителна и просто кофти образ.

Това един бюджетен модел по всички параметри, но все пак е измерения над китайските, които гледаше, така че също не е лош избор!

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 20:38

Няколко месеца имах такъв на разположение - удобен, лежи добре в ръката, изглежда приемливо.... но дисплея много дразнеше! Не тъч-а, ами самия дисплей! Ниска разделителна и просто кофти образ.

Това един бюджетен модел по всички параметри, но все пак е измерения над китайските, които гледаше, така че също не е лош избор!

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 01 апр 2012 21:23

А мнения за китайски НТС. Гледам в Ибей формата същата, има логото на фирмата, само доставчика е от ХОнг-конг?
Те стока ли са или щом е от него край името няма значение?
ПС: Сегашния ми основен телефон пише, че е произведен в Китай(СЕ К750), обаче 5 години си изкара без дори да му снемя батерията.Ще е лицемерно да кажа, че искам слушалка, но камерата за мен е един от полеследните критерии. НЕ държа изобщо на нея. Ако я няма даже по-добре(лично мнение).
Ето един прост пример, просто за пример го поставям http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HTC-SMART ... 27c23b34d6

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 22:10

velinsl написа:А мнения за китайски НТС. Гледам в Ибей формата същата, има логото на фирмата, само доставчика е от ХОнг-конг?
ПС: Сегашния ми основен телефон пише, че е произведен в Китай(СЕ К750), обаче 5 години си изкара без дори да му снемя батерията.Ще е лицемерно да кажа, че искам слушалка, но камерата за мен е един от полеследните критерии. НЕ държа изобщо на нея. Ако я няма даже по-добре(лично мнение).
Ето един прост пример, просто за пример го поставям http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HTC-SMART ... 27c23b34d6

Operating System: Brew MP Mobile OS

Избии си ги тия китайски неща от главата :) това е просто китайска играчка имитация на оригинала. Няма нищо общо с него по качество.

А че почти всички се правят в азия - ясно е, дори и iPhone се произвежда в Китай. Но в един телефон име много повече от просто ел. компоненти!
Отделно, че рискуваш да те пипнат и за митото и отиде Киро на кирия с тоя псевдо-телефон!

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Нед 01 апр 2012 23:24

Haralampi написа:
velinsl написа:А мнения за китайски НТС. Гледам в Ибей формата същата, има логото на фирмата, само доставчика е от ХОнг-конг?

Избии си ги тия китайски неща от главата :) това е просто китайска играчка имитация на оригинала. Няма нищо общо с него по качество.

А че почти всички се правят в азия - ясно е, дори и iPhone се произвежда в Китай. Но в един телефон име много повече от просто ел. компоненти!
Отделно, че рискуваш да те пипнат и за митото и отиде Киро на кирия с тоя псевдо-телефон!

Горния пример е бил неточен, ето този http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HTC-Wildf ... 3f15c42005 е с андроид?

Каква е разликата с С-ката?
За митото наистина не го слагах в сметките. Прав си!

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 01 апр 2012 23:33

velinsl написа:
Haralampi написа:

Горния пример е бил неточен, ето този http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-HTC-Wildf ... 3f15c42005 е с андроид?

Каква е разликата с С-ката?
За митото наистина не го слагах в сметките. Прав си!

ета това не си ли е HTC? 150$ + мито...

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 02 апр 2012 8:26

TiL написа:А като го купиш от там дали в бг ще му важи гаранцията? Ако не му важи си супер прецакан!

Наистина и това си го мисля, че за 20,30-50лв икономия ще го взема без гаранция
при положение че тук е 300лв нов без доставката.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 02 апр 2012 8:52

Разбира се, че оставаш без гаранция от където и извън Европа да го вземеш!
(освен ако не е iPhone и може би BlackBerry)

За това по-добре си избери телефон и му потърси най-загодната цена първо в БГ, а после поне за сравнение в Европа (Германия, Англия...).
Но при дребна разлика не си заслужава все пак риска за гаранцията и получаването и т.н.

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 02 апр 2012 10:58

По спецификациите четох, че няма органайзер. Означава ли това че няма следните неща
- хронометър с повече от едно време (необходим ми е за работа)
- календар, който да ми напомня за събития за конкретна дата, рождени дни на приятели(1100 има псевдокалендар за 10 събития общо, надявам се да не е подобен)
- бележник - просто да си водя записки?

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Пон 02 апр 2012 11:04

Бих се учудил ако ги няма инсталирани, но дори и да ги няма, може да си намериш безплатни програмки в Google Play (Android market). Един колега ми сподели, че Wildfire-а му бил много бавен и като цяло не е доволен. Та може би не е лошо да "разцъкаш" един преди да го вземеш...

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 02 апр 2012 11:21

Чудно колко лева е този HTC Wildfire,понеже HTC Wildfire S вече е 320лв. :да:

Потребителски аватар
velinsl

Мнениеот velinsl » Пон 02 апр 2012 11:26

BG_Golf4e написа:Чудно колко лева е този HTC Wildfire,понеже HTC Wildfire S вече е 320лв. :да:

нов, с гаранция 300лв без доставката.
С каквое повече С-ката?

Еба си телефона, ако ги няма тия работи - все едно Ролс-ройс с 4 ръчни стъкла и без централно.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 02 апр 2012 11:44

Вземи си HTC Wildfire S щом вече е само с 20лв по-скъп,до скоро беше с над 100лв!
По-добър екран,солидна изработка и по-нов модел :да:
http://www.phonearena.com/reviews/HTC-Wildfire-S-Review_id2740

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”