Мтел проблем със сметките

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мтел проблем със сметките

Мнениеот N1P0 » Сря 20 апр 2011 23:06

Имам конкретен технически въпрос.Тъй като си плащам сметките през Epay.bg как сметката от Мтел ми излиза в Epay и чак след 3 седмици излезна като фактура в Мтел. В момента става същото и за Март месец...Вижда се сума в Epay, но фактура скоро няма да излезне от Мтел. Въпросът ми е ако някой знае по какъв начин Epay.bg черпи информация от Мтел за сметки които все още официално не са излезнали ?

Иначе и аз да се "похваля". Начислили са ми +200 минути над лимита ми за семейство и приятели които не съм говорил. Това се случва за Февруари и Март :horror:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Мтел измамници

Мнениеот maxpayne » Сря 20 апр 2011 23:15

при мен е същото, според оператора тия сметки в ипей НЕ ТРЯБВА да се плащат, а да се чакало да излязат като електронни фактури и уведомителен смс

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 20 апр 2011 23:17

Нещо пак им се насра великата "платформа"...
От няколико дни не мога нищо да си проверя в сайта им, фактури изобщо не получавам, а що се отнася до сметките... Ще ми се да си ги засичам, но тия чукове всячески ме възпрепятстват!
Въпреки това държа подробно инфо за консумираните минути и тн. за всеки месец и ще споря всяка сметка която ми се стори засвишена.

Bai_Simo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bai_Simo » Чет 21 апр 2011 7:49

Аз питах на *88 защо в и-пей виждам фактурата, а на сайта не и жената ми обясни, че в момента всяка фактура се проверява повторно и да не плащам нищо. За това не плащай сметката в и-пей, изчакай да ти излезе на сайта и тогава. Иначе нямам и идея как и-пей знае за фактурата ти :D най-вероятно по електронен път става, но наистина е по-добре за сега нищо да не плащаш, за да си спестиш ходенето до някой офис после. За тези 200 минути, които са ти начислили допълнително подай жалба. Връщат пари ;)

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 21 апр 2011 8:25

Е-пей системата работи на следният принцип:
През определен период от време клиети на е-пей ( в случая Мтел ), ези-пей пращат файлове с определана структура за клиентите от които очакват плащане.
Е-пай или ези-пей не могат да си измислят суми от себе си. Това означава, че Мтел им е пратила файлове с информация. И тъй като в повечето случаи всичко е автоматизирано и от двете страни проблемите се разбират вече само ако клиента при плащане усети нещо гнило.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 21 апр 2011 8:35

Ясно разбрах как действа. Мерси колеги :да:

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 21 апр 2011 9:02

Аз пък не виждам нищо странно в цялата работа. Има генерирана фактура в системата на Мтел, информацията е подадена към epay, но не е обновена на сайта. Съвсем нормално, като се има предвид техническото състоянието на Мтел.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 21 апр 2011 9:05

То и в страницата на ДСК е така, имам две фактури за плащане но в сайта на Мтел ги няма, и оператора ми каза да не плащам докато не получа смс!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 21 апр 2011 9:37

До колкото знам към М-тел е заведен колективен граждански иск и вие може да се включите. За съжаление колегата ми, който участва в иска в момента го няма и не мога да дам подробности.

Последна промяна от radi_nrj на Чет 21 апр 2011 17:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Чет 21 апр 2011 9:42

В сайта им намерих информация за доста от главните проблеми на всеки клиент https://www.mtel.bg/customer/q_and_a/index.php?topic_id=497

Защо след като имам кредитен лимит, не сте спрели номера ми за надвишаването му?

Кредитният лимит е възможност, която М-Тел предоставя на своите клиенти за ползване на услуги до определена месечна стойност. Спирането на номера при достигането й, обаче, не е задължение на компанията, а само възможност. Отчитането на текущото потребление се извършва автоматично и информацията за него се обновява на определени интервали от време. Екипът на М-Тел полага усилия всички клиенти да получават актуална информация
:063:

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 21 апр 2011 10:23

Ужаст :shock Тези още ли имат клиенти? :bishop

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Чет 21 апр 2011 10:41

Да бе... ама гледам хванали са друга стратегия! Преди надписваха сметките, а сега явно са видяли, че ще ядат бахура и са спрели да надписват. Предполагам, че имат проблем с изчисляването, защото сметката ми е смешно малка за два поредни месеца. А няма да ви кажа, какви шайби набивам за лични и служебни цели. Звъня си без да се притеснявам на Глобул, Вивател, домашни телефони, на всеки които ми клипне.. сметката ми е 35лв.. с ДДС :D

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 22 апр 2011 21:54

N1P0 написа:В сайта им намерих информация за доста от главните проблеми на всеки клиент https://www.mtel.bg/customer/q_and_a/index.php?topic_id=497

Защо след като имам кредитен лимит, не сте спрели номера ми за надвишаването му?

Кредитният лимит е възможност, която М-Тел предоставя на своите клиенти за ползване на услуги до определена месечна стойност. Спирането на номера при достигането й, обаче, не е задължение на компанията, а само възможност. Отчитането на текущото потребление се извършва автоматично и информацията за него се обновява на определени интервали от време. Екипът на М-Тел полага усилия всички клиенти да получават актуална информация
:063:

брей,толкова уклончиви отговори не съм виждал никъде!

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пет 22 апр 2011 21:59

Фактурата за последния период на плащане не е готова навреме. Какво означава това за мен?

Информацията за стойността на Вашата фактура ще получите с известно закъснение, но тя ще отразява обичайния период на потребление.
При излизането на фактурата, Вие ще разполагате с удължен срок за нейното заплащане, за което ще получите уведомителен SMS.

След като ще получа със закъснение информация за стойността на фактурата, ще ми бъде ли удължен срокът за нейното плащане?

Отсрочка ще бъде направена в смисъл, че срокът за плащане на фактурата Ви ще стартира от датата на издаването й. Ако фактурата е издадена със закъснение, то и срокът за нейното заплащане ще се измести във времето.
И в крайна сметка ще го удължават или не?Че сега като ми се заредят 3 фактури през седмица....да ти е*а и удължаването!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 24 апр 2011 17:51

Mihailov78 написа:Ужаст :shock Тези още ли имат клиенти? :bishop

Да бе,даже е пълно с ментел mhihi scare

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”