Детско акумулаторно моторче

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Детско акумулаторно моторче

Мнениеот mely » Съб 28 апр 2012 14:38

Подобно на това Изображение
Стана ни бавно вече-пораснахме.Батерията е 6в 4.5 Ач. Двигателчето е едно мършаво и закачено на редуктор.
Въпроса е как да го направя по бързо.Ако му сложа 12v батерия дали ще изгори.
Някой опитвал ли се е.На двигателчето не пише нищо.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Re: Детско акумулаторно моторче

Мнениеот 2.4I » Съб 28 апр 2012 14:53

По-скоро 6V по-голям ампераж ,на 12V вероятно ще изгори двигателчето .

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 28 апр 2012 15:00

С по - голям ампераж надали ще върти по бързо.Пък и то с по голям ампераж няма 6в.Максимум 5Ah - за този размер.Изображение

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 28 апр 2012 15:37

mely написа:С по - голям ампераж надали ще върти по бързо.Пък и то с по голям ампераж няма 6в.Максимум 5Ah - за този размер.Изображение

Свържи 2 (като тази която имаш) успоредно и ето ти по-голям ампераж ,ще върви повече време на максималната с която върви сега.
Ние също имаме подобна играчка разликата е ,че е количка ,доста мислех и аз по тези въпроси ,при мен имаше място за втора батерия но... ,накрая реших въпроса с малко ATV (детско 50 кубика) ,малкия много се зарадва ,а аз като видях как за нула време се научи да го кара (на 4 годинки е ,след някой месец ще прави 5) се зарадвах двойно (образно казано).

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Съб 28 апр 2012 15:55

Ей ТОВА ще ти реши проблема. eusa

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 28 апр 2012 16:08

Здравей колега!Миналото лято на подобна играчка сменихме захранващите кабели на двигателчето с по-дебели и имаше ефект.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 28 апр 2012 16:15

Колеги ,не искам да издържа повече време ,а да върви по бързо.Няма как по големия ампераж да я кара да върви по бързо.В момента върви със скороста на бавно ходещ голям човек.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Съб 28 апр 2012 16:20

Може би идеята е именно да върви с тази скорост, все пак трябва да го догониш и спреш в един момент.
За да тръгне по-бързо ти трябва двигателче на по-високи обороти, което разбира се ще харчи повече ток и отиваш на два акумулатора или направо на 12 волта.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 28 апр 2012 16:25

Абе тук некви комшии и те имат такава количка.И вчера без да искам чух майката да казва на друга че с единия акумулатор върви като лудо а с другия дето го купили върви бавно.И наистина същата тази количка направо хвърчеше а сега пъпли като нас.По-голям размер акумулатор няма къде да сложа.Мястото е точно.Ама ако се наложи.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Съб 28 апр 2012 16:53

mely написа:Няма как по големия ампераж да я кара да върви по бързо.

Има, има... :Mr Green Fun
Измери напрежението на акумулатора под товар, най-вероятно ще е 4-5 волта, затова върви бавничко. В случая батерията "кляка" и не може да осигури необходимия ток за моторчето. То и по принцип тези батерии се слагат на преносими лампи и не са много подходящи за по-големи натоварвания. :beer

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 28 апр 2012 17:06

Току що пробвах с чисто нова батерия- ефекта е нулев.Същата работа.Ти ако видиш моторчето....8 см на ф3 см

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 28 апр 2012 18:26

mely написа:Току що пробвах с чисто нова батерия- ефекта е нулев.Същата работа.Ти ако видиш моторчето....8 см на ф3 см
Е щом имаш 2-ра батерия защо не пробваш това което ти препоръчах (почти нищо няма да ти струва) - по горе колега дори обясни и защо може да върви по-слабо от малко ток ,т.е. малък ампераж.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Съб 28 апр 2012 18:35

Паралелно свързване на батериите би имало ефект , ако и двете са почти "умрели" и под товар напрежението им "кляка" , както каза колегата . Но нова оловна батерия не би трябвало да се предава така лесно , освен ако не е ментак :) . Единствено ефект ще има ако ги свържеш последователно , но ефектът много скоро ще е пушечен mhihi , не вярвам моторчето да издържи дълго на двойно напрежение . Аз бих потърсил подходящо моторче най-напред .

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 28 апр 2012 20:04

Аз си правих едно ППС задвижвано с моторче от чистачки на камион, понеже 24В ми се видяха малко го захранвах с 36В (6 броя акумулаторчета, като това на колегата) и съм го използвал повече от година, навъртял съм поне стотина километра с него. Двигателя понесе с лекота тези 36В и мисля, че щеше да издържи и 48В.
Пробвай какво се случва, ако го захраниш с 12В. За 30секунди със сигурност нищо няма да му стане и слушай внимателно звука на моторчето, ако има възможност да се види и колко искрят колектора и четките. И ако ти хареса звука намери място и за втория акумулатор.
При всички случаи дори да не изгори след 10минути работа живота му ще се съкрати няколко пъти и ако има друго по-малко дете, дето да кара с досегашната скорост по-добре не си прави експерименти, а купи друго, което е фабрично направено да е по-бързо.
Аз сигурно щях да му сменя целия задвижващ механизъм и захранване за да развива желаната скорост, но не всеки разполага с моите условия.

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Съб 28 апр 2012 20:14

Колеги да използвам темата на колегата ,някой знае ли от къде мога да се закупя батерия 12V 2300мАh за количка (от тия големите) с дистанционно , децата се оказаха твърде малки за да и се радват когато я купих,дори бих казал ,че бе опасно за тях ,та количката седя година и кусур така и батерията вече не струва .Питал съм на места където продават подобни колички - не знаят .

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”