Лаптоп-проблем
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Лаптоп-проблем
Здравейте, лаптопа ми--Dell studio 1555 заби и не иска да запали.Свалих батерията, стоя така над 1 час и пак не иска. Само вентилатора на процесора върти и сд-то завърта при включването и нито картина нито нищо.
Какво да очаквам? Единствената светлинка в тунела е че още е гаранционен. Между другото някой сблъсквал ли се е dell Next Business Day гаранцията. Имам предвид пращат ли техник още на следващия ден. Мерси предварително за отговорите.

- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Re: Лаптоп-проблем
Здрасти колега,
има вероятност да е вирус. И то много голяма. Наскоро (преди около месец) компа в офиса му се случи подобно нещо - зареждаше до логото на Вин 7 и се рестартитрваше и до там. Преинсталирах го и се оправи
Пробвай да влезеш в Safe mode за да видиш дали няма някой изгорял чарк. Ако зареди Safe mode-a значи проблема ти е сотуер-а и ще трябва преинсталация.
има вероятност да е вирус. И то много голяма. Наскоро (преди около месец) компа в офиса му се случи подобно нещо - зареждаше до логото на Вин 7 и се рестартитрваше и до там. Преинсталирах го и се оправи

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
siso_k написа:Здрасти колега,
има вероятност да е вирус. И то много голяма. Наскоро (преди около месец) компа в офиса му се случи подобно нещо - зареждаше до логото на Вин 7 и се рестартитрваше и до там. Преинсталирах го и се оправиПробвай да влезеш в Safe mode за да видиш дали няма някой изгорял чарк. Ако зареди Safe mode-a значи проблема ти е сотуер-а и ще трябва преинсталация.
Ти утрепа коня с лопатата,как ще го запали като има изгорял чарк,все едно да запалиш колата като ти е заминала бобината,или родил двигателя.Пък и колегата до колкото разбирам е писал че не иска да запали.Щом е гаранционен давай го в сервиза.
- vwfena
- Контакти:
Аз се досещам, че е хардуерен за съжаление. Утре им звъня да идват да си го оправят. Дано не се окаже хард-а, че имам доста важна информация на него. 

- siso_k
- Контакти:
enigma79 написа:siso_k написа:Здрасти колега,
има вероятност да е вирус. И то много голяма. Наскоро (преди около месец) компа в офиса му се случи подобно нещо - зареждаше до логото на Вин 7 и се рестартитрваше и до там. Преинсталирах го и се оправиПробвай да влезеш в Safe mode за да видиш дали няма някой изгорял чарк. Ако зареди Safe mode-a значи проблема ти е сотуер-а и ще трябва преинсталация.
Ти утрепа коня с лопатата,как ще го запали като има изгорял чарк,все едно да запалиш колата като ти е заминала бобината,или родил двигателя.Пък и колегата до колкото разбирам е писал че не иска да запали.Щом е гаранционен давай го в сервиза.
не съм се изразил точно, но мисля че се разбира какво имам предвид - зареди ли сейф мода - значи проблема е от софтуера. Не го ли зареди -> изгорял чарк.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
vwfena написа:Дано не се окаже хард-а, че имам доста важна информация на него.
Това по-скоро на отишла видеокарта ми прилича, щом не дава никаква картина... Или ако нещо е повредило BIOS-ът. Ако беше от твърдия диск, щеше да можеш да влизаш в BIOS. Да не е имало светкавички наоколо?
Успех със сервиза!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
siso_k написа:не съм се изразил точно, но мисля че се разбира какво имам предвид - зареди ли сейф мода - значи проблема е от софтуера. Не го ли зареди -> изгорял чарк.
Няма как да зареди сейф мод щом няма биос
vwfena написа: Само вентилатора на процесора върти
Ако се появява нещо обаче на екрана е друга бира
- vwfena
- Контакти:
Сутринта се случи следното. Тъй като щях да звъня в сервиза го вкл. и пак не зареди нищо, но реших да го оставя вкл. Започнах да се оправям за работа и по едно време той почна да пиука, но пак никаква друга индикация. Изкл. и пак го вкл. и си зареди всичко. Но все пак ще звънна до сервиза малко по-късно.
- slimmer

- vwfena
- Контакти:
Днес се свързах с колцентъра на Дел и като има разказах за проблема ме насочиха към диагностика през бут сектора. Започнах да я правя като откачих всичко от усб-тата(мишка и охлаждаща подложка) и теста заби по средата. После вкл. подложката и пак го пуснах мина всички тестове малко повече от час и не даде никаква грешка. Все повече взимам да си мисля, че е нещо свързано със загряване на лаптопа. Утре ще им звънна пак да видим как ще процедираме по нататък. Докато е гаранционен как седят нещата с почистването. До сега не бях забелязвал да загрява толкова. Пуснах тест през Еверест и показа температури на чипсета и CPU diode около 70 градуса а всички други около 40-55. Преди повече от 60 градуса не е качал.
- siso_k
- Контакти:
колега да не си с АМД ?
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
siso_k написа:колега да не си с АМД ?
Този сериал го знам,ама вече не е вярен като едно време.Не значи че е като с АМД и трябва да можеш да пържиш яйца на него

- slimmer
И с АМД, и с Интел, все има някои лаптопи, които не се охлаждат добре + ако не се чистят редовно... Не знам как стои въпросът с почистването в гаранция в Dell. На мен едно време от KK сервиза на MSI ми казаха да съм го оставял за 1-2 седмици да го изчистят. Аз като го чух това директно им казах чао, теглих една ***** на гаранцията и си го изчистих за 30 минути (поне лесно се отварят тези иначе не особено хубави лаптопи). Та... Дано при Dell да е по-добре сервизната част. Под натоварване е възможно да отива на 70 градуса CPU-то, ама щом казваш, че не е вдигал повече от 60...
Имай предвид, че охлаждащите подложки с вентилатор вкарват доста прах по вентилацията на лаптопа, та може и да се е задръстил. Ако има отвор, от който взима въздух, хвани прахосмукачката при изключен лаптоп и смучи каквото можеш от там. Ако отворът е откъм клавиатурата, по-добре недей, че да не изскубнеш някое копче. Тогава по-добре със сгъстен въздух, ама аз не съм му любител, понеже има вероятност да навре прахта по останалите компоненти.
Най-добре е да се отвори и да се изчисти.
Имай предвид, че охлаждащите подложки с вентилатор вкарват доста прах по вентилацията на лаптопа, та може и да се е задръстил. Ако има отвор, от който взима въздух, хвани прахосмукачката при изключен лаптоп и смучи каквото можеш от там. Ако отворът е откъм клавиатурата, по-добре недей, че да не изскубнеш някое копче. Тогава по-добре със сгъстен въздух, ама аз не съм му любител, понеже има вероятност да навре прахта по останалите компоненти.
Най-добре е да се отвори и да се изчисти.
- vwfena
- Контакти:
Със сгъстен въздух съм го чистил, но не много често. За охлаждането добре е направено и добре се охлажда(според мен). Лошото е че тази температура я държи при не много голямо натоварване. 

- slimmer
vwfena написа:Лошото е че тази температура я държи при не много голямо натоварване.
Сгъстеният въздух помага сигурно, ама надали може да изкара "пуловер" през отворите... Ако има нещо от сорта вътре, каквото и да е охлаждане да е, все тая. Другото е, ако е прегрял, да се налага да се слага нова паста. Или пък да се е разместило охлаждането, ама за това май трябва доста як удар, като знам как се захващат обикновено.
Затова най-добре го занеси в сервиза. Козата си сака...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”