Колеги, искам да си направя няколко кутии от гипсокартон на тавана, в които да си монтирам вградено осветление. Не си харесах никакви полилеи и реших да си направя окачен таван, защото така или иначе има разни греди и ще се върже с визията. Става дума за съвсем прости правоъгълни кутии с рамер около 60/80 см и вътре ще сложа няколко лунички. Дълбочината предполагам ще е около 12см. Имам останали от предишен ремонт много UD профили, гипсокартон, няколко държачи и разполагам и с нужните инструменти. Не съм наясно, обаче, как да изградя металната констукция. Вариант, който ми се върти в главата, е следния: закрепям UD профилите на тавана. След това нарязвам парчета от UD, дълги по 12см. Хващам ги за закаченото вече UD. След това за висящите вече UD, закрепям хоризонтални CD. Дали да използвам държачи за тавана някъде по средата? Дано не съм написал прекално големи глупости, но само съм гледал как се прави и не съм пробвал никога сам. Очаквам някакви насоки и помощ. Благодаря предварително!
Прилагам снимка, за повече яснота: