Какво мислите за отоплението с конвектори?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
vlado_81
Автомобил:
Двигател:

Какво мислите за отоплението с конвектори?

Мнениеот vlado_81 » Съб 15 юни 2013 10:37

Знам,може би сега не е времето ( предвид, че тепърва топлите месеци предстоят. Тьй като въпросът с отоплението ми предстои и то тепърва трябва да му търся решение, искам да се подготвя от далеч. Нямам възможност за парно - така е направен блока. Трябва да е нещо локално и възможностите са: климатици, газово котле с радиатори или пък конвектори. Насочил съм се към това последното, от мнението, които съм успял да добия това е добър вариант. Знам, че климатиците са доста по-евтини от към консумация на ток, но откъде да знам, че като стане минус 20 градуса ще работят въобще. Чувал съм, че доста им пада капацитета като стане студено. На газта също нямам доверие ( един приятел ми обясняваше някакви страхотии за чудовищни сметки, пък и това си е някакъв вид бомба ). И съм се насочил към конвекторите - ама какво да направя, но пък последната зима доста хора изреваха от високи сметки за ток. Гледам, че в момента има доста намаления - летни промоции и се чудя дали да се възползвам. Аз лично имам едно жилище, което отоплявам по този начин и нямах някакви кой знае колко неприятни изненади през зимата, но откъде да знам какво ще стана тази зима. Като цяло съм купувал и друг път такива печки, даже може би даже от най-добрия възможен клас - гламокс на адакс, но все пак се чудя. И искам да събера още мнения по въпроса. Може пък някой да е намерил по-добро решение.

Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Re: Какво мислите за отоплението с конвектори?

Мнениеот palikari » Съб 15 юни 2013 11:43

Ползвал съм и трите видаи мисля,че съм стигнал до правилното решение.Но правилно за съжаление съобразено с цената на тока.Конвектора е добра идея,но поне за мен не е добра като цена-топлят,но не са икономични в никакъв случай.За отопление на газ ти сам си го казал и съжаление е така,уж газта е евтина,но като видиш сметката се убеждаваш в противното.Моя вариант е климатик,но скъп.вярно е ,че първоначалната инвестиция е х10,спрямо конвектор,но във времето се избива.А имаш и охлаждане все пак.Май климатика в дългосрочен план е най добрия отпор срещу енергиината мафия.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Какво мислите за отоплението с конвектори?

Мнениеот Sunny » Съб 15 юни 2013 12:02

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”