Колеги, от оня ден имам миялна (за вграждане) Беко. Вградих я уж според инструкциите, само че проблемът е, че не ще да суши чините. Иначе водата загрява (като изпомпва маркучът на канала се загрява и след това като я отворя ме лъхва топлина). Чиниите са добре измити, но цялата миялна вътре остава мокра.
Може ли да съм объркал нещо при монтажа и затова да не суши или да звъня на сервизния телефон?
миялна Беко - не суши
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Re: миялна Беко - не суши
Предполагам е в гаранция и монтирана съгласно гаранционните условия, така че не се чуди, а им звъни.
Първо, погледни в книжката, дали програмата която ползваш е с изсушаване. При моя Аристон, не на всички програми суши.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Нормално е да не са съвсем сухи... предната миялна (Indesit) сушеше действително по-добре от настоящата (Whirpool), но все пак при нагорещяването, особено ако я отвориш след края на програмата, всичко много бързо се изпарява и изсъхва.
Пробвай да ползваш гланц (ако не ползваш) - той допринася.
Пробвай да ползваш гланц (ако не ползваш) - той допринася.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Проблемът обаче е такъв, че чиниите са съвършено мокри, а не просто недоизсушени. Според упътването на съответната програма има сушене...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Гаранционната карта -> Контактите на оторизирания сервиз и те така...
- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен колкото и невероятно да звучи, проблема е в солта.
Веднъж така бях забравил да сложа сол на моята и ефекта беше на "капки"
Веднъж така бях забравил да сложа сол на моята и ефекта беше на "капки"
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
С таблетка 3 in 1 пробвай.
При отделно сипване на препаратите (сол, гланц, миещ агент) си регулирай твърдостта на водата и количеството на препарат- пише как се прави в упътването- аз лично нямам нерви да си играя и бутам таблетката, избирам програмата и ги вадя сухи, блестящи и топли
При отделно сипване на препаратите (сол, гланц, миещ агент) си регулирай твърдостта на водата и количеството на препарат- пише как се прави в упътването- аз лично нямам нерви да си играя и бутам таблетката, избирам програмата и ги вадя сухи, блестящи и топли

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
С таблетка 3 в 1 е, твърдостта е премерена и регулирана спрямо упътването... Въпросът беше по-скоро има ли как това да е резултат от грешен монтаж, макар че не ми се вярва..
- sp_konsulov
- Автомобил:
- Двигател:
Маркучът за оттичане на водата трабва да е повдигнат на някакво ниво, нещо като при пералните, в книжката трябва да има схема.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Има интервал на колко сантиметра от земята трябва да е вдигнат, даже и картинка има 
Интересното е, че на долния ред чиниите започват да се сушят, но по-нагоре стават по-мокри, като цялото вътрешно пространство на миялната е в капки, в горната част повече. Това ме навежда на мисълта, че отнякъде тая вода трябва да се изпарява, само че там е запушено и парата кондензира...
Откъде би трябвало да излиза влагата при сушене? Или си кондензира по стените и се оттича?
При старата ми миялна (Бош на 15+ години) след края на програмата стените са сухи, а чиниите - горещи.

Интересното е, че на долния ред чиниите започват да се сушят, но по-нагоре стават по-мокри, като цялото вътрешно пространство на миялната е в капки, в горната част повече. Това ме навежда на мисълта, че отнякъде тая вода трябва да се изпарява, само че там е запушено и парата кондензира...
Откъде би трябвало да излиза влагата при сушене? Или си кондензира по стените и се оттича?
При старата ми миялна (Бош на 15+ години) след края на програмата стените са сухи, а чиниите - горещи.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”