LED Луни 10W
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
LED Луни 10W
Някой ползва ли такива луни http://ledluxlight.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=220&virtuemart_category_id=61
И ако да колко луни е сложил и колко кв/м е помещението?
И ако да колко луни е сложил и колко кв/м е помещението?
- hooligan_6683
- Автомобил: Passat b6
- Двигател: BWA
Re: LED Луни 10W
колега аз съм с такива луни много готино светът, а и съм доволен за бройката са 5 луни в стая около 4 на 3 някъде по са скъпи4ки от другите но пък си заслужава, а и един съвет вземи си от тези кадето са на 220в не от тези 12в. Поздрави 

- fox_vt
Ами да на 220 в са със отделен драйвер като самата луна е на 24в понастоящем съм зел една за проба да преценя колко ще ми трябват,тази дето съм взел е със бяла светлина студеничко е ама пък ярко.Става въпрос за кухня де а цената е 39 лв с ддс в линка дето съм дал нещо са сбъркали цената.При мен е 9кв/м кухнята значи 4 луни ще ми стигнат.
пп пробвах луната
е няма такова светене определено ме изненада свети малко по слабо от 6 халогенни лунички 20 вата + една китайска лед със 48 диода и това във спалнята 11 кв.А нещото което истински ме очарова и изуми е ъгъла на светене почти 180 градуса
.То така като гледам май две такива луни ще са ми достатъчни 
пп пробвах луната

- hooligan_6683
- Автомобил: Passat b6
- Двигател: BWA
зависи къде си решил да ги слагаш в кухнята инак бяла студена светлина свети уникално и ако ти е малко по раз4упена кухнята да не слагаш само 2 а малко пове4е става бомба и аз като ги купувах бяха токова 39лв но пък си заслужава парите 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Такова нещо (LED) избягвай в работни помещения или там където четеш и т.н. , непоносимо е
.

- fox_vt
Що така милене визираш слабата осветеност ли или?То лед осветлението елиминира минусите на луминисцентните лампи-стробоскопичния ефект,лошото предаване на цветовете,бавното палене,краткия живот и отровните и компоненти.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
От няколко години с жената четем вечер на LED крушка, 220V, 60 диода.
Няма оплаквания...
Няма оплаквания...

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
В Конрад В-на има ленти/ не са гъвкави/ с по 30 диода студена бяла светлина. Те са за директна замяна на 60 см лум тръби. Могат да се разделят на 3 х10 диода / с 3 х 12в захранване.
За 30 те бр захранването е 36В. Светят уникално.
Замислил съм да взема 1 лента и да я разделя на 3 парчета. 2 те да монтирам вътре във фаровете, но ме е налегнал мързела от горещината, а трябва да свалям стъклата ...
За 30 те бр захранването е 36В. Светят уникално.
Замислил съм да взема 1 лента и да я разделя на 3 парчета. 2 те да монтирам вътре във фаровете, но ме е налегнал мързела от горещината, а трябва да свалям стъклата ...
Последна промяна от kris11 на Чет 12 юли 2012 12:43, променено общо 1 път.
- milmar
Не че е слаба, винаги можеш да сложиш по-голяма мощност. Просто за мен е много дразнеща, много насочена (както и от всяка друга "луна" впрочем за случая). Колкото и да са светодиодите и както и да са разположени, светлината е насочена и много дразнеща, особенно ако погледът ти мине случайно в посока лампата. Другото е спектъра на тази светлина, аз бих избягвал студената светлина, търси по-топла ако има избор.
- fox_vt
Ааа ама тази луна е със почти 180 градусово светене аз затова се учудих доста предвид луничките на който съм попадал досега.Вярно че ако погледнеш към нея заслепява ама то и всяка ламба е така.А спектъра вярно че е студен чудя се ако комбинирам пробно една 6000К със една 3500К ква ли светлина ще се получи.Идеята е да са по малко луните и ако са само топла светлина тя поради по малкото си светене ще трябва поне една повече.
- milmar
Имам колега,който прави експерименти със собствено производство светодиодни осветители, със специални осветителни диоди, с ъгъл на излъчване 160 градуса (уж
) , площ на излъчване (на конструкцията, платката)400-500 см2, брой светодиоди 700 и повече, мощност около 50W . Е дори и при такава излъчваща площ и бройка светодиоди, пак си е насочено и дразни.

- fox_vt
Ако не е сложил пред светодиодите матово стъкло е нормално да дразни все пак имаме концентрирана силна светлина от малка точка и няма как да е другояче(за отделните светодиоди говоря де)
- milmar
Във всички ламби са единични светодиоди, и рядко са повече от 10. Идеята беше, че при бройка 100 или 700 като в случая, разпределението на светлинния потик ще е по-равномерно и с по-малка насоченост. За мен тази технология на LED осветление е все още много далече от качество, пък и от КПД на каквото се надяваме
.

- fox_vt
Така е тепърва се развива технологията но това е бъдещето а кпд е доста по голямо от повечето сегашни лампи,вече въпроса със достигане на комфорта на масовите лампи е въпрос на време.Иначе преди да почна да купувам мострени лунички си играх да пробвам колко от най силносветещите светодиоди в елимекс мога да събера на кръгла платка с големина да влезе в стандартна луничка и бяха малко под 50 броя.После видях готови такива но моята свети по силно
Сега я ползвам за подвижна лампа 

- milmar
fox_vt написа:... а кпд е доста по голямо от повечето сегашни лампи ....
Така е по принцип, но реалното КПД на LED осветлението е доста по-ниско от традиционното луминесцентно.Не зная дали знаете, LED ламбите са също тип луминесцентно осветление

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”